Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vad kan man mer göra med ett hårwax?

När det kommer till produkter så har dom specifika användningsområden och vi håller oss ofta till det. Produkten är framtagen till att användas på ett korrekt sätt för att produkten ska göra det den ska, men ibland så kommer man på olika sätt att använda en produkt som egentligen ska användas på ett helt annat sätt. Idag tänkte jag tala om hårwax, oftast i en burk som säljs till killar med kort hår. Ett hårwax skulle en tjej aldrig köpa och använda på sig själv om tjejen inte har kort hår såklart eller ska ge bort till sin kille. Men vad kan man då använda hårwax till? Detta är helt olika på olika hår, men jag tänkte ge er några förslag:

1. Wet-look – Ett krämigare, lättare hårwax som innehåller lite mer glans och hård stadga är perfekt till att dra bak håret med om man vill skapa en wet-look. Jag gjorde faktiskt en step by step på den frisyren faktiskt, ni hittar den HÄR – då jag använde hårgelé.

2. Busiga vågor/lockar – Ett kletigt hårwax kan vilken ”dagen efter” lockig frisyr att se hur cool ut som helst. Krama i det kletiga waxet i dina ofixade lockar och känn dig som en rockstar.

3. Gömma små-hår – Dom där små-håren är inte att leka med, eller hår som sticker RAKT upp. Dom kan man med hjälp utav ett hårt/matt hårwax dra ner på en sekund utan att göra håret fett. Ta en ärta wax i handen, värm upp waxet i händerna och dra ner dom hårstråna som du inte vill ska stå åt alla håll. Dom kommer hålla sig på plats och stylingen blir fulländad.

4. Volym – Om du ändå ska tvätta håret nästa dag så kan man massera in ett hårt/matt wax i hårbotten och tupera lite lätt med en svinborste så kan man enkelt slänga upp håret i en enkel frisyr, snygg hästsvans eller bara en djup snedbena och nonchalant rufs. Håret håller sig på plats, hårnålarna fäster sig lättare och stöd för en bättre volym.

5. Glans – Det finns otroligt många olika typer utav hårwax. Många tror att man bara kan få glansigt hår utav vårdande olja, skillnaden mellan att använda ett lätt glansigt wax kontra en vårande olja (argan mm) är att håret inte får någon vård utav hårwaxet. Men om man har plattat ett tjockare hår jättenoga och fint, man vill att glansen och frisyren ska hålla hela kvällen då skulle jag välja hårwaxet än oljan. Waxet skadar inte håret utan ger bara en kosmetisk känsla som gör håret mjukt och glansigt. Mitt tips då är att applicera den vårdande oljan i handdukstorkat hår innan man fönar, sedan plattar och avslutar med waxet som styling.

Följande länkar hittar ni olika inlägg där jag tipsar om hårwax – HÄR – HÄR 

wax

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Din blogg är så jäkla rolig att läsa, jag är inte frisör men älskar hårprodukter, fixa och förändra håret. Tack för tips om bebishår, har en hel drös som är påväg ut nu efter graviditet och amning.

  TACK igen för inspiration och pålitliga tips!

  Helen 2015-02-23 14:39:16
  Svara
 • Hej Elin,
  Tack för en superbra blogg, jag har nyss hittat hit!
  Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra men jag undrar om man bör tvätta håret en gång i veckan fastän att det inte är fett?
  Sedan jag började göra som du skrev att schamponera två gånger så blir mitt hår jättefint, rent och det håller sig länge. Efter en vecka kan jag fortfarande gå med det utsläppt och jag behöver inte torrschampo, det behövs först efter en och en halv vecka. Bör jag ändå tvätta håret?

  Hanna 2015-02-21 12:22:46
  Svara
 • Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig om jag skicka ett kort på mig vilken hårfärg som skulle passa mig bäst? Blir alltid fel med hårfärg för mig.. (Knäpp fråga men bor i inte nära någon bra frisör så en bild skulle kanske hjälpa dem med färg osv 🙂

  Caroline 2015-02-21 11:53:45
  Svara
 • Hej! Jag älskar din blogg och tycker jag har lärt mig så mycket på kort tid. Min fråga har absolut inte med inlägget att göra men du skriver i tidigare inlägg att du tycker att schampo och sen en inpackning räcker, alltså att man inte ska avsluta med ett balsam efter? Men allt jag innan hört är tvärt om? Att man ska använda ett balsam för att ”stänga” håret igen? Kan du inte bara reda ut det här för mig en gång för alla? 🙂 tack snälla för alla tips och råd! Kram!

  Josephine 2015-02-21 10:08:08
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!