Veckans Utmaning – Vem vinner denna vecka?

IMG_0041

Nu är det lördag och dags för mig att presentera veckans vinnare utav ”Veckans Utmaning” som denna gång handlade om att göra en Rose/Gold hårfärg med koppar, guld och röda toner. Gärna i en ombre teknik då färgerna samspelar med varandra.

Jag måste säga att jag är rätt besviken. Förra veckan då det handlade om en blond ”Soft-Ombre” som fick jag över 150 mail där ni levererade riktigt bra färgningar. Nu när jag ville att ni skulle göra en mer teknisk, utmanande och mer kreativ färgning så fick jag knappt 20 bidrag? Det förvånar mig och jag tänker mycket på varför? Som frisör och som färg-älskare så älskar jag utmaningar och få leva ut i sitt arbete, som syftet med dessa utmaningar faktiskt är.

”Jag tänker att om jag hade fått chansen att nå ut till nya kunder, nya följare på Instagram och få chans att visa det hårda slit jag gör på mina kunder i Sveriges största hårblogg så skulle jag stå gratis, sena kvällar och ta in en modell och få visa hela Sverige att jag är grym. Eller?”

Men självklart så ska jag inte vara negativ i detta inlägg men jag vill ändå lyfta ett finger för alla frisörer där ute i landet, kunderna kräver mycket mer idag än förr, kunderna efterfrågar kreativa frisörer, att vara en konstnär är viktigare än erfarenhet i många kunders fall. Kunder har aldrig spenderat så mycket pengar på frisörbesök som idag och folk reser land och rike runt för att få sitt hår fixat utav en kreativ frisör. Jag tycker vi är skyldiga våra fina kunder att leverera och utvecklas för varje besök. Men vart tog resten utav dom där 130 personerna från förra veckans utmaning vägen? Kan det vara en sådan stor skillnad? Det är samma teknik som en ”Soft-Ombre” men man måste tänka andra färg-nyanser bara?

MEN – självklart har jag bedömt alla bidrag jag fick in denna vecka och jag har vaskat fram två duktiga vinnare:

image1-4

Veckans vinnare av Rose/Gold tävlingen är:

Ellinor Jakobsson som jobbar i Göteborg. Även fast det var få kontraster och bottenfärgen är i ljusaste laget så måste jag ändå utse Ellinor som vinnare. Hon har färgat med mjuka, varma toner, hon har slingat håret tunt och övergången är perfekt. Hade hon bara vågat lagt en lite mörkare bottenfärg så hade det varit en ”Elin Crush”. Hårkvalitén ser ut att vara mycket bättre och hon har stylat håret snyggt och proffsigt. Hon fick hennes kund att gå ifrån ”Kommunal-Brun” till en trendig Rose/Gold HAIRCOLOR.

Riktigt bra jobbat och ni finner Ellinor på: 
Salong – Anno Domini Göteborg
Instagram – @Ellinorjakobsson (länk)

FullSizeRender-11

På andra plats kommer Kajsa Nygren från Jönköping. Jag tycker att Kajsa har jobbat sig igenom alla nyanser som jag efterfrågade. Från en mörkare rödare botten, ett koppar mellanparti och guldiga längder. Det enda jag hade önskat är att hon hade valt något mörkare färger i alla partier, eftersom kunden är så pass ljus från början så behövs det lite mer tryck i hårfärgerna för att kunden inte ska tvätta ur sin nya hårfärg efter några tvättar. Jag gillar att Kajsa har jobbat sig upp med slingorna mot frampartiet då det skapar en snygg profil och en naturlig look.

Riktigt bra jobbat och stylingen är superfin och håret ser mycket fylligare ut. Ni finner Kajsa:
Salong – Klippoteket i Jönköping
Instagram – @kajsaanygren (länk)

Då säger vi ett stort Grattis till veckans vinnare och på måndag är det dags för en ny utmaning. Ni kommer nog inte kunna gissa vad det kan vara, spännande!!! Ha en magiskt helg <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Kanske inte lika många som är sugna på rosa hår? :-/

  Annika 2015-04-20 13:03:17
  Svara
 • Hej Elin
  Jag undrar om det går att göra något likmande med hennafärg?

