Vad är Olaplex?

Nu har vi kommit till en punkt som många utav er har frågat om, nämligen frågor om produkten Olaplex. Vi har sett på Instagram och andra sociala medier hur denna produkt tagit över frisörernas arbeten med storm, nu har den landat i Sverige och jag har redan fått testa den.

IMG_0006-4

Vad är Olaplex?
– Denna produkt riktar sig helt mot frisörer och dom själv kallar det ”den sista pusselbiten” inom hårfärg. Tanken med Olaplex är att man ska kunna ljusa upp ett hår betydligt mer, utan att håret tar någon som helst skada, snarare tvärtom. Den kan blandas i vilken färg som helst, oavsett märke så använder man Olaplex i färgblandningen så ”vårdar” man håret under färgprocessen istället för att stjälpa håret. T.ex så vill du använda 6% väteperoxid i blekningen så går du upp till 9%. Så att gå från svart hår till blont hår kan gå betydligt snabbare och skonsammare än innan.

Jag själv har varit väldigt skeptisk till denna produkt just för att jag tror inte på ”mirakel” produkter som många har uttalat sig om att denna är. Både mina kunder och dom som läser min blogg så vet alla att jag sätter hårets kvalité i första hand och jag tror på långsiktiga resultat som bidrar till en bra hårvård tillsammans med bra produkter.

Men så fick jag denna produkt i mina händer och tänkte bort alla tankar på vad andra har skrivit om den eller upplevt. Jag vill verkligen ge MIN bedömning om Olaplex till alla er som har frågat mig.

Jag har endast jobbat med Olaplex i blekning ska tilläggas. Jag tycker först och främst att konsistensen på blekningen blir krämigare och lättare att pensla på.

 Jag fick lite smått panik att jobba med 9% väteperoxid istället för 6%. Nästan lite busig (:

Jag upplevde att det tog lite längre tid för att håret skulle bli ljusare, men jag kände på kundens hår under hela processen och blev väldigt positivt överraskad.

När jag fick upp ett brunt färgat hår till ljus beige/vita slingor så gick jag och sköljde håret. Applicerade flaska nummer två som är en krämigare lotion som innehåller samma ämnen som flaska nr 1. Lät det verka i ca 10 minuter och sedan tvättade jag ur allt. DÄR kände jag skillnad. Herregud vad håret var mjukt och jag kunde inte förstå att jag har blekt upp ett brunt färgat hår till en blont svall med NOLL slitage, snarare tvärt om.

IMG_0004-2

Nyanserade kundens hår, tvättade och sedan tillbaka till klippstolen för en finföning. Jag märkte skillnad, en enorm skillnad. Jag applicerade även flaska nummer 3 som kunden får med sig hem för att vårda håret hemma mellan frisörbesöken. MEN jag måste tillägga att detta är ingen produkt man ska utnyttja, håret måste ändå klara av att blekas/färgas. Det går inte att tro att man kan lita helt på en produkt utan den ska användas korrekt och man måste tänka till ordentligt. Jag ser denna produkt som ett hjälpmedel för att nå det där lilla extra och faktiskt vårda håret samtidigt som håret bleks upp. Jag kommer använda Olaplex flitigt, oavsett hur mycket jag vill bleka upp håret kommer jag addera Olaplex just för att jag tycker den vårdar håret väldigt mycket under färgbehandligen. Hoppas ni blev nöjda med svaret och mer information hittar ni HÄR.

IMG_0005-3

OBS:

Vill bara säga att detta är endast en frisörprodukt så om jag har andra frisörer som läser min blogg och som testat denna: Skriv gärna en kommentar och säg vad ni tycker!

olaplex

Dessa makeovers har jag adderat Olaplex!

olaplex1

olaplex4

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
41kommentarer
 • Va kostar en olaplex behandling på salaong i snitt?

  Hannah 2016-05-23 13:07:31
  Svara
 • Hej
  på vilken frisör gjorde du den oleplex .
  Det var snäll och hjälpa mig
  mvh

  noreen 2016-05-16 16:01:47
  Svara
 • Är i samma sits som Linda! Har också fått håret avfärgat och tonat hos frisör. Nu är mitt hår i en så hemsk färg och så slitet, trots att hon klippte bort typ hälften. Ledsen och besviken.. funderar på en olaplex behandling men kanske du Elin inte rekommenderar det längre?

