Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Det värsta man kan använda?!

Hej elin! Vill börja med att säga att din blogg är grym och du får mig verkligen att vilja satsa mer på håret.
Till min fråga nu.
Jag använder garnier fructis shampo och balsam och loreal inpackning varje gång jag duschar håret villet är två gånger i veckan. Det brukar alltid löddran när jag shamponerar, men nu de senaste gångerna jag använt shampoot har det knappt löddrat och mitt hår känns rent utav äckligt. Slitet och ofräsht. Hela håret blir som en dread, men känns glansigt efter inpackningen.
Är set normalt då kanske håret vant sig vid shampoot eller vad beror det på?
Jag har färgat och långt hår, håret är ner till rumpan och har bara frisöfärgat hår och de va inte slitet sa hon när jag var där för ca en månad sen.
Min frisör använder sig av amae produkter, har du provat? Tänkte nämligen gå till henne och köpa det så kanske mitt hår mår bättre och känns fräshare.
Mvh johanna

Svar: 

Hej Johanna!

Tusen, tusen tack – vad glad jag blir <3

För det första så är Fructis produkter är det värsta du kan använda, du bryter ner håret istället för att bygga upp det. Massor med silikoner och vatten som torkar ut håret på en gång. Att ett schampo löddrar är ibland ett tecken på att produkten innehåller mycket vatten som gör att håret torkas ut, jag är också en sådan person som älskar när schampot löddrar.

Men ticket är att schamponera håret väldigt noga och tre gånger på raken. Alltså du sköljer håret, ta en liten mängd schampo och smeker på håret, ta slangen och skölj över håret fort, ta vanlig mängd schampo och massera in schampot ordentligt. Riv, massera hårt och verkligen jobba in schampot i hårbotten. Skölj och sedan applicera balsam som vanligt – avsluta med kallvatten för att försluta hårstrået.

Genom att göra detta så kommer håret hålla sig rent längre, du använder mindre produkter och hårbotten stimuleras som resulterar till att håret växer fortare. Min schamponerings-tid tar ca 5-7 minuter, så man måste ta tålamod och starka armar (haha).

Har du färgat långt hår så ska du gärna använda produkter för färgat hår, t.ex Kevin Murphy Angel serien (länk). Om du inte upplever att håret är slitet så räcker det att vårda håret och ge håret mycket fukt, du kan också använda Davines Minu serie (länk). Så skippa billiga skitprodukter och unna dig och ditt hår bra och produkter som kommer hjälpa ditt och inte göra allt värre.

Sen en sista sak, ju längre och torrare hår du har desto mer kommer håret trassla sig. Vill du inte ha trasselhår så är mitt tips till dig att gå och klippa en frisyr som passar för din livstil.

Stort lycka till!

IMG_0006

Jag älskar denna färgbevarande och vårdade serie från Davines!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Elin! Tack för en mycket inspirerande blogg! Jag har i många år färgat håret flera gånger och använt schampo och balsam från ica och det har ju satt sina spår på hårkvalitén men försöker nu spara ut till mitt riktiga här och fått ungefär 5-7 cm som är mitt. Och genom att läsa din blogg så har jag börjat förstå betydelsen av att använda rätt schampo och balsam och vill ju såklart att mitt nya friska hår inte ska bli förstört pga dåliga märken. Men kruxet är ju nu att mitt nya hår är friskt, fint och rakt och topparna och längderna är torra och frissiga. Vad ska jag satsa på för märke på schampo och balsam? Vore tacksam om du vill hjälpa mig! Kram Jessica

  Jessica 2015-02-24 23:00:38
  Svara
 • Hej! Har nu köpt mitt Kevin Murphy- hydrate me schampo & balsam men undrar om du hade kunnat göra ett inlägg angående mängden av produkt. Vet inte hur mycket schampo jag ska ta då jag ahr väldigt tjockt hår och det känns som jag inte får det rent med lite schampo, men ändå vill jag ju inte slösa på det eftersom det är ganska dyrt. Hur länge håller dina flaskor? Hur mycket ska man ta?
  Kram

  Kajsa 2015-02-23 22:45:10
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Hej Kajsa!
   Du kan klicka in på detta inlägg så kommer du lära dig: http://elin.damernasvarld.se/2014/12/26/hartips-sa-far-du-frisor-rent-har/
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-24 21:15:20
   Svara
 • Tack för tipsen! Så fort lönen kommer på kontot ska jag springa ner och köpa kevin murphy, tack igen för en super bra blogg och ett stort tack till ett så långt och utförligt svar 🙂 / johanna

