Så får du lockigt hår

Läsarfråga:

Du rekommenderar att man inte ska lockpermanenta håret, även en annan frisör sa att hon aldrig skulle kunna göra det för att det sabbar håret så totalt. Hon nämnde att man kan klippa upp håret så att det blir mer vågigt. Vad finns det för metoder som kan göra att håret lockar sig, och inte bara för en dag?

Min mamma har naturligt lockigt hår och jag klippte håret (då det var inne) då jag var runt 12 år och det fortsatte tills jag var 14 år (är 18 idag). Jag hade vågigt hår då och när det regnade eller om jag var i ett varmare land som har mer luftfuktighet så blev det riktigt lockigt. Idag är håret långt, över bröstet och rakt. Har bara en raktklipptfrisyr. Vad ska jag göra för att få det lockigt igen. För min mardröm skulle vara att ha klippt upp håret mycket och att det vägrar lyfta sig…

Hej du!

Nej precis, jag är emot all typ av permanent. Anledningen är precis som du säger, det förstör håret och idag finns det så mycket olika värmeverktyg som är skonsammare och ger en riktigt snygg styling. Tyvärr så finns det inga metoder som gör att håret lockar sig av sig själv. Har man naturligt lockigt hår så kan man klippa en passande frisyr och använda stylingprodukter som hjälper dig att få spänst i lockarna.

”Jag gjorde precis samma sak när jag var 12 år så hade jag jättelångt, stripigt och rakt hår. Mamma tog mig till frisören och klippte håret till axlarna och efter det så blev mitt hår vågigt/lockigt och när det regnade eller var utomlands så såg hela håret ut som ett burr. Men med åren så förändras vi, vi utsätter håret för kemiska behandlingar, återfuktar för lite och borstar håret för mycket.”

Ju mer vi sliter på håret desto mer tappar håret sin spänst och blir platt och trist. Jag skulle rekommendera dig att gå till frisören som klipper en mellanlängd, klipper upp håret passande för ditt ansikte och hårkvalité. Klipper fram frampartiet så du skapar en frisyr, inhandlar bra vårdande produkter och stylingprodukter som hjälper håret att få spänst. Ett friskt hår kan man alltid forma som man vill och det håller, ett slitet och torrt hår kommer aldrig lyda dig.

Det gäller att klippa ihop håret tillsammans med uppklippningen och längden. Det ska din frisör ha koll på så du skapar dig ett fylligare hår. Men att ska lockar utan att göra någonting är nästan helt omöjligt. Bra hårvård, rätt styling och träning med värmevertyg kommer skapa dig ett vågigt svall!!!

Stort lycka till!

carrie

Kika in HÄR och se hur jag fick till Carrie Bradshaws berömda lockar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Men Elin! Jag har alltid haft lent mjukt ”glashår” typ som Annica. Följde din tutorial till punkt och pricka och kämpar varje gång jag ska locka det med hållbarheten. Ingenting funkar! Så vet inte vad jag gör för fel?! Har inte slitet torrt hår, använder bra produkter och har kämpat så här i flera år. Borde jag testa värmespolar? Eller liknande? Ger snart upp.

  Victoria 2015-04-14 21:56:20
  Svara
 • Jag använder bamse balsamspray för barn, är de skadligt för mitt hår? De är ett bra pris iallafall haha! Tack för en bra blogg!

  Evelina 2015-04-14 21:25:19
  Svara
 • Hej!
  Jag har en kris just nu.
  Jag var rödhårig för ett par månader sen. Har gjort egen avfärgning hemma med schampo, bakpulver och citron/lime.
  Det funkade hur bra som helst och till slut var mitt hår orange/rosa.
  Då slingade jag det en gång. Det gick bra. En vecka efter slingade jag igen. Och då blev mitt hår längst fram alldeles som tuggummi.. Så nu står jag här med gult frissigt hår.. Vad ska jag göra? Jag kan inte gå med denna färgen. Jag kan ju inte bleka mer nu.. Ska jag lägga i en brun toning kanske?

  Nathalie 2015-04-14 17:25:16
  Svara
 • Hej! Fråga om keratinvax!

  Jag har för ca 3 veckor sedan satt in keratin vax förlängning för första gången någonsin. Jag hade otroligt tjockt och starkt och friskt hår innan, men jag var sugen på en förändring helt enkelt.
  Min fråga till dig är hur jag ska sköta min förlängning? Jag satte i håret på en salong i Dubai och förstog därför inte allt de sa om skötselråd osv. Har försökt googla men känns som det står olika på ALLA hemsidor,
  1. ska jag shamponera hårbotten normalt eller gnugga försiktigt? ska jag inte shamponera botten alls? (läste nånstans att plupparna absolut inte får ha kontakt med shampo/balsam)
  2. ska jag använda olja i topparna som vanligt ? värmeskydd?
  har verkligen inte fått nån uppfattning alls hur jag ska göra och tar ena gången schampoo i botten och på plupparna försiktigt, måste ju ändå tvätta hårbotten….. ? sedan nästa gång blir jag nojjig och tvättar inte botten osv.

  SNÄLLA HJÄLP MIG! 🙂 Kram från Felicia

  Felicia 2015-04-14 15:55:12
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!