  Kajsa 2015-04-19 17:05:37
  Svara
 • Vad vinner man ?

  Jojo 2015-04-19 16:08:19
  Svara
 • Jeg hadde tenkt akkurat på samme måte som deg Elin. Etterspurt en som ville være modell til denne spesefike fargingen og det at man må jobbe gratis så er det nok dessverre sånn i disse kreative yrkene at skal du lykkes, virkelig lykkes så må du nok regne med en god del gratis jobbing og hard innsats innen du er der at du kan ta deg godt betalt for all jobb du gjør!
  De som jobber hardest er som regel de flinkeste og de som lykkes best!

  Anna 2015-04-18 21:43:08
  Svara
 • Så bra gjort av dig att lyfta andra frisörer!!

  Kattis 2015-04-18 17:25:15
  Svara
 • Jag undrar varför du ofta citerar dig själv (i kursiv stil)? Det ser liksom ut som om det är någon annans ord. Är det dina egna tankar och åsikter behöver du ju inte några citationstecken 🙂 Ett litet skrivtips bara 🙂

  Tack för en inspirerande blogg!

  Ps: Skulle vara väldigt roligt att höra dina åsikter om naturliga ”färger”, så som henna.

  Lisa 2015-04-18 12:19:32
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa!
   Tack, roligt att du gillar min blogg 🙂
   Jadu, ingenting jag har tänkt på. Jag gör oftast det för att jag tycker det ser snyggare ut i inlägget. Jag är ingen skribent men tack för tipset ändå. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-04-18 12:56:25
   Svara
 • Vad tråkigt att du känner dig besviken på deltagarantalet i veckans tävling! Jag ställde upp förra veckan och kommer ställa upp igen! Jag tar modeller gratis ibland men här är ju ”risken” faktiskt att man inte kommer med bland vinnarna och då känd det ju lite surt att ha stått gratis 🙂 Hoppas på att kunna ställa upp nästa vecka igen 🙂

  Emelie 2015-04-18 12:15:01 http://Nouw.com/idamariie
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Men vad roligt 🙂 Ja det är sant, men då får man tänka att man gjort en riktigt snygg färg och visat upp bra material på sin blogg eller Instagram. Jag ser fram emot nästa veckas utmaning och du är så välkommen att köra igen – håll utkik på måndag. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-04-18 12:54:57
   Svara
 • Hej. Hade jag varit frisör hade jag definitivt varit med i dessa utmaningar. Dels för att synas men det borde väl också vara väldigt kul och sporrande att ”tävla”?! 🙂
  Såg förresten att den tjejen som kom på en andra plats hade lagt ut sin färgning på sin instagram för 6 månader sedan? Skulle det inte vara en ny färgning som gjorts den senaste veckan? Ha en bra helg Elin! kram

  Josefin 2015-04-18 12:10:39
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej Josefin!
   Vad roligt 🙂 Jasså? Ja, syftet är egentligen att man ska göra färgningen samma vecka. Jag själv märkt att folk gärna väljer att skicka in ”gamla meriter” men för mig är det resultatet som räknas men jag uppskattar nya jobb. Ha en fin helg 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-04-18 12:52:54
   Svara
 • Tror inte det är lite många som vill ha denna färg som en blond. Att de skulle vilja ha den just denna veckan när tävlingen var är också en anledning till att det inte kom in så många. TROR JAG iaf:)

  Isabelle 2015-04-18 10:57:43
  Svara
 • Du tror inte att, kanske, är det inte främst att det är tekniskt krävande som stoppad folk utan det faktum att betydligt fler kunder vill vara blond med en soft ombre än rose/gold färg?

  J 2015-04-18 09:44:11
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Hej! Det har du rätt i, vilket jag också skrev i mening meningen med att jag själv skulle nog valt att ta in en model om det inte var någon kund som ville göra denna färgning 🙂

   Elin Johansson 2015-04-18 10:55:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!