  Josefina 2016-05-08 18:17:24
  Svara
 • hej skulle vilja komma i kontakt med dej gällande mitt hår
  2

  miriam 2016-02-15 19:48:50
  Svara
 • det förstör hårt totalt mitt e jätte torrt. o sen färgad det cendré färgat. så vet ej vad jag ska göra sjukt jobbigt friörseren sa hon kunde klippa det haha dum i huvudet. mitt hår var perfekt innan när det var brunt jätte bra kvalide. färgade det i måndags hos frisören o avfärgade det, testat alla hårinpackningar inget fungerade. 3000kr i papperskorgen o ett förstört hår

  Linda 2015-12-05 11:14:46
  Svara
 • Hej!
  Jag har gjort Olaplex behandlig de två sista gångerna jag har varit hos min frissa. Jag gjorde det endast som en behandling utan att bleka eller att färga. Och mitt har har aldrig varit i så dåligt skick som nu, det är som om det skulle vara sönderblekt! Känns jätte tråkigt, istället för att vårda håret så att det kan växa sig längre som jag ville, förstörde det håret och nu måste jag klippa av det. Och mitt hår var av väldigt bra kvalite innan. Så Olaplex är inte för alla hår, dåligt bara att de inte kan erkänna det.
  När jag klagade till min frisör så tog hon det på största allvar och bjöd på en keratinbehandling och hörde även av sig till de som säljer Olaplex. Men Olaplex vill inte ta på sig något ansvar alls! Dåligt! Även om 9 av 10 blir bra ska man erkänna den 10 som inte blir det.

  Pernilla 2015-12-01 13:44:45
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hej Pernilla!
   Jag ska göra ett mer uppdaterat inlägg om Olaplex. Jag tror jag svarade på en kommentar i ett annat inlägg om Olaplex där jag beskrev precis som du skrev det nu. Jag har slutat använda Olaplex för längesedan av just den anledningen att så många andra frisörer och andras kunder har upplevt samma sak som dig. Jag ska ta ett möte med Olaplex i Sverige om detta, dock är jag osäker om jag kommer få dom svar som jag vill ha. Jag vet att många har kommenterat på deras sociala medier men Olaplex väljer att ta bort kommentarerna – vilket jag tycker är sjukt. Återkommer när jag fått fram något mer 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:47:25
   Svara
 • Hej san jag heter Lina Ali. har en fråga jag har svart hår jag har köpte blondering för att tabort svart färgen sen jag vill färge ljusblond eller platin blond jag fattar inte så mycket om OLAPLEX .. ska jag blanda med hårfärge eller ?? kan jag köpa här i Sverige tack

  Lina 2015-11-06 21:14:39
  Svara
 • (min kommentar ovan var en följdfråga på Veronicas från 13 juli)

  Viktoria 2015-11-06 14:11:33
  Svara
 • Vilken mardröm! Varför svarar ingen expert på det här? Jag har också tänkt testa, men vet inte om jag törs nu.

  Viktoria 2015-11-06 14:10:29
  Svara
 • Färgen på efterbilderna ser jättefin ut.. är det slingor eller helfärgat?

  Åsa 2015-10-27 21:48:39
  Svara
 • Hejsan!
  Jag måste bara få fråga.. Jag va precis nyss hos en frisör där jag skulle färga mitt hår från gyllenbrun till ljusare i topparna och hon skulle använda sig av olaplex.. 3 timmar senare går jag därifrån med världens slitnaste toppar (det ser ut som om jag blekt sönder det) och alla möjliga nyanser på mitt hår, därav det gul/guldiga som jag ej ville ha.. Jag skulle få gå tillbaka imorgon för att återgälda det.. Men vet inte om jag vågar haha.. Mitt hår e helt förstört

  Veronica 2015-07-13 16:14:12
  Svara
 • Hej! Är det en produkt som kan användas bara om man vill ha friskare hår även fast jag aldrig färgat eller blekt det tidigare? Har extremt slitet hår och vill få det att både bli och se hälsosammare.
  Tacksam för svar

