Från mörkröd, orange, gul till kall blondin på sex timmar

Hej mina vänner!

Herregud vilken storm det blev på Instagram (StyleElin) igår när jag postade mitt senaste jobb på min underbara Celina. Tack så hemsk mycket för alla fina ord och ni förstår inte vilket rus av lycka jag fick efter detta jobb. Som ni kanske listat ut så är Celina min nagelskapare och vi har pratat länge om att göra en stor förändring på hennes hår och utan att ens blinka så kände båda två att blondin skulle hon bli. Helt otippat för att vara Celina och jag visste att hon skulle rocka den hårfärgen med bravur.

Problemet då?

– Jo, Celina är färgad mörkröd, koppar och guld flera gånger under många år. Hon har dessutom mycket, långt och slitet hår vilket är det tuffaste utgångsläget för att bli en kall blondin. Som jag har förespråkat väldigt många gånger så finns det bara en väg att gå – en långa vägen. Men det finns en sak som bedömer om det jobbet går att genomföra, hårkvalitén. Visst, Celina har slitna toppar men hennes hårstrån är starka och hon måste ha genetiskt bra hår.

Här har vi resultatet: 

celina

Före/Efter

Hur lyckades jag?

– Denna förvandling tog mig sex timmar, tålamod, kärlek, kunskap och med lite hjälp utav Olaplex. Ni som inte vet vad Olaplex är så kan ni läsa detta inlägg. Jag avfärgade håret tre gånger, Olaplex i blandningen samt efterbehandligen efter varje schamponering. Jag ville ha en mörkare botten då Celina är rätt mörk i sig själv, vilket ändå skulle göra att kontrasten skulle bli skarp. Sedan när jag hade fått bort så pass mycket gammal färg så började jag den tekniska färgningen.

Jag slingade, färgade en mörkare botten (Ombre-teknik) och nyanserade precis som jag gör med mina vanliga blondiner. Det var viktigt för mig att verkligen färga bort ALLA först pigment då många slarvar med det för att man oftast inte har tid och då försöker man nyansera bort det orangea, vilket oftast inte blir snyggt och håller i en tvätt. När håret är ljus-gult, då nyanserar man och låter nyanseringen sitta länge för ett hållbart resultat.  Jag klippte endast av 4 cm och klippte igenom håret ordentligt, men mer för att hon skulle få en snygg frisyr och inte behöva klippa bort trasiga toppar – galet bra va? 

celina blond

Jag vill bara påpeka att jag hade fått henne såhär blond även utan Olaplex. Många tror att Olaplex är en mirakelprodukt och bara för att man adderar Olaplex i blekningen så kan man göra vad som helst, NEJså är det inte. Men jag valde att använda Olaplex för att hårkvalitén skulle bevaras och för att jag inte ville klippa av hennes fina hår i slutändan. Jag älskar Olaplex, det gör jag för jag har en enorm respekt för hårfärg och hårets kvalité värdesätter jag först.

Jag var helt slut igår och att lägga sig lediga dag på denna fina människa gör jag flera gånger om, tack finaste för igår och jag är fortfarande chockad att jag lyckades med denna förvandling.

|| Är det några utav er som vill göra en stor förändring? ||

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • hur mycket kostade det för henne? samt var finns du? behöver detta atm!!

  michaela 2016-05-23 02:49:08
  Svara
 • hej! wow detta är helt underbart. jag undrar om man kan färga grått hos dig? du har salong? vart? hur kommer man i kontakt med dig?
  jag har mörkt brunt hår, axellångt och vill verkligen färga mig grått! tack 🙂

  alexsandra 2016-02-18 19:55:42
  Svara
 • hej jobbar som frisör och undrar vilken avfärgning du jobbar med?

  Veronica Olsson 2015-05-08 19:31:36
  Svara
 • Ja gud ja´! Jag vantrivs, jag är ganska mörk i grunden men har blonderat det med slingor, sista gången i slutet på november. Jag har långt hår med mycket strån men dom är tunna. Men vart ska man igentligen gå? Törs man gå till någon ny för att frissan man gått till under flera hår har inget nytt att komma med….

