Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Graderad Ginger Bob

bob

Bild lånad av Pinterest

Jag har hittat den ultimata frisyren. En graderad, fyllig long bob med en tjock lugg – pricken över i:et så är färgen helt magisk. Jag tänker att vi måste komma fram till nya frisyrer i vardagen. Nu har visserligen ”LOB”:en blivit den mest efterfrågade frisyren vilket är så roligt. För några år sedan så skulle vi inte ens tänka i dom banorna att klippa av håret till nyckelbenet. Men jag skulle önska att vi blir mer för luggar. Jag brukar säga att en lugg är som en hår accessoar som ska bäras upp med stil.

Sen vet jag att inte alla passar i lugg, men ni som gör det – det måste bli vårens magiska trend (igen). Vill ni läsa mer om luggar så klicka in HÄRHÄR

Men hörni, visst var denna frisyr/färg fin? Någon som vågar testa?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag har under snart ett år försökt spara ut mitt hår till bysten sedan jag klippte av det axellångt i april/maj 2014. Just nu är det lite längre än axellångt, ungefär medellängd.
  Jag klipper mig var tredje månad. Varje gång jag kommer till frisören så är mitt hår i topparna så slitet att jag måste klippa av dem där tre centrimetrarna som vuxit ut… det är jag så less på!
  Jag använder Redken all soft schampo/balsam, extreme hårinpackning och leave in samt amikas hårolja. Jag tvättar håret max 3 ggr i veckan och använder ingen värme på mitt hår. Mitt hår är självlockigt och blir lätt frissigt. Jag skulle säga att jag har tunt/fint hår. Men ingenting hjälper! Jag har velat ha ett lång och fint hår såå länge nu, men börjar tröttna när jag måste klippa av allt det slitna!

  Flera kompisar i min närhet har tjockt hår som växer som ogräs, så är det att jag har tunt/fint hår som gör att det inte växer (då det är känsligare)? Finns det ens någon möjlighet att kan få den längden? Är det sant att inte alla kan uppnå såpass långt hår som till bysten? Jag skulle bli så glad för lite tips!!
  Massa kramar och tack för en så sjukt bra blogg!

  Olivia 2015-02-21 11:34:09
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej Olvia!
   Jag förstår det, men du kan följa den här länken för massor med tips för dig med tunt/fint hår. http://elin.damernasvarld.se/?s=tunt+fint+hår

   Elin Johansson 2015-02-21 12:03:49
   Svara
 • Så cool frisyr!
  Sparar faktiskt ut till den just nu (har en angle-bob sen innan) och bakhåret har precis vuxit till nackkotan, dock kommer jag ha den utan lugg ^^.

  Liisa 2015-02-20 23:45:37
  Svara
 • Johanna: Min gamla frisör sa att Fructis är ett av de sämsta schampon man kan använda, i början är det kanon men sakteligen lägger det som nån slags silikonhinna över håret och det blir inte rent- eller nåt sånt minns inte exakt 🙂

  Byt schampo!!! :))

  Kattis 2015-02-20 19:40:07
  Svara
 • Hej elin! Vill börja med att säga att din blogg är grym och du får mig verkligen att vilja satsa mer på håret.
  Till min fråga nu.
  Jag använder garnier fructis shampo och balsam och loreal inpackning varje gång jag duschar håret villet är två gånger i veckan. Det brukar alltid löddran när jag shamponerar, men nu de senaste gångerna jag använt shampoot har det knappt löddrat och mitt hår känns rent utav äckligt. Slitet och ofräsht. Hela håret blir som en dread, men känns glansigt efter inpackningen.
  Är set normalt då kanske håret vant sig vid shampoot eller vad beror det på?
  Jag har färgat och långt hår, håret är ner till rumpan och har bara frisöfärgat hår och de va inte slitet sa hon när jag var där för ca en månad sen.
  Min frisör använder sig av amae produkter, har du provat? Tänkte nämligen gå till henne och köpa det så kanske mitt hår mår bättre och känns fräshare.
  Mvh johanna

  Johanna 2015-02-20 15:10:18
  Svara
 • Hej, vad tycker du om artikeln som damernasvärld har publiserat om hemmafärgning? ”Så får du proffresultat med hemmahårfärg – slipp ojämn, tråkig ton!”

  Sofia 2015-02-20 11:32:57
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej!
   Jag har ingenting att göra med vad som händer utanför min blogg på Damernas Värld så kan inte uttala mig om detta. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-20 22:18:24
   Svara
 • Är naturligt röd, några nyanser mörkare än hon på bilden och har nästan alltid haft graderad frisyr fram till för ngt år sedan då jag blev trött på den och kände att det var dags för något nytt.

