Hur påverkar byte av schampo?

Läsarfråga:

Hej hallå skickliga Elin 🙂
Har precis bytt schampo till Paul Mitchell lemon sage thickening shampoo då jag har tunt fint hår. Min fråga är, tar det tid för håret att anpassa sig efter ett nytt schampo eller märker man skillnad på en gång?
Tänkte om det är såsom hudkräm, byter man produkter kan det ju ta upp till en månad innan resultatet visar sig och det kan bli lite småkaos i början med utslag/finnar.

Hej!

Det var en väldigt bra fråga. Det är väldigt olika från person till person, vissa är mer känsliga än andra. Jag själv t.ex testar mycket olika produkter och det går faktiskt bra, det som ibland händer är att min hårbotten blir torrare men annars märker jag ingen skillnad. Däremot märker jag väldigt stor skillnad på produkter jag testar eftersom jag byter hela tiden. Men jag har en väldigt bra hud och den är inte speciellt känslig.

Men jag träffar väldigt mycket människor och får höra många som får och har problem. Jag brukar alltid säga att man ska ge en ny produktserie ca en månad innan man kan göra en bedömning. Man kan också kika på ingredienserna i produkten, har en viss flaska alltid fungerat så kan du finna samma typ av innehåll i ett annat märke om du vill byta. Många som ska byta från frisör-produkter till helt eco-produkter får det väldigt svårt i några månader. Det är precis samma sak som att börja detoxa kroppen, man mår inte så jättebra första veckorna.

Men för att dra ihop säcken så JA, det kan bli lite problem när du byter serie, men ge det några veckor – ge inte upp! Men se till att byta till någonting bättre bara (:

Lycka till! Kram E

sok

Ett tips: Har ni funderingar eller frågor om en viss produkt eller problem så kan ni alltid söka på vad ni vill i sökfältet här på bloggen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!
  Vill börja med att tacka för en inspirerande blogg, du är så otroligt duktig!
  När jag var liten hade jag kritvitt hår men har nu övergått till någon mörkare blond nyans som jag trivs väldigt bra i. Men på senare tid har jag märkt att det börjat växa ut svarta (!!!) hårstrån ur min hårbotten som står åt alla möjliga håll, det känns även som att de hårstråna är lite grövre är de andra. Hittills har jag bara dragit bort dom men jag undrar vad detta kan bero på och om det finns något man kan göra åt det. Som sagt så trivs jag väldigt bra i nyansen jag har nu och har ingen lust att färga. Håller mitt hår på att övergå till en mycket mörkare färg?

  Lovisa 2015-05-01 15:59:33
  Svara
 • Hej! Jag tänkte passa på och fråga om shampoo och balsam, om det finns något du kan rekommendera mig. Jag lägger gärna pengar på det för att det ska bli bra! Tycker att jag har känsligt hår, byter jag till ”fel” produkt så tappar jag väldigt mycket hår. Tror det beror på att det inte reder ut mitt hår och istället trasslar det och bryts av. Har självlockigt hår med mycket egen volym, kan lätt bli torrt och trassligt!

  Lena 2015-04-25 11:45:06
  Svara
 • En sak jag undrar ang torr hårbotten är om man ska pilla bort det flagiga (jag har det fläckvis) eller om man bara ska dränka med fukt? Har apotekets gel men tänker som med torr hy där också, man peelar ju bort död hud och sen återfuktar. Vad göra?? Låta det flagiga/torra vara tills det försvinner av sig självt?

  Martina 2015-04-23 11:34:00
  Svara
 • Åh va glad jag blev för ditt svar 😀 tackar!!
  Då ger jag schampot flaskan ut och ser om jag märker mera skillnad. Det är ett grymt schampo, märker skillnad på att det inte alls blir lika fett och jag behöver bara tvätta det 1 gång i veckan med hjälp av lite torrschampo. Men ville ha lite mer volym, men man kan ju inte få allt ;P

  TACK igen för svar och grym blogg!

  Helen 2015-04-23 10:23:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!