Vägen till att tvätta håret en gång i veckan

Idag så kom jag på mig själv att verkligen vara en pedantisk frisör. Jag tvättade mitt hår förra tisdagen och jag hade verkligen velat tvätta håret idag men så slog det mig att det är nyårsafton på onsdag och jag vill att mitt hår ska se flawless ut då. Så tekniskt sätt så måste jag vänta med att tvätta håret tills imorgon kväll/onsdag morgon.

Min pojkvän bara skrattar åt mig hur jag orkar planera hela min hårrutin, haha jag börjar känna mig lite knäpp. När man är inne i jobbrutiner och allt bara rullar på så tänker man inte på hur man håller på. Men nu när jag är sjukskriven så vet jag inte riktigt vilken dag det är och att tvätta håret är det sista jag tänker på.

FullSizeRender-5

Såhär fixade jag håret dagen innan julafton. Då tvättade jag igenom hela håret och stylade extremt noga för bästa hållbarhet. Jag försöker tvätta håret max två gånger i veckan, men då är det under veckor jag jobbar och allt är som vanligt. Nu ville jag tvätta håret en gång i veckan och därför tänkte jag tala om för er hur jag gör med mitt hår för att det ska hålla sig otvättat i en vecka.

1. Jag fönar, rundborstar och lockar håret väldigt noga precis efter jag tvättat håret.

2. Jag kan gå tre-fyra dagar med utsläppt och fortfarande ha lockigt hår. Det ända jag brukar förbättra är frampartiet som tappar form när jag sover och tvättar bort smink mm.

3. Dag fyra så tar jag fram torrschampot som endast fräschar upp och torkar upp talget. Det viktigaste är att inte ta för mycket torrschampo, det kan bli motsatt effekt.

4. Femte dagen, då börjar det bli fett och olidligt. Jag har två alternativ här, antingen gör jag denna frisyr:

tisdag

Då förvillar jag virveln där bak som oftast syns mest när håret är fettigt. Det blir en snygg frisyr samt har lockarna blivit vågor. Eller så brukar jag sätta upp håret i en hög ponytail bara. Alternativ brukar jag spraya lite torrschampo över uppsättningen bara för känslan av fräschhet.

5. Nu har vi kommit till 6:e dagen och nu kliar det nästan lite i hårbotten, jag vet att jag ska klara mig en dag till med smutsigt hår. Om man verkligen inte står ut så kan man tvätta håret på kvällen av den 6:e dagen. Men här vet jag att jag ska tvätta håret dagen efter så jag brukar spraya i massor med volym i hårbotten, volympuder eller torr-schampo med stadga i sig. Jag tuperar lite med en tuperingsborste och antingen sätter upp håret i en slarvig knut, inbakad fläta eller en ny snyggare ponytail. Sen äntligen, 7:e dagen är det dags för tvättning!!!

Genom att göra alla dessa steg så har man även varierat sig frisyrmässigt, sparat in på dyra schampon och produkter. Minimerat slitage, värmeverktyg och hårbotten får leva sitt eget liv. Felet många gör är att använda för mycket torrschampo för tidigt, många väljer billiga och lite sämre torrschampo och det kommer göra dig en otjänst i slutändan.

FullSizeRender

 

FullSizeRender-3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • kan du inte göra ett inlägg och rekommendera bra torrschampon?:) skulle vara snällt!

  alicia 2015-03-15 14:53:39
  Svara
 • Hej, älskar verkligen din hårblogg! Nu till saken: Jag har blivit så himla sugen på att klippa av håret, alltså då menar jag verkligen klippa av det jättekort. Men hur vet man att man kommer passa i det? Tacksam för svar!

  tula 2015-03-10 11:16:02 http://www.tulas.blogg.se
  Svara
 • Köp schampoo för torrhårbotten på Apoteket, och sen använd bra balsam och inpackning, funkar för mig!

  Sophie 2015-03-09 14:12:54
  Svara
 • Hej

  Dina inlägg är alltid sååå bra! Tack!

  Har en fråga om hur man kan ha kvar den kalla nyansen på slingat hår efter frisörbesöket? Vet att frisören lägger en kall nyansering efter så de 3 första veckorna är färgen perfekt, sen blir den mer och mer gul. Jag använder pigmenterande lila förpackningar som ska få bort de varma tonerna men de hjälper inte. Kan man nyansera håret hemma själv mellan frisörbesöken eller är de komplicerat? I så fall vad exakt är ”nyansering” ? Är det en toning? Kan du rekommendera någon bra?

  Hoppas på svar!

  xx

  Maria 2015-03-09 13:04:56
  Svara
 • Hej! Jag har bestämt mig för att prova Redkens Extreme serie och skulle beställa detta igår. Efter min beställning (som jag gjorde på Headcare.se) så fick jag ett mail att varorna inte fanns i laget, och att Redkens Extreme serie håller på att utgår och att dem därför inte kunde beställa hem nå nya produkter. Om det nu är så att dessa produkter skall utgå så känns det ju onödigt att prova dem, och kanske fastnar för dem, så kommer dem sedan inte gå att köpa längre. Har du hört något om detta? Tacksam för svar!!