  Anna

  Anna 2015-07-09 10:14:46
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej!
   Ja självklart. Du kan göra en vårdande Olaplex behandling hos din frisör, tar ca 45-60 minuter och gör håret verkligen gott. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-10 06:38:16
   Svara
 • Hej
  jag genomförde en Olaplex behandling för två dagar sen och jag måste säga att jag är nöjd!!
  Min frisör har sagt att det ska räcka med att använda max 7,5ml av nummer 3 behandlingen som man använder hemma, på HELA mitt långa hår???!!! Hur i all sin dar ska hela mitt tjocka hår klara av endast 7,5ml av No3 behandlingen??Kan ni som är experter hjälpa mig att förstå hur jag ska göra? Min frisör menar att det är så, jag ska typ massera in detta från topparna upp till två cm innan hårbotten. och låt verka i 45min.

  kan detta stämma? Om inte, hur länge ska jag ha behandlingen och hur mycket?

  Rim 2015-06-26 12:22:38 http://Damernas?
  Svara
  • Svar på Rims kommentar.

   Hej!
   Efterbehandlingen ska sitta i HELA HÅRET i ca 10 minuter. Självklart kan du sitta mycket längre men jag tycker det räcker med 10 minuter. Du applicerar inpackningen (som det faktiskt är) så hela håret får produkt på sig – 7,5 ml låter väldigt snålt. Tänk som en vanlig inpackning och handukstorka håret innan du applicerar inpackningen. Lycka till 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-26 23:13:22
   Svara
 • Hej! Det ska bli spännande att testa detta. Vi ses på torsdag.
  Kram
  Lena

  Lena 2015-06-23 08:46:01
  Svara
 • Hej! Fungerar det också på brunette som har påbörjat process att bli ljusare, med bland annat ljusa slingor (blekning)? Målet är att bli ytterligare ljusare utan att bli blond.

  Med vänlig hälsning
  Lena

  Lena 2015-06-22 14:03:45
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Hej Lena!
   Ja, det är just det den gör. Använder man produkten rätt med den kunskap man har så kan din process bli betydligt kortare att nå slutresultatet samt ditt hår kommer må betydligt mycket bättre. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-23 00:14:51
   Svara
 • Hej!!

  Så sugen på att testa Olaplex produkter, tänkte bara höra om det när någon som vet vart man kan köpa Nr.3 som privat person?

  Med vänlig hälsning,

  Sophia

  sophia 2015-06-17 14:07:36
  Svara
  • Svar på sophias kommentar.

   Hej!
   Absolut, du kan gå in på salonger som har Olaplex för då säljer dom småflaskan som är nr.3. Det är en efterbehandling, en väldigt bra inpackning kan man säga. Men själva behandlingen som görs i samband med hårfärg/blekning är inte till för privatpersoner. 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-17 23:23:18
   Svara
 • Jag ljus behandlar mitt engång koppar röda hår regelbundet hos min frisör & avskyr gyllentoner, måste ha det beige kallt. Jag är van vid mycket tuggummi hår…. Sommaren 2014 färgade jag det knall rött & ångrade som en hund då färgen bara gled ut direkt & blev brandgul. Jag stod ut under vintern & började behandlingen mot blond på nyåret i babysteps.

  Förra veckan fick min frisör (jag bor i Norge där allt kommer lite senare) in Olaplex som jag hade väntat så på.
  Igår rök de sista gyllne nyanser med olaplex i blandningen. OMG vilken skillnad!!! Jag kommer aldrig göra en ljusnande behandling igen utan detta medel alltså. Jag måtte känna på håret efter nr 2 & förväntade mig mjukare tuggummi, men det kändes ju som friskt hår!!!

  Nu skall jag använda 3:an hemma i några veckor & bara vara lycklig över mitt välvårdade hår som ändå är extremt kemiskt behandlat.

  //Sessan precis vid västkusten fast i Norge

  LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan 2015-06-02 20:55:21 http://www.sessanchprinsessan.com
  Svara
 • Hej! Jag undrar precis som Jessica om man kan använda Olaplex på hennafärgat hår? Jag gjorde det grova misstaget att färga med henna och mår psykiskt dåligt över att inte kunna göra något åt färgen. Mvh Kajsa

  Kajsa 2015-04-09 16:40:47
  Svara
 • Hej!

