Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Då har vi knutit ihop säcken.

Idag hade jag underbara Annica hos mig igen. Förra veckan så tog jag ur hennes löshår (förtjockning), färgade och klippte igenom hennes hår. Hon fick vila några dagar och sedan idag var det dags för att knyta ihop säcken. Jag har alltid varit lite disträ till förlängning på mina kunder, konstigt tycker ni säkert eftersom jag själv har löshår. Oftast vill mina kunder byta hårfärg och förändra mycket varje gång och har man löshår så försvåras det alternativet för att då måste löshåret bytas ut varje gång och det blir en kostsam historia. Sen litar jag aldrig på att mina kunder sköter om håret som man ska hemma, har varit med om det mesta.

Men tillbaka till Annica, hon vill ha en förtjockning (ca 40-50 keratin-slingor) med en förlängning på ca 5 cm. Fördelarna är: 

– All styling håller bättre och det är lättare att styla håret

– Annica har glashår, vilket gör att jag väljer att sätta Keratin-slingor för det är det enda som håller för hennes hårtyp. Annars älskar jag Gloriors (microringar) eller Mago-tekniken. 

– Känslan att ha ett fylligare hår, det är anledningen till att jag har löshår. Jag älskar mycket hår, känslan på ryggen och svallet som blir. 

– Uppsättningar, ponytail eller liknande håller bättre samt man behöver inte tvätta håret så ofta. 

– Här nere ser ni ”the final result” – visst är hon helt fantastiskt snygg?. –

IMG_2536

Före/Efter

Här har vi efterbilden (t.v) på färg och klipp förra veckan – Sedan har vi efterbilden efter förtjockning.

IMG_2538

Före/Efter (Från steg 1 till steg 3)

IMG_2537

PS: Sen vad tycker ni om mina nya bilder? Vit bakgrund och visst ser det fräschare ut? Nu kan ingen tjafsa om att jag ”fifflar” med mina bilder, sjukt förolämpande och jag blir väldigt ledsen när vissa av er ens påpekade det förr.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin! Jag tycker du är så grym på slingtekniker och att få håret naturligt men ändå färgat.. Jag har jobbat som frisör i 5 år och skulle vilja ha lite tips från dig hur du gick till väga med färgen på Annika..
  Med vänlig hälsning

  Alexandra 2015-03-29 18:53:25
  Svara
 • Att hitta en frisör som är duktig på riktigt på blonda hår är INTE lätt! men du är ju guud på blonda hår! hade jag fått en tid med dig hade jag åkt hela vägen till Sthlm. Jag är mörk i håret idag för att jag inte har hittat frisörer som är duktiga på blonda hår. Har endera bränt sönder håret eller blivit morot/gul. Jag har alltid varit blond men efter två graviditeten har mitt hår blivit mörkare å svårt att få till, men om någon skulle lyckas är det du. guud va duktig du är! Du ska vara så stolt över dig själv! Å jag saknar mitt blonda hår. Det är mer jag! Håller tummarna för att jag får en tid i framtiden hos dig! Skulle bli så glad! 😀

  fortsätt göra det du gör du är grym!

  Frida Hohlfält 2015-03-25 10:01:30
  Svara
 • Hej!
  Kan du skriva mer ingående om ”Glas hår”. Har svårt att få löshår och snoddar att sitta kvar i mitt hår och misstänker att jag också har det du kallar för Glas hår. Tacksam för info och hjälp hur man kan komma runt problemet.
  Tack för en i övrigt fin och informativ blogg!

  Maria 2015-03-24 16:26:09
  Svara
 • Typiskt svenskt. Så fort någon är bättre så ska man klaga och hitta fel… Patetiska männiksor. Keep up the good work!

  Isabelle 2015-03-24 14:18:13
  Svara
 • Läste bara lite om dom som skrev att det såg gulare ut på förebilden än vad det gjorde på efterbilden. Så som jag uppfattade det så menade dom nog bara att du tar förebilden på en plats där kanske det är andra lampor och att du på efterbilden tar kort i dagsljus. Kunderna sitter och står ju på olika ställen på före och efterbilderna och det kan ju göra skillnad på färgen , även om du inte fifflar. Om det var något mer ”elakingarna” sa så har inte jag sett det och då får du rätta mig om jag har fel men tror bara att dina läsare ville ha lika ljus på bilderna precis som det är på dina bilder nu

  Anna 2015-03-24 11:28:43
  Svara
 • Hej Elin. Jag undrar hur du ser på att påpeka andra människors hår och även andra frisörers jobb. I höstas (eller ännu längre tillbaks) såg jag på Tyra Sjöstedts instagram (Hon hade färgat håret och fått hårförlängning) att du hade kommenterat något i stil med att det var fläckigt och inte alls bra gjort och att hon borde gå till en ”bra” frisör. Minns inte exakt dina ord men det var en ganska ”hård” kommentar. Jag reagerade på den för det lät väldigt drygt. Så jag undrar alltså hur du ser på att kritisera på det viset?
  Tycker du verkar vara en härlig tjej så blev lite snopen att du skrev så, har tänkt lite på det sen dess. Jag gillar annars din blogg STARKT och är inne här varje dag 🙂

  Josefin 2015-03-24 11:10:06
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej Josefin! Bra fråga. Jag är inte mer än människa, så mycket skit som jag får eller frisörer/människor som påpekar det jag gör så är jag människa jag också. Tyra ville boka en tid hos mig efter min kommentar men hon kunde inte dom tiderna jag erbjöd pga hennes läkarbesök krockade. Jag tyckte hon förtjänade att bli fin i håret 🙂 tack snälla för dom fina orden och jag är inget helgon utan har åsikter som vilken ung tjej som helst. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-03-24 11:16:11
   Svara
 • Så snyggt! Vad använder du för app/program att göra vit bakrund?

  Tacksam för svar

  Xx

  Mirri 2015-03-24 04:29:08
  Svara
 • Jättefint!
  Snygga bilder som vanligt!

  ninnie 2015-03-23 23:21:26
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!