Frågor och Svar

1.Klipper du killar med? Hade varit kul att se bilder på det med
2.Har du bytt salong till Bangs?
3. Hur ofta gör du bokföring? Har du en hel dag till det eller gör du lite varje dag? Något tips för att underlätta bokföringen?
4.Vad tycker du om Lanzas produkter?
5. Du är en stor inspiration till kunder såväl som frisörer! Keep up the good work!

Svar:

1. Jag klippte jättemycket killar förr men jag tycker att det inte är så roligt och jag har en större passion för hårfärg. Idag har jag kanske 5 killar som går regelbundet hos mig. Det är kunder som gått hos mig i flera, flera år och det är väldigt kul när dom kommer.

2. Nej. Vanity Studios som jag jobbade på innan köptes utav Salong Bangs, så jag jobbade med Bangs gänget i två månader ungefär. Men jag valde att byta för att jag kände att konceptet inte passade mig och mitt varumärke.

3. Jag skickar in allt till min underbara revisor som gör allt åt mig. Jag har inte tid och jag tycker det är så tråkigt så dom pengarna som jag lägger varje månad på att få hjälp är SÅ värda. Det är mycket som kan gå fel och det tar lång tid så mitt tips är att få hjälp.

4. Jag tar nog aldrig riktigt tyckt om Lanza’s produkter tyvärr, dom har helt enkelt aldrig fallit mig i smaken.

5. TUSEN TUSEN TACK <3

2. Hej! Jag undrar om man kan färga håret när man är gravid?

Svar: Det har varit mycket snack om denna fråga men jag anser att det inte är någon som helst fara att färga håret när man är gravid. Idag jobbar nästan alla professionella frisörer med oljebaserade och ammoniakfria färger, toningar och blekningen är skonsammare än någonsin. Det är betydligt värre för frisörer som är gravida, att stå upp hela dagarna och vara kring kemikalier 8 timmar per dag skulle jag se som farligt. Jag har sagt det att om jag ska ha barn så kommer jag inte jobba mycket alls i salong under min graviditet, det finns studier som visar att frisörers barn har mycket lättare att få astma eller andra problem.

3. Bör man tvätta håret en gång i veckan även om det inte är fett? Efter en vecka behöver jag fortfarande inte använda torrschampo

Svar: Men vad lyxigt, grattis. Nej du behöver inte men för hårbottens skull så skulle jag nog tvätta håret en gång i veckan. Få bort smuts, olja från hårbotten och produktrester oavsett om håret känns fräscht.

4. Hej, jag får alltid stripigt hår, spelar ingen roll om det är nytvättat, fönat osv. finns det produkter eller nått liknande som kan hjälpa?

Svar: Lite svårt att bedöma när jag inte vet hur ditt hår ser ut men utav erfarenhet så är nyckeln till ett fylligt hår klippningen. Har man ett stripigt hår som är svårstylat så beror det oftast på att håret saknar spänst och spänst bygger man utav en bra klippning. Att bara klippa topparna längst ner på längden gör inget hår rättvisa. Mitt tips är att gå till en frisör som klipper igenom ditt hår, du kanske måste kapa lite på längden för att få tjocklek. Annars är förtjocknings spray/lotion ett väldigt bra tips och sedan föna håret med en rundborste för att produkten ska ge effekt.

DSC_0069

Dom här två produkterna från Kevin Murphy är riktigt bra!

5. Hej Elin! Vilken grym blogg du har! Jag har precis hittat hit, och vilken inspiration du ger!
Jag studerar och tycker att det är lite för dyrt för mig i nuläget att färga håret hos en frisör. Därför undrar jag om du kan tipsa om någon toning som är lätt att få tag på för oss som färgar håret hemma. Det vore guld värt!

Svar: Tack snälla du, kul att du gillar den – välkommen. Jag är emot all hemmfärgning, tyvärr. Mitt tips är att se ett frisörbesök som en investering. Lägg undan pengar varje månad, dela upp klippningen och färgningen. Klipp håret ena månaden för t.ex 500 kr (beroende på vilken du frisör du väljer) och sedan lägger du undan 500 kr varje månad i tre månader så har du samlat ihop 1500 kr (beroende på frisör) så kan du gå och färga håret. Färga en hårfärg som håller i tre månader så slipper du gå så ofta.

