Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Håroljor som gör håret orange

Jag har nog testat i stort sätt alla oljor som finns idag på marknaden och jag ger alla en chans genom att använda dom i blött, torrt och blanda i oljan i inpackningen. Jag märker direkt när jag fönar håret om jag gillar oljan, den behöver inte testats så mycket mer. Men det finns en sak som jag skulle vilja varna eller bara informera er fina blondiner om, vissa håroljor gör att håret blir gult.

1. Första oljan är OroFluido – Hair Oil:

– Det är verkligen så synd för denna olja är en av dom bästa vårdande oljorna jag har använt. Jag märkte detta rätt snabbt när jag var superblond och blekte slingor var 10:de vecka att håret gulnade väldigt fort – och tro mig jag var väldigt mån om att hålla min kalla blonda färg i bra skick. Men även fast jag är lite mer naturligare blond nu så känner jag att oljan gör att håret blir gulaktigt. Jag vet inte varför det blir så eller vad oljan innehåller som gör håret så, men skulle jättegärna vilja veta. Vill också tillägga att många kunder har sagt samma sak till mig, jag har testat flera olika genomskinliga oljor i olika omgångar så jag kunde vara säker på att det var denna olja som var problemet – så tråkigt för det är en väldigt bra olja som jag älskar annars.

orofluido

2. MoroccanOil Treatment Oil 

Denna olja upplever jag samma sak med, håret blir dassigt och gult utav. Jag märkte det framförallt när jag hade gjort en oljeinpackning som fick verka över natten och på morgonen när jag sköljde ur den så såg jag faktiskt en markant skillnad. Jag har aldrig gillat denna olja (förstår inte varför alla andra gör det) – dom gör dock bra reklam, kan vara det. Så jag är inte så ledsen att denna inte går att använda, men jag vill berätta mina erfarenheter till er så kanske poletten ramlar ner om ni undrar varför era blonda hår blir gulaktiga efter ett tag.

moroccan

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Har du provat Lanzas hårolja? Hur är den? Gör den också blont hår gult?
  Tack för många bra tips till ett bättre hår 🙂

  Maria 2015-03-18 12:51:29
  Svara
 • Kul att du nämner det där med orofluido! Fick den oljan för ett bra tag sedan. Var brunett då och gillade den verkligen. fortsatte såklart även när jag blev blond igen eftersom den gav bra resultat. Hade färgad mörk botten och trodde ett tag det var det som gjorde håret gult, men efter att jag blekt bort ”utväxten” insåg jag för ett tag sedan att det faktiskt var min olja som gjorde det! använder även moroccan oils inpackning, tror den är delaktiv bov den med. synd, gillar verkligen båda produkterna..

  Carro 2015-03-17 00:19:40
  Svara
 • Hej! Har du testat lanza keratin healing oil?
  Kan du inte skriva lite om lanza! Tack för en bra blogg!

  Ida 2015-03-15 22:12:40
  Svara
 • Hej elin.
  Är själv frisör och vi frågade en säljare om detta för nått år sedan. (Från wella tror jag)
  varpå han svarade att det är de argan oljor som är utblandade med lin-olja som gör att håret gulnar och att man ska välja en produkt som ej innerhåller detta som blondin. Hur vida det stämmer eller ej vet jag inte!
  Men kan va ett tips o spåna vidare på!

  Hanne 2015-03-15 18:20:30
  Svara
 • Jag har den och den doftar väldigt gott så kan inte vara parfymfri…

  Cecilia 2015-03-15 10:01:11
  Svara
 • Hej Elin! Jag har ett problem som jag måste ha hjälp med. Jag har jättetunt hår, det ligger i generna då många familje medlemmar också har det. Mitt hår är också väldigt rakt så jag behöver inte platta det och jag lockar det väldigt sällan men det blir ändå väldigt lätt slitet. Men mitt största problem är att det nästan inte har någon volym över huvudtaget. Det ligger bara platt slickat mot huvudet och ser aldrig ett dugg fylligt ut. har försökt med jättemånga olika metoder. Har du tips på några bra produkter eller metoder som kan ge håret mer volym ? 🙂 Tyvärr funkar inte volympuder då jag är väldigt känslig mot det så det kliar.

  Hanna 2015-03-14 21:30:45
  Svara
 • Hej Elin.
  Jag har hört att nashi argan oil är bra men vad tycker du?
  Jag är allergi mot parfym så jag undrar om nashi argan oil är parfym fri eller om du har någon tips som är parfymfri olja.

  Älskar din blogg!! 🙂

  Susanne 2015-03-14 19:02:13
  Svara
 • Gäller det även orofluido oil spray?

  Frida 2015-03-14 17:30:48
  Svara
 • Men hallå tipsade inte du om moroccan oljan i inlägget under detta? 😉 Jag skulle då inte tipsa om produkter som jag sedan skriver dåligt om…

  Majsan 2015-03-14 16:37:08
  Svara
  • Svar på Majsans kommentar.

   Det finns många som inte är blondiner som Moroccan passar jättebra till 🙂 Sen gör det ingen skada om man blandar i den i inpackniningen. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-03-15 01:39:25
   Svara
 • Åh typiskt, köpte orofluido för en månad sen för jag läste att du tyckte det var en bra budgetolja och det tyckte jag också! Men då är det inte så konstigt att mitt hår känns gult trots silverinpackning varje vecka.. Men måste ju använda upp den nu när jag köpt den!:/

  Isabelle 2015-03-14 15:26:45
  Svara
 • Hej Elin
  En annan sak som jag har märkt ganska tydligt är att håroljor lämpar sig mer på sommarhalvåret. På vinterhalvåret så tycker jag att håret behöver mycket mer fukt och näring i form av leave in krämer. Skulle gissa på att Det beror på att håroljan är från början framtagen i länder där vi har mycket varmare klimat. Så på vintern när man blir torr inte bara i håret utan övriga kroppen med så behöver vi mer fukt. Får jag då olja i håret så tycker jag många gånger att håret blir mer flygigt och elektriskt.
  Annars på tal om att moroccanoil gör håret gult så har de tagit fram en light olja som är gjord för blondiner just för att undvika gula toner.