  Jag undrar om man kan använda Olaplex på hennabehandlat hår (rött)?

  Jessica 2015-04-02 23:01:05
  Svara
 • Du är sååå grym.
  Jag har aldrig lyckats få till den kalla blonda färgen. Isblonda som du alltid får till. Vilken nyansering använder du? Vad kan jag söga till min frisör?
  Vill så gärna få till den nyansen innan sommaren! 🙁

  Lisa 2015-03-22 10:48:04
  Svara
 • Hej,

  Undrar samma som ovan, då jag tänkt att bleka håret nu inför våren, så hade jag gärna vilja gå till en salong i Stockholm som använder sig av Olaplex. Så frågan är vilka salonger i Sthlm som använder sig just av Olaplex?

  Tack på förhand

  Sandra 2015-03-13 13:09:07
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej!
   Eftersom produkten är helt ny så finns det ingen information än om vilka som tagit in Olaplex. Men du kan höra av dig till olika salonger eller kolla t.ex på hashtaggar på Instagram där ser man lite vilka som tagit in Olaplex. Lycka till!

   Elin Johansson 2015-03-13 15:57:10
   Svara
 • Jag använde olaplex igår! Faktiskt helt underbar! Jag mätte håret innan och efter, det blev en liten skillnad men inte alls vad det skulle blivit! Jag blekte med 9 % på håret framför öronen (som jag i princip aldrig gör!!!, bara 3 %) fantastiskt resultat! Ska jobba med den så mycket jag kan och
  Mäta alla hår!

  Zabina 2015-03-07 09:38:00 http://zabinas.se
  Svara
 • Jag använde olaplex igår! Faktiskt helt underbar! Jag mätte håret innan och efter, det blev en liten skillnad men inte alls vad det skulle blivit! Jag blekte med 9 % på håret framför öronen (som jag i princip aldrig gör!!!, bara 3 %) fantastiskt resultat! Ska jobba med den så mycket jag kan och
  Mäta alla hår!

  Zabina 2015-03-07 09:37:36 http://zabinas.se
  Svara
 • Finns det återförsäljare i Sverige

  Mia 2015-03-06 17:06:22
  Svara
 • Hej!
  Någon som vet vilka frisörsalonger i Stockholm använder Olaplex?
  Tack på förhand 🙂

  Malin 2015-03-06 14:52:39
  Svara
 • Urhärliga resultat!!

  Annika 2015-03-06 09:59:26
  Svara
 • Älskar den! Jobbat med den sen dem kom ut i USA. Bästa som hänt frisörvärlden på länge! 🙂

  Dorion 2015-03-05 21:36:46 http://www.salongbarock.se
  Svara
 • Har använt produkten i en vecka är frälst

  Stiil 2015-03-05 21:23:42
  Svara
 • gud vad spännande! Jag får hem min första leverans i morgon, kommer Testa den direkt. Då jag är hårologi kan jag ju också mäta hårets styrka både innan och efter
  För att svart på vitt få se vad som hänt! Uppdaterar
  Med svar!

  Zabina 2015-03-05 21:10:48 http://zabinas.se
  Svara
 • Helt underbar, och den lovar varje ord!
  Har provat den på både mig själv och kunder och resultatet blir fantastisk! Både jag och kunder märker stoor skillnad!

  Linn 2015-03-05 20:59:10
  Svara
 • Hej!

  Tycker olaplex är fantastisk att jobba med, gjorde en treatment på mitt eget hår (nr 1 15ml med 90ml vatten 10 min i torrt detoxat hår, direkt på med nr 2 ca 25 min tvätt och balsam på) helt fantastisk känsla i håret efter!!

  Elin 2015-03-05 18:40:47
  Svara
 • Jag bara ÄLSKAR OLAPLEX!!! Kul att även du gillade produkten.

  Jossan 2015-03-05 17:40:06
  Svara
 • Har hört en massa positiva kommentarer om denna produkt, härligt att den fick tummen upp av dig med. Kommer du ta extra när du använder dig olaplex eller blir det samma pris? Jag e inte din kund, tyvärr man nyfiken på vad man kan förvänta sig 🙂 PS. Kom ihåg att ta lite semester oxå, när du är på semester 😉 hehe

  Jess 2015-03-05 17:25:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!