Dags att dra håret bakåt

Nu är det trendspaning igen. Jag har uppmärksammat en trend som håller på att komma tillbaka mer och mer nämligen ”Bakåt-slickat” hår. Det är en riktigt partyhöjare och kan få vilken frisyr som helst att se cool och även vacker ut. Jag hittade en bild på Kenza när hon var på Stylight Fashion Blogger Awards där hon bär en vacker och söt, nätt klänning men har denna bakåt-slickade frisyren och lätta vågor/lockar. Tycker denna kombination är riktigt snygg och nytänkande. Håller ni inte med?

kenza

Bilden är lånad av Kenza

Men det jag älskar med denna styling är att den fungerar på vilket hår som helst, lite knivigt kan det vara med tjocka, grövre och lockiga hår. Men med en plattång, hårgelé och en hårspray så fungerar det. Det viktigaste är att frampartiet är snyggt slickat bakåt, det ska inte stå ut massor med hår framtill. Jag ska ge er lite tips hur ni kan göra:

1. Håret behöver inte vara helt nytvättat, tvådagars hårbotten är perfekt att jobba med.

2. Att jobba med en riktigt bra svin/nylon borste. Svinborste borstar du överhåret med, alltså högst upp på huvudet, sedan använder du en bred kam som du kammar bak sidorna med.

3. Ett bra tips är att arbeta in hårvax samtidigt som du drar håret bakåt. Skönt att inte behöva tänka på att håret ser ”fett” ut va? (haha)

4. Om man vill att frisyren ska sitta på plats hela kvällen så kan man fästa sidorna med ett litet hårspänne bakom örat.

5. Resten av håret kan man locka, våga eller platta helt rakt – kontrasterna är så snygga.

6. Det är viktigt att tupera hårbotten, man vill ha en snygg profil.

7. Sist med inte minst, snåla inte med produkterna. Tips är att ta med vaxburken och en kam i patyväxkan!

Jag har gjort ett step by step inlägg tidigare på hur ni kan göra denna frisyr hemma (länk). Här kommer lite inspirationsbilder på våra fina kändisar som rockar den bakåt-slickade looken!

backhair backslick backslickhair hairslicked

Alla bilder är lånade från Pinterest

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Jag tycker att kenzas look var ett stort misslyckande. Missmatchat, dåligt gjort och passar inte henne alls.

    c 2015-03-05 09:27:56
    Svara
  • Hej Elin! Jag tycker du kommer med så goda tips och råd! Så jag undrar vad du tycker och tänker om ”Blonde sheer schampoo”, sliter det mycket? Funkar det överhuvudtaget? Tacksam för svar.

    Sofia 2015-03-04 22:10:58 http://sofiaaulldahls.blogg.se
    Svara
  • Hej Elin!
    Jag älskar att läsa din blogg och har länge varit sugen på att boka en tid hos dig då du alltid får perfekta resultat! Vet att du tyvärr inte tar emot nya kunder längre och därför är min fråga till dig om du har tips på andra frisörer i stockholm som är duktiga på att färga/slinga hår?

    Jag har mörkblont hår och vill skaffa en balayage för att få en solblekt look. Men du har nämt i din blogg att det är viktigt att man får rätt nyans som passar färgerna i ansiktet så att det ser naturligt ut och därför har jag varit lite rädd för att bara fråga en random frisör jag aldrig träffat.

    Skulle bli jätte glad för tips!
    Tack i förhand! Jag älskar din blogg <3

    Lisa 2015-03-04 17:24:06
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!