Så övervinner du ditt korta, ostyriga hår.

Att ha kort hår kan vara helt fantastiskt. Det är enkelt, tidseffektivt och det går åt väldigt lite produkter. Men vissa dagar kan även dessa korta frisyrer vara som en irriterande finne, vad man än gör så står håret åt alla håll. Jag tänkte bara ge er med kort hår lite tips på vad ni kan tänka på för att få vardagen lite lättare:

shorthair

Källa

1. Det första jag vill ta upp är att somna aldrig, aldrig med blött hår. När ni vaknar så kommer håret stå åt alla håll och ni kommer bli tvungna att tvätta håret igen för att få ordning på håret.

2. Det som jag tycker är positivt med kort hår är att man kan få fram den naturliga volymen utan att knappt göra någonting. Spraya i en rootlift eller en volymspray i handdukstorkat hår, föna väldigt lätt. Håret hår inte bli helt torrt utan bara lite värme så att produkterna aktiveras.

3. När jag ändå är inne på det så tycker jag att ett kort hår är snyggast om håret självtorkas med några justeringar (läs ovan). Det beror självklart på vilken typ av frisyr man har men idag är det väldigt trendigt att vara så naturlig som möjligt och låta håret falla fritt. Fingrarna är ditt bästa redskap!!

4. Om man vill styla håret så tycker jag att alla bör införskaffa sig en mindre rundborste. Ett enkelt verktyg som det går att forma med men också bara borsta igenom håret lätt samtidigt som man fönar håret. Idag finns också rundborstar som är utformade som en fön, två i ett – perfekt för korthåriga.

5. Sen så har ni dom tjejer/kvinnor som har tunt/fint hår som känner att dom måste styla håret varje dag. Mitt tips är att applicera rootlift eller förtjockningslotion i vått hår, föna håret tillsammans med hjälp utav en varmluftsborste. Sedan applicera ett volumpuder för stadga och chansen att forma håret som man vill ha det. En hållbar styling och håller tills nästa tvätt.

6. MEN, man ska vara väldigt försiktig med produkter. Less is more är någonting som är viktigt att tänka på när man har kort hår. Använder man för mycket produkter eller produkter som är för tunga för håret så kommer det gå illa. Är man osäker på en produkt, be frisören pröva först eller börja använda lite i taget tills man lär sig hur mycket produkt man kan ta.

7. Jag vill avsluta med att säga att det är jätteviktigt hur frisyren klipps när man har kort hår. Är frisyren välklippt och klippt så att du själv ska kunna styla håret så kommer det spara väldigt mycket tid och energi framför spegeln. Det finns så många olika frisyrer för korthåriga och det är en längd som man kan framhäva ansiktet bäst med.

elins1

LÄNKLÄNKLÄNKLÄNK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vad kul att se tips för kort hår som variation! Mer sådant! T ex kort page hade jag gärna läst dina bästa tips för.

  Jag skulle också jättegärna se dig styla problemhår. Tunt på riktigt-hår t ex. Sedan jag fick barn för flera år sedan är mitt hår helt hopplöst frizzigt och knäppt, samtidigt som det är rekordtunt så jag talar utifrån egna behov 🙂 Som tur är har jag en bra frisör men det hade varit kul med fler tips. Tack, du gör ett toppenbra hårblogg!

  Anna-Lena 2015-03-29 09:22:19
  Svara
  • Svar på Anna-Lenas kommentar.

   Vad roligt att du gillade inlägget! Absolut, ska tänka på det när jag får in en kund som har riktigt tunt problem-hår 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-03-29 15:28:19
   Svara
 • Hej! Jag sitter här skrivandes i panik. Jag hade fått några cm utväxt sedan senaste frisörbesöket och kände det var dax att ta och fixa detta. Dumt nog! försökte jag trolla bort denna själv med en hemmablekning som jag vet att du är absolut emot. Men jag ville testa, bara för att det verkade så lätt. Mitt sval är askblondt med en brunett utväxt som numera blivit… Gul/orange/platina. Det ser inte klokt ut och bokstavligen grät när jag klev ut duschen. Kommer aldrig någonsin försöka ge mig på detta själv igen hemma utan gå till en frisör som faktiskt kan sin grej. Men vill inte utsätta mitt hår för slitage mer än nödvändigt nu, går det att lösa detta på något sätt? Tänkte att man kanske kunde köpa nån färgbomb från Nila/revlon som är i någon beige nyans och pensla in på hårbotten. Det dämpar väl ned färgen tillfälligt till nästa frisörbesök samt vårdar samtidigt? Eller är det helt kört så jag måste gå till frisören direkt helt enkelt?

  Frågade detta på en annan frisörblogg och hon sa att jag skulle färga håret hemma själv med en mörkfärg… Detta kommer jag ju verkligen inte göra då jag kämpat i flera år för att få hela svallet askigt blond. Och hemma färg är ett big nono enligt dig och det har jag förstått varför till nu.

  Skulle bli så glad om du kunde svara.:( Kram.

  Annie 2015-03-29 01:09:40
  Svara
 • Hej så sjukt fin blogg, har du något förslag på locktång som är billigare men bra för OBH nordicas du har rekomenderat förut har tyvärr slutat säljas kram Tilda

  Tilda 2015-03-28 21:17:10
  Svara
 • Hej Elin! Jag är en tjej lixom många andra som älskar att handla produkter från nätet, allt från hudvård till hårvård, enkel leverans och oftast billigare än det man köper ute i affärerna. Nyligen öppnades en ny värd för mig, det vill säga sidor blir stämda av att sälja kopior. Kan du rekomendera seriösa och trovärdiga sidor att köpa detta på, är exempelvis bangerhead, nordic feel eller tom cocopanda oberäkneliga när dey kommer till den svarta marknaden?
  Har följt din blogg i många år, du är grymt inspirerande!

  Thess 2015-03-28 07:58:01
  Svara
  • Svar på Thesss kommentar.

   Hej! Tack snälla för dom fina orden, gullig du är. Det kommer alltid finnas en svart marknad för produkter, kläder, skor eller väskor men det är väldigt svårt att veta om sidan är fejk eller seriös. Men jag brukar tänka att är produkten för billig för att vara sant eller att erbjudandet är orimligt bra så brukar jag tänka till lite extra. Om ett schampo på t.ex eleven.se kostar 300 kr (då är eleven en av dom billigare sidorna) och så kollar du på en annan sida där samma schampo kostar 150 kr, då skulle jag inte köpa produkten. Jag tycker att man kan köpa från Eleven.se, Bangerhead, Lyko eller Beauty The You Way. Dom sidorna länkar jag till för att jag vet att deras produkter är äkta. Lycka till, kram Elin.

   Elin Johansson 2015-03-29 15:33:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!