Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips på hur ni matchar din hårfärg och färger på kläder

Idag tänkte jag guida er lite hur ni matchar hårfärg tillsammans med färgerna på era kläder. Det är inte många som tänker på det utan man tänker mer på smink och hår tillsammans. Det jag har tänkt på är bara att när jag var väldigt blekt blond så kunde jag inte bära vitt, beige eller ljus grått för mitt hår såg väldigt gult ut. Jag har tagrit reda på detta och tänkte nu guida er till hur ni kan tänka:

1. Vilka kläder passar en blondin bäst i?

– Oftast så passar blondiner bäst i ljusa, varma färger. Kolla om ni kan gräva fram några plagg som är gula, orangea och rost-färg. Vill man klä sig lite mer neutralt så ska man satsa på grädd-vikta eller grädd-beiga färger, att alla toner ska ha en lite varmare ton i sig. Om man är helt platinablond så är det självklara valet rött, Ferrari-röd eller klar (Hitta Nemo) blått. Egentligen passar varje blå nyans men för att vara petig så ska färgen vara klar. Lite mörkare, honungs-bloniner passar alla kläder som har en röd underton.

blonde

Bilder lånade från Pinterest

2. Vilka kläder passar bäst för en brunett? 

– Här passar kläder som grönt, safir blått, orange, rosa och gult är alltid ett säkert kort. Det är lite beroende på hur din hårfärg ser ut eftersom vi kan ha tre olika blonda nyanser i ett brunt hår eller kall och varm brun. Men varma brunetter passar bäst i olivgrönt, orange-röd och djup lila. Är man lite kallare brun eller mot chokladnyans så satsa gärna på marinblå och grått. Har man svart hår så bär plagg som har färgerna lysande röd, koboltblått eller lila.

brown

Bilder lånade från Pinterest, Vouge och Kenza

3. Vilka kläder passar bäst för rödhåriga?

– När det kommer till rödhåriga så finns det två färger som dominerar – grönt, brun och orange. Är man riktigt rödlätt så satsa på alla jordnära färger så som beige, brunt, grönt (såklart) och kamel. Men även klarblå färger på kläder kan vara en hit.

red

Bilder från ES Magazine Sept 2011, Pinterest och Instyle

Jag ska säga det att gå lite utanför ramarna är absolut inget fel. Alla vet att vem som helst passar i svart och ibland är det så roligt att se en helt rödlätt rocka en turkos klänning, unikt och coolt. Det är helheten som räknas men jag tycker ändå man kan ha lite koll och man kanske kommer på varför man inte känner sig bekväm i en viss färg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Men om man har svart hår då. Du skrev ingenting om det

  En svarthårig tjej 2018-03-04 11:17:43
  Svara
 • Passar blondiner i marin blått?

  K 2016-01-03 20:52:46
  Svara
 • Sådant är jag också intresserad av att läsa! 🙂

  Josefine 2015-03-30 21:25:50 http://nouw.com/louisejosefine
  Svara
 • Elin! Riktigt rolig artikel denna gång, har faktiskt aldrig tänkt på detta! Undra dock om du slutade med ansiktsform tipsen, väntade på den för fyrkantigt ansikte men försökt att kolla och jag hittar inget?

  Jess 2015-03-30 17:50:27
  Svara
  • Svar på Jesss kommentar.

   Hej!
   Tack snälla, roligt att du tyckte om inlägget. Du, nu när du säger det – jag har glömt att publicera det inlägget. Håll ut, det inlägget kommer att komma under påsken.

   Elin Johansson 2015-04-01 22:55:07
   Svara
 • Hej!

  Jag älskar din blogg. Däremot tycker jag att det är lite tråkigt att du inte skriver speciellt mycket om tips till personer som har lockigt, tjockt och fluffigt hår. Jag vill få längre hår och då borde jag antagligen sluta med att platta och föna håret men jag gillar inte uppsatt hår och orkar inte ha det lockigt och fluffigt. Tacksam för tips och gärna i videoformat! Tack!!

  hanna 2015-03-30 12:23:01
  Svara
 • Åh jag är blondin och trivs inte alls i de färgerna du nämnde! Blått älskar jag dock så får köra på det;)

  Isabelle 2015-03-30 11:10:19
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Så kan det vara, rätt behöver inte alltid vara rätt 🙂 Man ska bära det man själv känner sig snygg i. Kör på blått, jag älskar blått!

   Elin Johansson 2015-04-01 23:02:19
   Svara
 • Vad snygg hon var i gröna kläder, mörkhåriga (brunhåriga) tjejen. Men själv hade man aldrig vågat ha såna färger på sig, men när man ser dom PÅ så ser dom ju jättefina ut. Vad passar svarthåriga i?

  Diana D 2015-03-30 10:14:27 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!