FRÅGOR & SVAR DEL 2

Hej på er!

Hoppas ni har haft/har en fin Påsk, jag har spenderat några dagar i Gävle med min familj och är nu hemma i Stockholm igen. Jag tänkte lägga ut del två från min frågestund, trevlig läsning denna lediga dag. Nu kör vi:

1. Hej Elin! Jag var hos min frisör i veckan (har inte varit där på ett bra tag) hon sa i alla fall att mitt hår är ganska skadat och skört så jag skulle börja med proteininpackning 1 gång i veckan. Men kan inte du förklara vad exakt proteinet gör med håret och varför det är bra? för det finns ju en massa produkter för skadat hår! Kram

Svar: Håret består faktiskt för det mesta utav långa proteintrådar och har man brist på protein i håret så blir håret livlöst och platt. Ju mer vi skadar håret t.ex tvättar håret för mycket med fel produkter, plattar ihjäl håret, kammar håret för mycket eller använder för hög värme på verktygen så försvinner proteinet mer och mer. Då är det viktigt att ”fylla” på med mer protein som finns i vissa produkter. MEN, för att håret ska få tillbaka styrkan så måste man även ge håret lite mer kärlek. Ta det lugnt med värmeverktygen, borsta inte håret när det är blött, ta det lite lugnt med färgbehandligarna och som sagt använd produkter med protein. Du kan också fylla på med Biotin för en bättre hårhälsa, dessa (LÄNK)  kapslar tycker jag är bra. Du ska alltså bygga upp och stärka håret, välj produkter för det ändamålet inte produkter för ”skadat hår” – dom innehåller mest olja.

||TIPS/NEWS|| – Redken kommer att uppdatera den omtalade serien Extreme som kommer med två helt nya produkter som kommer göra att vi bygger upp topparna så dom håller längre för ett starkare och längre hår. Jag kommer presentera dessa produkter längre fram, helt magiska. Men så länge kan ni klicka in HÄR och läsa lite om det.

IMG_0022

Här har vi en utav produkterna. Den som väntar på någonting gott…

2. Hej, har tänkt länge för att välja bästa frågan (har typ 100). Men mitt största problem är att jag plattar håret och gärna vill böja in topparna lite. Det ser jättesnyggt ut i typ en timme, sen går det tillbaka. Om mitt hår är ”naturligt” är det rakt och platt men ena sidan böjs topparna inåt och på andra utåt. Har annars inte problem att få styling att hålla. Jag fönar först med olja, leave-in och volymspray i botten. Hoppas på svar! Tack för en superblogg.

Svar: Tack snälla (: Mitt tips till dig är att du börjar volymföna håret från hårbotten. För att håret ska forma sig som du vill så måste hårsäcken formas som ett C för att topparna ska falla som du vill. Att du plattar bara topparna är helt onödig tid, håret kommer gå tillbaka till den form som innan. Jag tycker att du kan spraya i en förtjockningsspray i längderna, rootlift i hårbotten ( i handdukstorkat hår) och använd en rundborste. Föna från hårbotten, ut i en C-rörelse och in mot ansiktet. Jag har visat i en video HÄR så hoppas jag du får lite inspiration, träna träna och lycka till.

3. Vilka 4 produkter är ett måste (oavsett hårtyp)?

Svar:
1. Schampo
2. Inpackning
3. Vårdande Olja
4. Torrschampo

4.
1. Din favorithårolja of all time?

2. Vilken leave-in spray rekommenderar du till någon som aldrig använt det förut?
3. Svart hår eller knallrött hår för resten av livet. Vad väljer du?
4. Hur gammal var du när du insåg att du vill jobba med hår?
5. En gång för alla; är det SANT att slitna toppar växer ”upp” i håret om de ej klipps på ett tag?

Svar:
1. Jag har alltid älskat och kommer nog alltid älska Amika Treatment Oil, doftar magiskt och gör precis det den ska. Annars är det Redken – All Soft Argan Oil.
2. Jag väljer Pureology – Colour Fanatic Primer Multi-Tasking Hair Beautifier5 (länk). Den sprayen har allt, älskar denna leave-in.
3. Jag väljer svart hår, får jag pröva att bli min egen Kim K resten av livet (:
4. Jag gick i åttan på högstadiet, gjorde min första praktik på en frisörsalong. Då bestämde jag mig, bästa jag gjort.
5. Nja, eller slitna toppar klyvs uppåt och gör att håret går av om dom inte klipps.