  Anne-Li Berglund 2015-04-18 00:23:04
  Svara
 • Jag vill göra en stor förändring!! Synd bara att min frissa jag gått hos sen jag var liten bara gör slingor med hätta och jag är den mest hårömma personen som någonsin vandrat på denna jord :/

  Anni 2015-04-06 23:24:26
  Svara
 • Om min frisör kunde göra så!! Gud vad duktig du är, har massa röda toner i håret under min nuvarande bruna färg, för min frisör sa att det är inte ens lönt att försöka få det ljust. Är verkligen sugen på en drastisk förändring! Tråkigt i längden att vara brunett ;P

  tm 2015-04-04 12:29:37
  Svara
 • Hur gör man för att få kontakt med dig?
  Jag har under ett års tid försökt gå från svart till min naturliga hårfärg (cendré) och har varit 4 gånger hos olika frisörer som gjort mig både orange, blå och grön i håret. de har även klippt av mig allt mitt hår trots att jag inte ville detta. Första frisören klippte det så dåligt att dom andra sa att man måste rätta till det. Har ALDRIG haft såhär kort hår och aldrig haft en såhär ful hårfärg som skiftar mellan alla olika färger i solen. förra gången jag var hos frisören (en månad sen) sa hon att jag bara behövde komma tillbaka en gång till för att få mitt hår bra i färgen. Efter första tvätten gick färgen ur & gick tillbaka i torsdags för att fixa till det men nu ändrade hon sig och sa att det inte går att fixa mitt hår, att jag måste gå till frisören varje månad eller färga mig mörk vilket jag vägrar då jag är så nära min naturliga nu, bara de röda pigmenten som måste bort .. är helt förstörd och vågar typ aldrig tvätta mitt hår. har det hellre uppsatt – även samma dag som jag varit hos frisören för är så missnöjd.

  Måste jag verkligen gå varje månad till frisören och tona? Snälla, hjälp mig, blir helt tokig på denna onda cirkel.

  Du får gärna svara mig via mejl, kram!

  Jessica 2015-04-04 11:41:05
  Svara
 • Glömde skriva att jag har en typiskt tunt, fint och skandinaviskt hår. Känner även att jag vill ha mycket fukt till just toppar och längder

  Giulia H 2015-04-04 08:52:45
  Svara
 • Hejsan Elin!

  Det är första gången jag kommenterar här men har följt din blogg i något år.

  Jag har bestämt mig för att endast tvätta håret 2ggr/Vecka (Idag tvättar jag det varannan dag)
  Jag undra om man fortfarande kan skölja av håret och använda balsam i toppar och längder när man tex har tränat etc.

  Samt om du har något förslag på schampo och balsam som skulle funka till en fattig arbetslös. Jag har tidigare testa Maria Nila men funkar inte alls så jag vill inte lägga ut 200kr per produkt. Jag har varit inne på Aussie, men känner mig vilsen i schampoo & balsam-världen.

  Hoppas du svarar, antingen på mail, kommentar eller om du tar upp det i ett inlägg.

  Giulia H 2015-04-04 08:51:38
  Svara
 • Jag behöver en förändring! Har fortfarande inte hittat ”the one” frisyren/färg.

  hulda 2015-04-03 23:29:21
  Svara
 • Jag har påbörjat en ganska stor förändring där håret bara är en del av den stora förändringen. Frågan är: Hur hittar man en bra frisör? Den jag har nu är bra men jag tror inte vi har samma stil, smak och tycke vilket gör att vi inte riktigt förstår varandra. Har du några bra tips på frisörer utom dig själv? 🙂

  johanna 2015-04-03 22:51:24
  Svara
 • Otroligt vackert! Kan inte säga det bättre än Annie. Du e så otroligt duktig! Skulle verklig vilja göra en stor förändring. Man är som en vilsen guldfisk bland alla frisörer som lovar att det kommer bli bra

  Anette 2015-04-03 21:41:22
  Svara
 • Haha, jag vet inte HUR många gånger jag kollat på före- och efterbilderna och ändå hajar jag till varje gång jag går förbi en spegel :p Är så otroligt glad och tacksam för all kärlek och tid du la ner på mitt bortglömda skatbo. 😉 Alla älskar det och jag är totalförälskad! TACK!! <3

  Celina 2015-04-03 21:24:53 http://www.celinasnaglar.se
  Svara
 • Otroligt fint!
  Du är så himla duktig och inspirerar massor.
  jag är själv frisör och en dag, då ska jag bli lika duktig som dig 🙂

  Moa 2015-04-03 20:40:37
  Svara
 • Herregud vad vackert det blev med svallet! Hon ser ut som en helt ny person och passar riktigt bra i det.:) Fantastiskt jobb utav dig.

  Annie 2015-04-03 19:51:21
  Svara
 • Helt fantastiskt vad du kan åstadkomma! Jag funderar starkt på att färga mitt ljust guldblonda hår ända sen du la upp den här bilden!
  http://elin.damernasvarld.se/files/2015/02/haircolor.jpg

  Älskar hon till höger, men jag är så rädd att jag inte kommer att passa i det alls eftersom jag har varit blond hela livet och aldrig färgat…

  M 2015-04-03 19:49:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!