Att dricka två drinkar på en uteservering idag kostar lika mycket som en klippning, att gå ut och äta mat en kväll kostar lika mycket som en klippning och en tjocktröja på Zara kostar lika mycket som en klippning. Jag förstår att alla inte har råd att gå till frisören men för mig handlar det om vilket köp som helst. Man får prioritera vad man tycker är viktigast och vad man vill lägga sina pengar på. Jag vet så många tjejer som lägger pengar på Chanel väskor, Acne-skor och dyra kläder men väljer att köpa en trött box-färg från Kicks och lägger i håret just för att dom inte tycker det är värt att lägga pengar på frisörbesök. Inget fel med det men vill man ha fint hår så ser man till att lösa vägen dit.

elindamerna

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Elin!

  Försöker följa ditt tips att bara tvätta håret en gång i veckan, men trots att jag gör det så blir mitt hår fett dag 2 och sedan hjälper knappt torrschampo. Tvättar jag de varannan dag blir de ännu värre. Använder oftast volymschampo då jag min frisör sa att det kan hjälpa. Men ingenting verkar fungera på mitt hår så jag undrar om det är något man kan göra åt det, äta annan kost, kosttillskott osv?

  Hemskt tacksam för svar, Kram Ida

  Ida 2015-05-02 15:09:30
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag undrar om du kan tipsa om några frisyrer för långt hår. Jag har sparat ut mitt hår i några år och nu är det ungefär lika långt som ditt, dock har jag ingen speciell frisyr utan håret hänger liksom bara. Vad kan man göra för att få lite liv i håret?
  Kram Mia

  Mia 2015-04-30 09:15:16
  Svara
 • Alltså Elin! Måste bara fråga nu då alla säger olika. Vet ju att du tycker man ska tvätta håret ca 1 gång i veckan, men jag har hört från utbildade frisörer och många andra att det inte alls är bra att vänta så länge då det täpper igen i hårbotten och håret växer som bäst och är friskast om det är rent och det låter ju logiskt faktiskt?

  Manda 2015-04-29 18:00:48
  Svara
  • Svar på Mandas kommentar.

   Hej Manda! Jag anser att hårbotten är nyckeln till ett fint hår och talg, produktrester mm täpper till hårsäckarna och hårbotten kan bli inflammerad. Vi utsätter håret och hårbotten för mycket skit i vardagen och hårbotten behöver rengöras. Samtidigt så måste kroppen själv kunna återfukta och fungera balanserat utav att vi hela tiden tvättar bort dom naturliga oljorna. Sen om du tvättar håret mycket så går det åt mer schampo vilket leder till att du måste gå till din frisör och köpa fler flaskor, kan vara ett säljknep 😉 Men jag rekommenderar att tvätta håret en gång i veckan, bra för hårbotten, håret och plånboken. Kram E

   Elin Johansson 2015-04-30 01:16:22
   Svara
 • Hej Elin!
  Har du tänkt på alla dem som kanske inte har den där 500-lappen att lägga undan i 3 månader? Alla dem med små inkomster, studenter och personer som kanske lever på försörjningsstöd. Jah vet inte ifall du tänkt på det men dina exempel på andra saker som kostar som en klippning är egentligen rent lyx som många människor inte har råd med. Alla har inte råd att äta ute för 500 eller gå ut och dricka drinkar. Du förbiser en oerhört stor grupp människor när du gör dessa jämförelser. Förstår du vad jag menar? Det skadar inte att vara lite försiktig i sina uttalanden när man ändå driver en så pass stor blogg som är ämnad för alla intresserade av hår. Jag förstår att du är emot hemma färgning men kan inte du som frisör försöka inkludera en del av din läsarskara och ge det bäst och skonsammaste tipset du kan komma på till någon som faktiskt inte har råd att spara till frisörbesöket?
  Nu vill jag bara avsluta med att säga att detta inte är kritik riktat till dig personligen, jag vill bara synliggöra sådant som man kanske normalt inte reflekterar över när man pratar om sådant som rör ekonomi, möjligheter och levnadsstandard. Du är en fantastiskt duktig frisör och att jag verkligen önskar att det fanns fler som dig.
  Kram!