Vad gör du helst på fritiden? Jag älskar att locka mitt hår men jag gillar inte hårspray, finns det något annat sätt jag kan göra så lockarna håller i mer än 1 dag?

Svar: Det här låter så hemskt men jag har ingen fritid. Jag försöker få tid till mina vänner och min pojkvän/hund då jag inte jobbar. Det började med att jag hade bloggen som fritid men nu när det är ett jobb så kan jag väl säga att jag jobbar även på fritiden (: Pröva waxspray eller salltvattensspray. Jag har gjort en video där jag visar hur lockarna håller hela kvällen.

6. Hej duktiga du!! Jag har några frågor till dig.
1. Jag tycker att det blivit en sån stor hysteri kring att färga håret på senaste tiden, vilket är jättekul, men om man är nöjd med sin naturliga hårfärg, måste man verkligen färga det då? Känns som att människor tycker man är konstig om man aldrig gör det…
2. Det här är ingen hårfråga men jag undrar; hur lång är du? Du ser ju så himla lång och snygg ut!
3. Kan du snälla snälla göra en sminkvideo någon gång??? Du har ALLTID så himla fint smink på dig! Fast du är vacker utan också.

Svar: Hej! Tack snälla.
1. Nej men verkligen inte, har man den lyxen att ha en fin naturlig hårfärg som man gillar så ska man hålla sig till det. Det man kan göra är att använda en färgbomb (länk) för att få fram lite lyster och nyans i sin naturliga hårfärg, låt färgbomben sitta länge bara.
2. Men tusen tack, gullig du är. Jag är 175 cm lång, älskar min längd.
3. Roligt att du fråga det, ni är många som frågat om sminktips. Jag är hemmasnickare när det kommer till smink, men jag skulle kunna göra ett inlägg om vad jag använder.

7. Märker att du redan drunknar i frågor, så tänkte avstå från frågor, men vill att du skall få läsa frågorna åtminstone (kanske ett inlägg i framtiden kan avslöja svaren). För jag är väldigt intresserad av Elin, även när du inte pysslar med hår. Så…
1. Hur får du vardagen att knytas ihop? Du jobbar ju väldigt mycket, hinner du med pojkvän, vänner, träning och allt som du vill? Eller hur ligger prioriteringen i nuläget? Jag jobbar en vanlig heltid men också i en social bransch där man har leendet påklistrat hela dagen – och när jag kommer hem faller leendet och energin ofta bort.
2. Blunda och dröm hejvilt, hur önskar du att ditt liv ser ut då du är 40år?
3.Hur bor du och din pojkvän, hur brukar hushållsuppgifterna fördelas?

Svar: Haha, ja det blev en del (: men det är SÅ roligt. Absolut, shoot.
1. Just nu hinner jag inte med så mycket annat än jobb tyvärr. Den lilla tid jag försöker hinna prioritera lägger jag på min pojkvän och vänner. Träningen och hälsan är den del som jag lätt väljer bort för att jag tycker det tar onödig tid, jag vet – det är fel men det är så det ser ut. Jag måste alltid vara på topp, både socialt och kreativt så det tär mycket på psyket men man måste lära sig att stänga av när man kommer hem – det får bli mitt mål under detta år.

2. Oj, när jag är 40 år. Låt se, jag hoppas ha slagit internationellt. Antingen skapat min egen hårfärg, märke och brand. Utbildar andra frisörer om karriär, kunskap och kämparglöd. Jag vill bo i hus, ett typiskt Amerikanskt hus i tre våningar nära skog och vatten tillsammans med min pojkvän och förhoppningsvis har vi fått två små barn. Barn är någonting som jag aldrig velat ha, men jag tror att jag kommer vilja ha familj i framtiden. Eller så har jag flyttat till U.S.A och driver en utav NYC bästa salonger, varför drömma ”lagom”? (:

3. Vi äger en 2a tillsammans lite utanför Stockholm innerstad. Vi är väldigt jämlika i hushållsuppgifterna, Oskar är jätteduktig på att laga mat och städa.

8. Vilka kändisar skulle du vilja sätta saxen i och vilka kändisar vill du dra penseln i? Dvs kändisar som skulle se bättre ut med ny frisyr eller med annan färg.