  Agnes 2015-02-20 07:03:55
  Svara
 • Hej Elin! För att få bästa hjälp så tänkte jag fråga dig och hoppas på svar! Letar efter en lotion som får håret att kännas fylligare utan att tynga ner då jag har väldigt tunnt hår! Har varit inne kevin murphys plumping body mass men också full again, men nu undrar jag vad är egentligen skillnaden på produkterna och vilken fungerar bäst, tycker du?:)(hoppas du har provat båda) tack för grym inspirarion och tips på både blogg och instagram!

  J 2015-02-19 22:38:53
  Svara
 • Ojojoj! Där är ju min nästa frisyr. Jag gjorde det ”stora luggklippet” för ett år sedan och nu börjar liksom resten av frisyren, som bara är lång, att bli trött och tråkig. Tack för inspiration!

  Sara 2015-02-19 20:18:31
  Svara
 • Jag la i garniers färg i hela håret :/

  Rebecca 2015-02-19 19:16:52
  Svara
 • Heeelp me!
  Igår fick jag dumt nog för mig att färga håret hemma. Jag var väldigt ljust blond (en 9a) och la en mörk färg i botten och gjorde lite slingor (ville ha lite ombreeffekt) men det blev ganska grå/grönt så idag la jag i Garnier Nutrisse 7.3 med guld i men nu är det katastrof! Det är jättegrönt. Snälla hjälp! Vad ska jag göra? Ska jag ha i en röd toning? Är rädd att det kommer bli jätterött då? Jag har inte alls råd att gå till frisören så kan inte du hjälpa med vad jag kan köpa och ha i så det blir lite varmare iallafall!

  Rebecca 2015-02-19 19:16:11
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Jag har ett enda tips till dig – GÅ TILL EN PROFESSIONELL FRISÖR!!!! Jag vet att alla inte har råd men är man så dum och färgar håret hemma själv när man absolut inte har en aning vad man håller på mig så får man skylla sig lite själv. Jag är helt emot hemmafärgning hemma och det vet alla som läser min blogg. Det finns billigare frisörer och dyrare frisörer, finns för allas plånbok. Dela upp behandlingarna, klipp håret hos frisören en månad. Spara pengar i två månader och gå och färga endast. Eller färga en färg som håller i minst 4-5 månader, om du då sparar 300 kr i månaden i 5 månader så har du samlat ihop 1500 kr och det får du en färgning/slingning hos en bra frisör för. Om man inte har råd så får man göra en plan för att ha råd, vilket resulterar till ett fint och välgjort hår. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-19 21:30:18
   Svara
 • Vi klipper just nu precis denna frisyren på dockan i salongen. Älskar den!! Älskar gradering ;))

  Enis 2015-02-19 18:36:41
  Svara
  • Svar på Eniss kommentar.

   Åh vad roligt, träna träna och träna 🙂 denna frisyr kommer bli HET i höst. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-19 21:31:43
   Svara
 • Hej! Har precis blonderat håret hos frisören och fått det vårfräscht igen. (Från mörkblondt till ljust.) Grejen är att jag upplever att det som var askigt för två veckor sen nu är borta, ser lite gul/smutsigt ut så vill inverstera i en bra pigment inpackning istället för ett tovigt silvershampo. Vad rekomenderar du? Vet att både revlon och maria nila har och är jätte hypade. Vilket av dem är bäst och vilken nyans bör man välja?:) Vill som sagt ha det askigt!

  A 2015-02-19 15:44:01
  Svara
 • Hej Elin! Kan du inte visa bilder på lite olika luggar som kan passa lite olika ansiktsformer? Jag är super sugen på att göra Anastasia steels snygga choppy lugg som hon hade i 50 shades of grey. Enligt tidningar hade hon klippt luggen själv. Alltså det ska vara populärt att klippa en lugg som ska se ut som en hemma klippt slarvig lugg. Hon själv hade varit inspirerad av Jane Birkins lugg.
  Vad tycker du om denna lugg? Blir den trendig i år? Skulle den passa ett runt ansikte?

  S 2015-02-19 14:55:15
  Svara
 • Gud vilken fantastisk färg! Du skulle mer än gärna få färga mitt hår sådär 😀 Jag är egentligen naturligt rödhårig men tyvärr har det försvunnit med åren 🙁
  Jag totalt avgudar dig och du är så fantastiskt duktig!
  Kram

  Elin B 2015-02-19 14:53:54
  Svara
 • Hej Elin! Jo, lite nyfiken på hur du ser på gesällen? Anser du att man idag kan lyckas som frisör och bli tagen seriöst trots att man inte har tagit sin gesäll? Är gesällbrevet på väg att ”dö ut”? (Som en av mina lärare så vackert uttryckte sig, vet inte riktigt om jag tror på det dock)
  Sen undrar jag vilken skola du utbildade dig på? Har för mig att du i en tidigare videoblogg sagt i Halmstad, var det John Bauer gymnasiet? Hur upplevde du att din utbildning var?
  I övrigt, tack för en grymt inspirerande blogg! Vilken stjärna du är! Kram

  Undrande 2015-02-19 14:50:07
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!