  Johanna 2015-02-23 13:07:07
  Svara
 • Hejsan, har nyligen börjat läsa din blogg och har verkligen fastnat för den!
  Jag har börjat bry mig om mitt hår på ett mycket bättre sätt.
  Men nu till min fråga som jag verkligen hoppas att du kan ta upp.
  Jag bor hemma hos min mamma och går på gymnasiet. Jag har själv inte råd att köpa bra schampon och min mamma prioriterar inte att lägga pengar på just det. Så är det något Schampo som är bättre än det andra som finns i vanliga mataffärer? Vilket av dessa sämre produkter/märken borde jag alltså köpa för att ändå få ett så bra resultat som möjligt?

  Denise 2015-02-23 09:08:12
  Svara
  • Svar på Denises kommentar.

   Hej Denise!
   Men vad roligt, tack så mycket <3
   Jag förstår helt, jag tycker du kan köpa lite billigare bra produkter på Kicks eller Åhléns. Ett bra schampo ligger runt 100 lappen, t.ex Björn Axén. Satsa på ett bra schampo och en bra vårdande olja så kommer det bli jättebra. Lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-23 20:55:49
   Svara
 • Hej Elin! Hittade din blogg för någon månad sedan och jag älskar den! Tack för alla tips och allt du delar med dig av. Har klickat hem en hel av de produkter du tipsat om, lika nöjd med allihop. Har bland annat köpt mig en ny fön, en amika som är super! Måste bara få fråga när du använder den positiva jon-funktionen? Tack för en toppenblogg!

  Malin 2015-02-23 09:06:31
  Svara
 • Hej Elin och tack för en superbra blogg som verkligen fått mig att börja ta hand om mitt hår. Jag har en liten fråga som du gärna får svara på om du har tid och möjlighet framöver.
  Det är så att mitt hår blir fett grymt fort. Jag tvättar håret två gånger i veckan och använder produkter från Redken. Jag tvättar håret med shampoo två eller tre gånger per tvätt och har endast balsamet och inpackning i längderna. Mitt hår känns dock fett direkt efter tvätt och redan dagen efter tvätt så måste jag använda torrschampoo. Det är tortschampoot som räddar mig och gör att jag klarar av att tvätta håret endast två gånger i veckan för det hade aldrig fungerat annars. Har du någon ide om varför det är på detta vis eller vad jag kan göra annorlunda?
  Tack 🙂

  M 2015-02-22 21:46:58
  Svara
 • Hej Elin, tack ännu en gång för en bra blogg! 🙂 Har en fråga.. använder just nu Kevin Murphys Hydrate-Me Shampoo & Conditioner. Är jätte nöjd! Men, jag har liite svårt för lukten. Och nu när det är dags för mig att köpa nytt, så har jag varit lite inne på att prova Redken Diamond oil schampoo & conditioner. Har du någon åsikt om Redken? Tycker du jag borde prova eller ska jag hålla mig till Kevin Murphys? Jag tycker ju att doften försvinner lite efter jag har haft i olja och fönat och haft mig, så det är inte något jätte stort problem. Men jag är nyfiken på din åsikt! 🙂 Kram!

  Cecilia 2015-02-22 19:56:37
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej!
   Absolut, jag har haft Redken och Kevin Murphy som mina storfavoriter. Om du söker på Redken i sökfältet så kommer det massor med inlägg upp så kanske kan hitta någonting som passar dig. Men om du vill ha liknande effekt som Hydrate Me så har Redken en serie som heter Extreme, ger håret mycket fukt. Redkens Diamond Oil serie är anpassat för VÄLDIGT skadade och förstörda hår. Så om du inte har det så kommer ditt hår få för mycket olja och håret tyngs ner och blir fett mycket fortare. Doften ska man självklart gilla men det är hur produkten fungerar på ditt hår som är det viktigaste 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-23 20:44:29
   Svara
 • Vad tycker du om apotekets produkter? jag upplever deras egna produkter som nästan bättre än den shampoo och balsam jag har från kevin murphy och övriga märken jag provat

  Sandi 2015-02-22 18:18:34
  Svara
  • Svar på Sandis kommentar.

   Hej!
   Smaken är som baken men jag tycker Apotekets produkter är milda och gör det dom ska. Medans frisörprodukter är mer anpassade för varje kunds behov och specifika hårtyper.

   Elin Johansson 2015-02-23 20:39:18
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!