HÅRINPACKNING – Elins topp 4

IMG_0002-2

”Jag tänkte lista mina favorit-inpackningar och ge er lite mer kött på benen för en välvårdade vår och sommar.”

Det jag tycker är viktigast med en inpackning är:

1. Hur är inpackningen när den appliceras? Är inpackningen krämig och lätt att smörja in håret med?

2. Doften, jag tycker doften är väldigt viktig.

3. Jag tycker om inpackningar som går att massera hårbotten med utan att hårbotten känns fett och tung.

4. Jag tycker inpackningen ska göra håret mjukt och glansigt, att man känner att man inte behöver leave-in kräm eller liknande efteråt.

DSC_0153

På fjärde plats kommer ni tycka är lite konstigt för detta är en lotion (leave-in) kräm. Även fast detta inte är en inpackning så tycker jag denna ger precis samma resultat som en inpackning som sköljs ur. Jag talar om Maria Nila Palett Luminous Colour Hair Lotion (länk) som appliceras i handdukstorkat hår efter tvätt, den sköljs inte ur. Jag gillar denna lotion väldigt mycket och jag tycker som jag sa innan att den ger samma effekt på håret som en vanlig inpackning.

DSC_0152

På tredje plats kommer Redken Extreme Strenght Builder (länk). Denna inpackning använder jag mest på mina kunder på salongen, hela serien. Jag tycker denna inpackning är något lös men den ger en magisk återfuktning och tillsammans med leave-in krämen (Anti Snap) så förvandlas vilket torrt, skadat  och behandlat hår som helst till ett mjukt och glansigt hår.

DSC_0154

På andra plats finner ni mitt nyaste tillskott O&M Seven Day Miracle (länk). Denna inpackning gick bäst in i håret tycker jag samt känslan när man sköljer ur inpackningen är jättehärlig. Denna tycker jag passar alla hår men framförallt skadade, behandlade och frizziga hår. Ett stort plus för alla naturliga och vårdande ämnen från naturen, nytänk.

DSC_0155

”Trumvivel” Vinnaren och min personliga favorit är Davines Minu Hair Mask (länk). Jag har älskat denna serie och inpackning enda sedan den kom innanför mitt badrum. En miljövänlig, naturlig och nyskapande inpackning som gör precis allt en inpackning ska göra. En inpackning som passar till färgade och torra hår som återfuktar håret på djupet och gör håret silkeslent utan att tynga ned. Jag kan till och med massera in denna inpackning i hårbotten fast jag har löshår. Denna produkt har räddat hela min torra hårbotten i vinter och jag rekommenderar alla att köpa hem denna inpackning samt hela serien MINU, magiskt. TACK DAVINES <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej igen!
  Hur tänker du när du svarar på kommentarerna här?
  Hur kommer det sig att du svarar på vissa och inte
  Andra?

  Elin 2015-04-03 18:51:13
  Svara
 • Du skrev på en kommentar här att man ska använda schampoo, balsam och inpackning i samma serie men du har ju sagt att du använder KMs schampoo och balsam, men nu skriver du att du använder Minu’s inpackning? Plus att du har skrivit att du gillar KM born again inpackning mest tidigare, men nu skriver du att du gillar Minu’s bäst, har du ändrat dig?

  Har även hört att dom ska ta bort Born again serien, vilken inpackning ska man använda då istället? använder born again masque nu.

  A 2015-04-03 14:52:30
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej!
   I och med mitt jobb så testar jag många produkter så jag byter väldigt ofta men därav finner mina favoriter i några månader 🙂 jag älskar KM Born Again inpackning men jag tycker att Minu är snäppet vassare och går hellre över till den. Hela produktindustrin utvecklas hela tiden och det är väldigt kul så man får nya favoriter varje halvår 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-04-03 15:02:13
   Svara
 • Hej Elin,

  Jag använder kerastase ljusgröna serie, för
  skadat hår..
  Mitt hår är lockigt och väldigt väldigt slitet så i mellan åt går det av väldigt lätt. Det är torrt, glanslöst och frissigt då jag har måmga korta hårstrån uppe
  På huvet. Jag har helt slutat att
  Platta det och har blivit rekomenderad att inte ens förtorka det.

  Jag har endast klippt mitt hår sedan snart 1 år tillbaka för
  Att mitt egna ska växa ut, därför behöver jag nu dina tips på de bästa produkterna för mitt hår.
  Vilka skulle du rekomendera?