  Jennifer 2015-03-08 20:50:26
  Svara
 • Hej. ser att du jobbar som frisör. Vad kan du rekomendera för shampoo/balsam till torr/kliande hår botten. Har redan provat Lanza/matrix/kerastase och goldwell och de kliar som satans i mitt hår. Och det enda som jag kan ha i mitt hår när jag tvättar det är head/sholders men jag har ju inte mjäll. utan det som släpper från min hårbotten är vita korn. Är känslig mot parfym i hårbotten också. Vad skall jag göra? Och när jag frågade min frisör så sa hon att jag skulle fortsätta med head/sholders. Tacksam för svar.

  Skåne 2015-03-08 20:26:52
  Svara
 • Kan inte du visa hur du gör steg för steg när du ska vänja tillbaks håret efter t.ex. en solsemester då man tvättar håret varje dag?? 🙂

  Linnéa 2015-03-08 18:18:50
  Svara
 • Hej,
  Läser din blogg som en bibel!! Eller troligen oftare

  Sneki 2015-03-08 01:21:35
  Svara
 • Mitt hår blir frissigt och elektriskt när jag borstar igenom lockarna! Vad ska jag göra?

  Felicia 2015-03-07 23:54:34
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Du kan spraya lite vax-spray på hårborsten innan du borstar håret, annars kan du läsa mer om elektriskt hår här: http://elin.damernasvarld.se/2014/02/08/sju-tips-for-flygigt-har/
   Lycka till!

   Elin Johansson 2015-03-09 15:46:16
   Svara
 • Försöker också begränsa till två hårtvättar i veckan men tycker det är svårt… har du något tips på bra torrschampoo? //Victoria

  Victoria 2015-03-07 22:49:07 http://hvitadrommar-blogg.blogspot.se/
  Svara
 • Kära elin det är mycket lättare m tjockt hår. J h mycket hår men
  fina strån o det ej så lätt önskar att det fanns som i usa att
  man kan gå im bara o tvätta o föna så det håller länge kramis.

  maria 2015-03-07 20:44:14 http://spray
  Svara
 • Hej Elin. Hoppas att du kan ge mig svar. Jag har låtit mitt hår växa från kort till mellan långt. Men så såg jag på högra sidan att det är inte gämnlångt med vänstra sidan. Skall jag gå till min frisör och låta henne klippa det så det blir gämnlångt. Eller skall jag gå till en annan frisör? Vill gärna att du skall svara, och hade jag bott i Stockholm så hade jag gått till dig så hade du fått klippa rätt mitt hår och kanske rent av låtit dig lägga i några ljusa slingor i håret.

  Skåne 2015-03-07 13:53:57
  Svara
 • Och om det inte är möjligt? Jag jobbar som målare. Detta resulterar till att jag varje dag får gå med uppsatt hår (går helt enkelt inte att jobba annars), sedan blir det 10 gånger smutsigare 10 gånger fortare med tanke på toffsen och själva jobbet. Jag känner lixom att en dags mellanrum mellan tvättningarna tillomed kan bli för sällan, men jag försöker

  Lina 2015-03-07 11:41:59
  Svara
 • Hej! Hon har gjort en video för hur du får lockarna att hålla ”hela veckan lång”, kolla den! 🙂

  Klara nylen 2015-03-07 09:31:29
  Svara
 • Hej Elin! Jag har en jätte viktig fråga! Jag vill bli blond igen och först färgade jag en Ombre och sen 8 månader senare färgade jag den blonda ombren lila men det fick bort efter 5 duchar och sen färga jag håret rött och sen tog jag i en mörk brun hår färg och det blev svart/rött och sen blekte jag håret men det va bara hår bottwn som tog färg sen gick jag till frisören och då blev det ljusbrun/röd hår färg! Och min fråga är {Hur kan jag få en fin blond färg i håret igen? Hur ska jag gå till vägas osv} skulle va jätte snällt med ett svar!!

  Ida 2015-03-07 02:13:20
  Svara
 • Jag måste hålla med Amanda i hennes frågor. Alltså, helt ärligt så borde det slita minst lika mycket på håret att ha i massa produkter och täppa igen både håret och botten som en tvätt. Känns lite som att sminka ett ansikte dag efter dag utan rengöring emellan.
  En tvätt som utförs med bra produkter kan väl inte slita så fasligt på håret? Och det du förespråkar är helt orimligt för en aktiv person som tränar.
  Var går gränsen för vad som vi ska stå ut med för ett fint hår några dagar om vi ändå ska leva med skitigt hår halva tiden. Var det värt det minskande slitaget som du hävdar? Och varför inte bara klippa genom håret lite mer då men ha det fräscht 7 dagar i veckan istället för fyra.
  Jag fattar faktiskt inte detta. Känns helt kontraproduktivt, spar på håret genom att låta det se risigt ut.