  Tack för en bra och inspirerande blogg:)

  Julia 2015-03-14 14:38:27
  Svara
 • Bildgooglar man på ”orofluido ingredients” och ”moroccanoil ingredients” så ser man att båda har tillsatta färgämnen i sig. Förmodligen det som fastnar på håret. :/

  Tjena Nina 2014-11-05 20:09:00 http://tjenanina.blogspot.se
  Svara
 • Okej! Tack så mycket!

  Ebba 2014-10-30 18:31:25
  Svara
 • Det är inga färgpigment i orofluido iallafall. Kör en sväng maxi wash så lättar den gula beläggningen.

  elsa hofverberg 2014-10-30 16:52:27
  Svara
 • Hej Elin!

  Måste börja med att säga att du har en sjuktbra blogg! Du lär mig om hår på ett mycket roligt sätt samt inspirerar du, mig till att ta hand om det regelbundet.

  Jag har två frågor till dig:

  Första är följande, vad är skillnaden mellan hårolja och värmeskydd? Behöver man ha båda två?

  Andra lyder, vart klipper du någonstans? Vad heter stället och gatan? Hur mycket ta du betalat?

  Ha det bäst!!

  Matilda Sjöstrand 2014-10-30 10:39:15
  Svara
 • Jag gillar Marrocan Oil, den funkar på mitt hår vilket många oljor inte gör. Här snackar vi grovt hästhår. Har inte märkt av att det har gulnat, men ska tänka på det fortsättningsvis.

  Annika 2014-10-30 10:05:33
  Svara
 • Synd, köpte oro fluido efter dina tips.. Vilken olja rekommenderar du istället för kalla blondiner? Inom rimligt pris..

  Klara 2014-10-29 22:45:22
  Svara
 • Hej Elin, din blogg är min största inspirationskälla och jag skulle bli så glad om du svarade på min fråga. Jag är 19 år och går på en frisörskola i Stockholm jag älskar verkligen utbildningen och har alltid velat bli frisör. På skolan har vi en elevsalong där vi tar emot kunder, och nu i början känner man sig ganska nervös och oerfaren. Man vill prestera bra och visa sina kund att man kan det man gör. Men jag vet inte riktigt vart jag ska få mitt självförtroende ifrån, eftersom jag ändå är så ung så känns det nästan som att kunderna tänker ”men hon är så ung kan jag verkligen lita på att hon kan det här”. Vill bara veta hur du gjorde eller hur du tänkte inför dina första kunder och hur man ska kunna hålla huvudet högt i början även fast alla kunder inte alltid är så trevliga mot en. Kramar Felicia

  Felicia 2014-10-29 22:11:42
  Svara
 • Gäller det även Maroccanoil light?

  Anna 2014-10-29 20:52:37
  Svara
 • Oh! Att jag inte tänkte på detta. När jag nu ska hiva iväg min gula olja till min brunhåriga syster, vad ska jag köpa för vårdande olja då inom rimliga prismarginaler?

  Hälsningar,
  Josefine

  Josefine 2014-10-29 19:54:30
  Svara
 • Hej Elin ! Jag har en fråga : jag har brunt hår med lite gråa hårstrån ( därför jag tonar håret ) kan man få det ljusare brunt med toning ? Eller det behövs färgas ?Med vänlig hälsning, Marita

  Marita 2014-10-29 16:24:05
  Svara
 • Hej! Tänk vad olika vi är i våra hår. Jag fullkomligt älskar Moroccan oil. Har provat nästa alla andra (I alla fall en del) bla Redken och kan inte tänka mig en annan olja. Nu har jag i och för sig rött och väldigt tjockt hår så det är väl skillnad från om man är blond. Jag märker inte någon färgskillnad av oljorna. //Helen

  Helen 2014-10-29 15:04:07
  Svara
 • Hej! Använde du även light oljan då så att de blev gult? Eller var de originalen du använde dig av i morrocan oil?
  /Therese

  Therese 2014-10-29 12:42:17
  Svara
 • Tack för världens bästa blogg! Jag gillade verkligen ditt inlägg om hur man stylear ett kortare hår. Jag har en page nu och tar hand om mitt hår som en bebis för att jag så gärna vill att det ska växa. Har du några bra tips på vad man gör med håret när man ska sova? Mitt hår är ju liksom för kort för att fläta. Kram Hanna

  Hanna 2014-10-29 10:23:58
  Svara
 • Hej Elin! Nu trillade verkligen poletten ner för mig! Hade vart jätte kul om du kunde tipsa om en bra olja för blondt hår! / mvh en hängiven läsare

  Sanna 2014-10-29 09:55:26
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Enligt mig är den bästa oljan Kevin Murphys Young Again, även Redken All Soft Argan Oil är helt magisk 🙂

   Elin Johansson 2014-10-29 23:49:06
   Svara
 • Hej! ”Gör det något” att använda ovanstående oljor om man har brunt hårt (varm nyans, lite guldigt)? Eller påverkar det inte brunt hår på samma sätt?

  Ebba 2014-10-29 09:33:45
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Nej, inlägget är riktat till ljusa blondiner 🙂 Är du brunhårig så är det bara att köra på.

   Elin Johansson 2014-10-29 23:49:40
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!