  Jätte stort tack på förhand!
  Med vänlig hälsning,
  Elin

  Elin 2015-04-02 16:40:30
  Svara
 • Har du något tips på någon inpackning som är lite billigare? Jag har tjockt, långt hår och en förpackning räcker två gånger. Jag brukar göra inpackning en gång i veckan, så det blir lite dyrt att köpa inpackningar i 250 kr klassen.
  Tack för bra blogg!!

  Johanna 2015-04-02 12:41:46
  Svara
 • Kan du göra en liknande guide fast med schampoo och balsam? Går det att blanda att till exempel använda schampoo och balsam från KM och inpackning från minu?

  Karolin 2015-04-01 15:59:03
  Svara
  • Svar på Karolins kommentar.

   Märken rekommenderar alltid att man använder schampo och balsam i samma serie för att man ska få den effekt produkterna är till för. Men självklart går det att blanda. Men jag tycker att man ska hålla sig inom samma serie när det kommer till schampo och balsam. Vill man använda olika märken på styling eller inpackning så är det fritt fram 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-04-01 22:49:50
   Svara
 • Hej Elin!

  Jag undrar om MINU-inpackningen funkar lika bra på helt ofärgat hår. Eller rekommenderar du i så fall någon annan?

  Tack för en inspirerande blogg och Instagram. Erkänner att du får mig att fundera på att färga håret ibland, trots att jag är 20 år och aldrig har färgat håret tidigare. Dina färgningar är fantastiska!

  Dejana Pasic 2015-03-31 20:39:55 http://beautyfreaks.blogg.se
  Svara
 • Åhhh vad glad jag blir :).

  Som Davines representant så kan jag tipsa om Nounou serien om man har extremt torrt hår… Lite frissigt så passar Love Smoothing. För lockigt hår så är hela Love Curl serien grym… Med leave-in serumet så klart!

  Tess 2015-03-31 20:17:54 http://Www.seenbytess.se
  Svara
 • Jag har både redken-inpackningen du nämnde och anti snap hemma, men jag tycker att håret inte blir mjukt och glansigt alls! Gör jag något fel? Vad ska man göra för bästa resultat?

  Olivia 2015-03-31 15:25:07
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej!
   Det beror lite på hur ditt hår är i för skick. Extreme-serien är för torra och behandlade hår. Har du mer slitet/skadat hår eller väldigt färgbehandlat hår så kanske du måste byta serie för bästa resultat. Du kan fråga din frisör så kan ni göra en ny analys på vad som passar ditt hår. Annars kan du pumpa i några droppar argan-olja i inpackningen så får du ännu mer fukt. Lycka till!

   Elin Johansson 2015-03-31 20:55:19
   Svara
 • Hej Elin

  Vad anser du om Joicos K-PAK inpackning?
  Den har ju trots allt vunnit årets bästa inpackning, 14 år på raken.

  Cecilia 2015-03-31 14:32:30
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej!
   Jag tycker den inpackningen är jättebra. Jag har aldrig riktigt fastnat för den bara, men tycker du om den så go for it 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-03-31 20:53:09
   Svara
 • Fungerar Davines Minu-serien bra mot friss? Har mycket småhår och torra, frissiga hårtoppar som jag vill råda bot på!

  Johanna 2015-03-31 13:40:51
  Svara
 • Hej Elin!

  Johanna 2015-03-31 13:38:38
  Svara
 • Hej Elin!
  Har du något tips på inpackning för oss med torrt, tjockt, lockigt hår som inte tynger ner lockarna?
  Jag använder kms california curl up schampo och balsam och Paul mitchell leave in balsam för lockigt hår, men har inte hittat nån bra inpackning.
  /Elsa

  elsa 2015-03-31 11:26:38
  Svara
 • Hej Elin! Jag har precis köpt Redkens Anti Snap och funderar på om den ska appliceras före eller efter håroljan? Har blandat oljan med den, men vet inte om det är det mest ultimata? Tack för världens bästa hårblogg!

  Amanda 2015-03-31 09:54:27
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda!
   Men vad roligt, superbra köp 🙂
   Jag brukar alltid applicera leave-in kräm/spray först och sedan olja i topparna. Det är inget fel det du gör men Anti Snap ska du lägga i hela håret, uppe på huvudet (ej i hårbotten) och oljan appliceras i längderna. Om du blandar dom så kan håret bli fett fort dock, ha det i åtanke bara. Lycka till! Kram E

   Elin Johansson 2015-04-01 22:53:15
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!