Svar: Jag skulle vilja klippa Charlie Hunnam (Sons Of Anarchy), det skulle varit kul att sätta saxen i honom. Sedan skulle jag vilja pensla färg och klippa Jennifer Aniston, lite trött på hennes look år ut och år in – tror hon skulle passa i att klippa av lite på längden. Få in lite varma kontraster i hårfärgen, något ljusare och få henne att se lite mer ”trendig 2015” ut. Sen skulle jag vilja att Rihanna gjorde en Kim Kardashian ”Blonde”, vore så coolt.

klipp

9. Hej Elin! Jag har en total girl crush på dig, du är så himla inspirerande! Min fråga är hur man använder Kevin Murphy’s texture master på bästa sätt i långt hår? Kram!

Svar: Hej du! Men HUR söt är inte du, tack snälla. Åh denna produkt är lite knepig, om man inte vet hur den ska användas. Den har en enorm stadga och är till för att få mycket volym. Jag brukar spraya den i handen, massera in i hårbotten (torrt hår) och på längderna om jag gjort lockar. Om man vill ha en super, duper Beach-Look så kan du spraya den direkt på längderna.

10. Hej Elin! Måste bara säga att din blogg är sååå bra och inspirerande!
Jag undrar om det blir snyggt att klippa en lob om man har lockigt och tjockt hår? Är sugen på att klippa men vet inte om det kommer se konstigt ut.

Svar: Hej! Tusen, tusen tack. Ja men självklart, det går hur bra som helst. Kom ihåg att håll längden något längre än på den bild du skulle vilja ha. Frampartiet kan gärna vara några cm längre än vanligt och köp en lotion för lockigt hår så du får kontroll på lockarna.

lockar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin! Först och främst vill jag bara tacka för en sjukt bra blogg. Du är sååå duktig och verkar vara en superhärlig människa! Min fråga är: vad tycker du om balsammetoden? Tror du det funkar och stämmer det att det är bra att utesluta schampoo på grund av dåliga ämnen i det? Ha en fin dag! Stor kram 🙂

  Amanda 2015-04-07 16:05:05 http://www.nouw.com/amandays
  Svara
 • Hej Elin
  Tack för en sån bra blogg, jag skulle vilja fråga dig ang produkter vad ska jag använda? Jag är en typisk blondin med fint hår många strån men tunna, går hos min frisör å bleker slingor samt gör en nyansering för en kallare blond färg! Men jag har inte riktigt hittat rätt produkter för mitt hår än! Mitt problem är att jag lätt blir fet i botten men har väldigt torra längder som lätt går av samt frissigt men tror de beror på att det är torrt som jag behöver bygga upp. För jag försöker spara ut mitt hår långt men får alltid klipp av så mycket varje gång så det blir aldrig längre! Just nu använder jag angel serien du tipsade om och km i värmeskydd med! Men jag vet inte om jag är så nöjd, det känns bra men inte helt bra! Tvättar håret ca 2 gånger i veckan! Hoppas verkligen på svar kramar Sandra

  Sandra 2015-04-06 20:07:08
  Svara
 • Håller tummarna för ett svar!! 🙂 Mitt hår sköter sig ej, går av, och är torrt, trots att jag vårdar det exemplariskt. Klipper regelbundet, använder schampo, balsam o inpackning från frisören för torrt hår, använder svinborste o bredtandad kam, vitaminer osv osv…Tillslut provade jag ett djuprengörande schampo från Kevin Murphy för första gången och oj! Mitt hår är torrt som svinto nu. Antar att det är för att alla silikoner och smuts har tvättas bort? Har haft i inpackning från Kerastase i 10 min efter det men hjälper ej. Vad ska jag göra? Kram

  Majsan 2015-04-06 19:10:16
  Svara
 • Ifall man är färgad ljusblondin, och vill testa någon ball färg (inte permanent, inte färga) – kan man slänga in en färgbomb i typ ljusrosa? Hade man fått resultat och isåfall, hade man förstört hårfärgen man hade innan? Tänker att det kanske inte tvättas ur helt och hållet..

  Elin 2015-04-06 18:18:24 http://Klaeli.se
  Svara
 • Hej fina Elin! Din blogg är så bra och har lärt mig så mycket hårtips tack vare dig! Min fråga till dig är om redken anti snap är bra? Och om du vet någon bra olja för mig som är blondin? Kram

  Frida 2015-04-06 14:25:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!