  Emma 2015-03-06 22:41:30
  Svara
 • Förslag på ett bra torrschampo till mörkhåriga..riktigt svart hår

  Lollo 2015-03-06 19:36:39
  Svara
 • Hej
  Jag har samma problem som dig. Håret håller bättre sin form om man har löshår (av någon anledning) så det kanske är hemligheten. Sen tror jag hon sover med håret på kudden eller i en låg hästsvans. Men det funkar inte för mig! XD

  Amanda 2015-01-04 22:12:34
  Svara
 • Hej bästa Elin!
  Det jag funderar över är, vad är egentligen vitsen med att tvätta håret en gång i veckan? Tycker det är nog hemskt att göra det 2ggr/vecka. På slutet går man mest runt och tycker att man är lite äcklig som har skitigt hår. Torrschampo är min bästa vän med det kan man ju inte hålla på med i flera dagar… då ser det skitigt ut i alla fall.

  Vet att det inte är bra att tvätta för ofta då det sliter på håret, men är det så himla bra att låta det gå en hel vecka? Känns ju som att man täpper igen hårsäckarna och så samlas ju massor av produkter i hårbotten.
  Sen undrar jag om man verkligen kan vänja håret med att tvättas med ett visst mellanrum?

  Tusen tack för den bästa bloggen, ta det lugnt nu så du får må bra och njuta av livet!

  Amanda 2015-01-04 22:08:13
  Svara
 • Jag undrar också:

  1) Mitt hår blir fett typ redan dag 2. Har tunt, platt hår. Hur gör man då?

  2) Vill gärna ha tips på bra torrshampoon (med stadga)! Jag använde Lee Staford som blond men när jag blev brunette och bytte till de bruna torrshampoot av samma märke upplevde jag de inte lika bra.

  3) Vad använder du dig av för volymprodukter?

  Tack för en superpodd! Vore en dröm att få ett besök hos dig!

  Me 2014-12-30 09:44:12
  Svara
 • Hej Elin! Jag har ett problem och det är att torrschampoo typ inte fungerar på mig? Har bara testat batiste´s torrschampoo men alla säger ju att det är så himla bra osv så det borde de ju inte vara något fel på (menar att jag kanske borde testat något annat märke) men iaf så har jag testat alla olika sätt att använda det på. Har även testat det sättet som du skriver att man ska göra men det funkar bara inte på mitt hår! Mitt hår blir bara ännu fettigare av det? Fattar inte varför det blir så, vad tror du?
  Kram

  Isabell 2014-12-29 23:14:22
  Svara
 • Fråga som inte har med inlägget:
  Jag har kort hår just nu (kort med längre lugg) där det korta är ca 4cm. Jag ska gifta mig i juni och hade nog tänkt att är det kort så kör jag med ett snyggt diadem. Problemet är att jag är såå trött på kort hår just nu men inte alls vet hur jag ska göra – det känns som att det är för kort tid för att det ska växa ut till något vettigt så borde jag bara bita i det sura äpplet och hålla det kort eller finns det något bra koncept?

  J 2014-12-29 21:29:23
  Svara
 • Undrar som Sofia hur du gör för att hålla det fint i 3-4 dagar efter tvätt utan torrschampo? Har tunna hårstrån och inte så många (typiskt skandinaviskt hår) vilket gör att det är fint i bara 1-2 dagar (inga extensions heller) och sen är det för tungt och fett för att gå ut utan typ torrschampo. Är det bara att acceptera eller går det att göra något åt>?

  Cecilia 2014-12-29 18:36:30
  Svara
 • Är du sjukskriven?

  Sandi 2014-12-29 18:20:41
  Svara
 • Hej Elin!
  Kan du inte ta kort en dag ( tex idag el imorgon) när ditt hår är en dag innan tvättdag?? Så vi kan få se hur ditt hår ser ut en dag när det är fett & olidlig som du säger? 🙂 Skulle vara kul att se + guld att få se hur du gör då! 🙂

  God fortsättning!

  Tessan 2014-12-29 18:19:59
  Svara
 • Jag undrar hur folk gör när man tränar? För då måste man ju tvätta det eller?

  Isabelle 2014-12-29 18:09:41
  Svara
 • Mitt problem är mer att hårbotten luktar apa än att håret ser fett ut.

  Annika 2014-12-29 17:59:31
  Svara
 • Har du provat Lush torrschampo som är i pulverform? Alltså att man inte sprayar det utan snarare applicerar det med fingrarna som ett volym ”puder”. Har haft det ett tag men kan inte riktigt avgöra om jag gillar det eller ej, undrar om du har några erfarenheter med liknande pulver torrschampon. 🙂

  Vendela 2014-12-29 17:35:23
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur man lyckas behålla lockarna när man sover? När jag vaknar är allt oftast borta 🙁 Några bra tips?

  Kram Natasha

  Natasha 2014-12-29 17:08:48
  Svara
 • Vilket torrshampoo reklmmenderar du? 🙂

  Josefina 2014-12-29 17:06:36
  Svara
 • jag tvättar mitt hår Max två gånger i veckan, ibland bara en gång. men mitt hår blir ändå fett typ dag två och jag måste börja ha i torrschampo redan då! hur kan ditt hår hålla sig fräscht i fyra dagar?

  Sarah 2014-12-29 16:58:43
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!