Läsarfråga – Att öppna en egen salong

Hej, skall snart öppna en alldeles egen frisörsalong och skulle behöva lite tips från dig vilket märke på hårfärg du rekommenderar ? Har förstått att du jobbar med flera olika märken men vilket tycker du är det allra bästa ? Jobbar just nu med wella. Tack på förhand!

GUD VAD ROLIGT, stort grattis till dig.

När det kommer till produkter så tycker jag man ska kolla med alla stora märken t.ex Redken, Matrix, Loreal eller Goldwell. När jag väljer märken så kollar jag mycket på:

1. Utbudet bland nyanser, toner, färger och kan du göra alla typer av hår och färger med hjälp av märket

2. Hänger märket med i svängarna, alltså hur mycket nyheter har märket lanserat under t.ex 2år.

3. Hur gillar du att jobba, har du mycket grå-hårskunder, blondiner eller många kunder som är känsliga mot färg?

4. Hur bra är produkterna (schampo, balsam etc..) kunden köper hem? Kan produkterna hålla kundens hår i bra skick mellan besöken?

5. Priset, hur mycket kostar en tub färg? Hur många färgningar kan du göra på en färgtub t..ex? Är du en frisör som snålar eller en frisör som vill att kunden ska få den bästa färgen på marknaden, då måste du tänka på att räkna ut hur mycket du ska ta för en behandling så du kan använda bra produkter utan att gå back.

Det är väldigt mycket man måste tänka på när man ska starta egen salong, jag har funderat mycket på en egen salong under åren och räknat ut, kalkylerat och undersökt hur jag vill ha en salong. Jag har tyvärr inte den tiden att driva en salong i dagsläget men en dag så kommer jag starta någonting helt annorlunda och det skulle vara så roligt.

Som jag skrivit förr så jobbar jag med Redken, Matrix och J Beverly Hills. Jag kommer mer och mer gå all in på Redken då jag tycker dom lanserar nyheter och förbättringar gång på gång och är det märket som är världsledande och ett mer professionellt märke finns det inte, enligt mig.

Stort lycka till! Kram E

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Sara!

  Hittade din fråga här. Hur gick det för dig?
  Jag fick min dotter i juni, är frisör & hyr stol.
  På ”min” salong var ägarna snälla & gav mig 3 månaders hyresfritt i samband med graviditet & bebis. När min dotter var 2 1/2 månad började jag jobba halvtid. Jag jobbar 3 dagar i veckan & betalar bara halv hyra. Det är värdelöst att vara småföretagare med småbarn egentligen. Jag försöker underhålla en del av mitt kundregister men har ändå prioriterat tid med min familj.

  Hoppas att det löste sig bra för dig!

  Rebecca 2016-03-15 22:05:41
  Svara
 • Hej! Jag tänkte bara kolla hur du håller kroppen i bra skick så att du orkar med?:)

  angelica 2015-03-30 15:03:29
  Svara
 • Hej Elin
  Tack för en fantastisk blogg och all inspiration som du ger.
  Det här är egentligen inte direkt rätt forum, men med tanke på den bransch vi arbetar i och alla de frisörer liksom jag som följer din blogg dagligen, så tänkte jag chansa och be om din hjälp med min fråga.
  Jag är själv frisör och har arbetat som anställd först i fyra år och nu som egen företagare med en hyrstol på en salong i strax tre år. Nu är jag gravid och har därför hamnat i en liten knepig sits som vi frisörer och speciellt egenföretagare tyvärr hamnar i. Jag har sökt runt på hela nätet känns det som för att få lite hjälp och råd om hur man kan/bör gå tillväga. Jag älskar mitt jobb och vill absolut inte sluta med det, även om jag skaffar familj. Min tanke var och som jag hört av andra frisörer som varit föräldralediga att inte vara borta någon längre tid. Utan försöka komma tillbaka och börja jobba kvällar och helger redan efter någon månad. Nu vill dock ägaren av salongen jag arbetar på säga upp mitt kontrakt då hon anser att jag inte kommer kunna arbeta tillräckligt mycket.
  Min fråga är egentligen får hon göra såhär ( jag vet att vi inte täcks av LAS då vi ej är anställda, men är det inte diskriminering?)
  Jag har aldrig hört talas om en frisör som blivit av med sitt hyratolskontrakt då denne blivit gravid. Men de jag haft kontakt med kanske bara har haft tur. Jag skulle så gärna vilja få höra av fler frisörer hur deras situationer varit.
  Förlåt för världens längsta inlägg och alla graviditetshormoner som eventullt snurrar till det lite.

  Tack
  Sara

  Sara 2015-03-29 23:27:39
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har två snabba frågor angående frisörbesök.
  1. Du har tidigare sagt att man ska klippa sig ungefär var fjärde månad. Men vad är för länge att låta gå mellan besöken, alltså innan det blir rent ut sagt dåligt för håret att inte besöka frisören?
  2. Eftersom du är fullbokad under en lång period framåt så undrar jag om du har några andra friösrer att rekommendera? Jag som student har kanske inte råd att gå till de som tar runt 1000 kronor. Så om du hade tips på någon lite billigare men fortfarande skicklig frisör så hade det varit toppen!
  Tack för en jättebra blogg fylld med användbara tips!

  Emma 2015-03-29 16:11:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!