Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Naturlig förvandling

Åh, nu är jag igång igen. Jag har haft en tuff första vecka och mycket intryck och kontrasterna från att ligga på en solstol i två veckor till att köra på i mitt ”gamla” tempo är krävande. Det känns så roligt att träffa mina kunder igen och få stå och göra det jag älskar, färga hår. 

I veckan hade jag fina Melinda som ville göra en förändring med sitt hår och hennes look. Hon hade i stort sätt helt ofärgat hår och ingen frisyr alls. Oftast ser mina nykunder ut som Melinda i håret, dom har inte riktigt hittat sin look och inte riktigt vågat förändra eller så har dom gått till en frisör som inte ger alternativ. ”Vill också inflika till er som kommer undra varför Melinda är nykund så beror det på att hon bokade denna tid precis efter sommaren 2014, så ni inte blir förvirrade”. 

Vi kom fram till att börja ljusa upp hennes hår. Jag ville inte dunder-blondera hennes hår dels för att hon är så pass mörk i sig själv och hon skulle bli för varm och helheten skulle se ojämt och opassande ut. Jag valde istället att använda mig utav hennes ofärgade hår, färgade upp hennes botten till en naturlig kallare brun. La slingor i en ombre-teknik och lyfta upp hennes hår successivt och jämt till en varmare ljusbrun nyans som kommer smälta in i den kallare grund jag la i hela håret. Resultatet blir en solkysst naturlig, ombre som passar hennes bruna ögon och helheten ser lyxig och vårdande ut.

 

elins

Före/Efter

Det som var den största förändringen var klippningen. Melinda hade ingen frisyr alls, hennes långa stripiga hår hängde och täckte hennes fina ansikte. Melinda är rätt liten och nätt och allt hår blev som två gardiner som döljer solljuset. Så jag valde att klippa av 10 cm, klippte upp hela håret och klippte fram hela ansiktet. Att hon har haft fullt med hår som skymt denna vackra tjej så länge är ett mysterium, eller hur?

elinjohanson

Det är just detta som gör mig så glad. Det är helheten som räknas, kombinationen utav färgningen och klippningen gjorde att hon fick en mer passande look till hennes utseende. Framhävde hennes fantastiska hår som absolut inte var fult innan. Jag höll på med henne i lite över tre timmar och när jag tog av hennes kappan och fick ta denna sista bild så fick jag den där underbara känslan som jag längtat efter under semestern, mission completed. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Någon gång för inte så länge sedan skrev du att billigare märken som loreal, sunsilk osv inte var bra för håret, dels för att den första produkten i innehållsbeskrivningen var vatten. Har använt Kevin Murphy’s hydrate me serie nu i en månad och igår när jag kollade så stod det även där, vatten som första produkt. Då undrar jag varför?
  Och är den serien mest för lite tunnare hår eller funkar den på tjocka (men fint) hår som mitt också?
  kram

  Kajsa 2015-03-22 21:39:19
  Svara
 • Oerhört vackert hår innan behandling! Hade man en sådan naturlig färg skulle jag personligen aldrig färga det. Men klippningen var snygg!

  Emma 2015-03-22 20:16:16
  Svara
 • Håret var snyggt både före och efter. Fördelen med hur håret såg ut före är att det är jättefint utan att man behöver göra något. Hennes naturliga färg var ju också jättefin. Men kul att se förändring på nån som även var fin innan. Och hon tyckte säkert det var kul med en förändring o uppfräschning utan att göra om sig totalt, söt tjej 🙂

  malin 2015-03-22 17:25:19
  Svara
 • Riktigt vackert, långt och fräscht hår på före bilden också!

  Majsan 2015-03-22 15:24:42
  Svara
 • Superfint!

  ErikaJ 2015-03-22 14:50:46
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!