Så vet du om du passar i lugg

Jag har skrivit det förr men skriver det igen, jag hade önskat att jag passade i lugg för det är en frisyr som gör att ansiktet får ett lyft samt så har jag alltid tyckt att tjejer med lugg är väldigt exotiska. Men hur vet man att man passar i lugg då? Varför skulle en lugg passa så bra?

Jag tänkte ge er några punkter så ni vet om ni ska göra ett klipp eller avstå?

bangs

Källa (Pinterest)

1. Du har hög panna. Alla som har hög eller en utstående panna passar väldigt bra i lugg, spelar ingen roll vilken ansiktsform man har om man har en hög panna.

2. Det finns en fördel med att ha en lugg, rynkorna förvillas bort. Det löser ingenting permanent men en väldigt enkel lösning på ett stort problem för många.

3. En lugg passar bäst till ett ovalt/långt ansikte. Har man hjärt, fyrkantigt eller runt ansikte så kan en lång snedlugg vara ett alternativ.

4. Klipper man ett lugg så dras minst 5 år bort från åldern. Att vi blir äldre är ingen nyhet men pannan är den del som åldras först så är man ute efter en yngre look så tycker jag att en längre lob tillsammans med en delad/kortare lugg är ett perfekt val.

5. Det mest avgörande när man ska klippa lugg är att ögonen kommer fram på ett helt annat sätt. Intensiteten i blicken förstärks och tillsammans med en mustig hårfärg som passar ögonfärgen så är det jackpott.

6. Lugg är väldigt lätt att styla, tvätta (endast luggen) och man kan komma undan med mycket bara att luggen är fräsch.

7. Ett enkelt klipp men som förändrar hela din look. Många har svårt att veta vad dom ska göra för förändring, då är lugg en enkel lösning men resulterar till en stor makover.

8. Om man skulle ångra sig så tar det två månader så har du fått en delad längre lugg som alltid kommer vara trendigt.

bangs1 

bangs3

Vill ni läsa mer om lugg och ansiktsformer så kan ni kika HÄRHÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag undrar om du kan ge lite tips på balfrisyrer! Gärna inte bara uppsättningar utan några varianter om man vill ha håret utsläppt också 🙂 kram

  Mia 2015-04-01 23:20:26
  Svara
 • ÅÅh, snyft tänk om jag hade läst detta innan jag klippte lugg, har gjort det precis och det blev så fult enligt mig själv, alldeles för kort och smälter inte in i resten av håret, sa ändå innan att jag vill inte att det ska bli utmärkande att här kommer hon med LUGG, har en lob och nu vet jag inte vad jag ska göra med luggen, en tröst att det ”bara” tar två mån tills det har vuxit någorlunda. Ville ha de precis som på bilden till vänster längst ner du visar, tar det två månader med? Kram och tack för en upplysande blogg.

  Stina 2015-04-01 23:17:04
  Svara
 • Åh jag har verkligen velat ha en lugg länge men har virvlar på vadera sida av pannan som ställer till det 🙁
  Går det att tämja sånna och kunna ha lugg ändå?
  Tacksam för svar!
  Kram Liisa

  Liisa 2015-04-01 22:11:00
  Svara
  • Svar på Liisas kommentar.

   Hej!
   Det är ett väldigt vanligt problem. Runt hårlinjen så finns det massor med virvlar. Det du kan göra är att föna frampartiet (från fuktigt hår) rakt neråt mot ansiktet, ta hjälp utav en rundborste eller en bred borste. Du kan förändra hårets riktning från vått ditt torrt det gäller bara att du är bestämd vart du vill att håret ska ligga. Lycka till! Kram E

   Elin Johansson 2015-04-01 22:45:50
   Svara
 • vilka hårtyper funkar det till då?
  Jag som har väldigt len och mjukt hår, närheten av ett ”fint” hår,
  som blir fett och fult ganska fort, funkar det nog inte för.
  Tycker att de med tjockt hår ska ha lugg 🙂

  sandra-21 år gbg 2015-04-01 22:05:32
  Svara
  • Svar på sandra-21 år gbgs kommentar.

   Hej!
   Nej men alla hårtyper kan klippa lugg. Har man tjockt hår så får man kämpa ner sin lugg, lika så om man har tunt/fint hår så måste man kämpa för att den ska vara fyllig. Det finns produkter och många hjälpmedel för att alla hår ska kunna bära upp en lugg 🙂 Go for it. Xoxo

   Elin Johansson 2015-04-01 22:47:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!