  Anna 2015-04-29 04:58:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Jag var beredd på att någon skulle bita lite extra i denna fråga. Jag förstår helt vad du menar och har full respekt till att många inte har råd att gå till frisören alls. Men min blogg är en professionell hårblogg och jag är väldigt mån om kvalité för jag vet vad hemmafärgningar och dyl gör mot håret. Det skulle gå emot alla mina principer om jag skulle tipsa om hemmafärgningar. Det finns många skönhetsbloggar där ute som tipsar om billiga produkter och hemmafärgningar, gå in på dom för jag vill att dom som läser min blogg ska vara trygga med kvalitén i det jag skriver. Min svar var endast ett exempel, ett tips till hur man kan tänka. Det beror mycket på vilken stad man bor i och vilken frisör man väljer, vilket jag också flikade in. Ett känsligt ämne men jag kan inte fylla allas behov, jag gör så gott jag kan. Kram E

   Elin Johansson 2015-04-29 12:22:12
   Svara
 • Hej! Jag tvättar håret alldeles för ofta vilket har gjort att håret blir fett väldigt snabbt. Jag försöker därför använda torrschampo men upplever att det inte gör någon nytta överhuvudtaget. Jag har testat allt från billiga produkter till dyrare och inget verkar funka. Vad kan det bero på? Hur gör man det ”rätt”?

  Amanda 2015-04-28 22:35:58
  Svara
 • Tycker faktiskt inte ens det är fel i att underhålla en färg med vanlig köpfärg om man är försiktig och läser genom allt om man inte är utbildad. Dagens färger fungerar väldigt enkelt och är vanligtvis lika ammoniak fria som frisör färg. Har man en mer piffad färg med slingor nyanser etc så fine och blekning osv tycker jag också att man bör låta bli om man inte kan. Allt handlar ju bara om att vara försiktig, läsa om färgen, följa instruktioner och tänka logisk. Är man osäker testa på en provslinga först.
  Att gå till en frisör är väl kanske mer en fråga om att kunna mixa blanda och skapa finare färger och resultat men vissa vill ha den där trötta bruna färgen från kicks och då tycker jag inte att det är fel att inte ha möjlighet eller ens lust att spendera tusenlappar i en frisörstol.
  /utbildad frisör som inte skäller på sina vänner för de köper en färg på Ica

  Emelie 2015-04-28 14:56:21
  Svara
 • Hejsan! Måste bara säga att jag är glad att jag började läsa din blogg. För när inspirationen faller för håret så går man in här så är den på topp igen! :-)) En fråga jag har är vilka märken som är mer åt det medicinska hållet. Jag tål nämligen inte längre eteriska oljor, haft KEvin M i många år, och älskat det! Men tyvärr tål jag det inte längre iaf inte schampoo och balsam. Så vilka märken som är bra går mer åt det medicinska hållet? Tack å kram!

  Karin 2015-04-27 21:15:15
  Svara
 • Men vad är det för fel med att t ex fräscha upp håret med en hårtoning (alltså inte permanent färg) om jag köper den av en frisör? Om man inte vill färga håret.

  Helena 2015-04-27 20:14:11
  Svara
 • Hej! Jag har nyss börjar använda Redkens curvaceous serie för lockigt hår… Något du rekommenderat i tidigare inlägg. Nu efter 2-4 duschar har mjäll och kliande hårbotten börjat dyka upp! 🙁
  Jag har känsligt hårbotten trodde dock att mitt hår skulle agera positivt på dessa produkter för lockigt hår, vilket mitt är. Önskar råd, bör jag fortsätta med dessa produkterna trots problem med hårbotten nu i början??

  Om inte, vad för produkter skulle möjligtvis kunna funka för tunt, lockigt, känsligt och (ej färgat) obehandlat hår??
  Mvh

  Anna 2015-04-27 19:56:45
  Svara
 • Hej!
  Köpte davines inpackning efter tips från dig men efter användning i en månad nu har mitt hår blivit såååå risigt. Har alltid haft bra kvalite och har mycket tjockt mörkt hår och gandska grovva hårstrån men nu liknar det en risbuske, känns supertrist nu när man vill vara vårfin. Hur kan det bli så här? Nu har jag beställt redken anti snap och strenght builder. Får hoppas att det hjälper. Har du något annat tips? Jag var precis nyklippt och fräsch innan jag började använda inpackningen…

  Mvh Carina

  carina 2015-04-27 18:23:46
  Svara
  • Svar på carinas kommentar.

   Hej Carina!
   Men vad konstigt. Jag är ingen återförsäljare utav produkterna jag skriver om det är om du hör av dig till Davines själv och ber om att få svar. Men om du har ett tjockare, grövre hår så kanske den inpackningen är för klen för ditt hår. Du kanske behöver en inapckning som ger mer fukt och oljebaserade ämnen. Sen skulle jag nog satsa på Redken All soft, Oljan i samma serie eller Pureology Hydrate som ger lite mer vård. Lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-05-03 14:50:16
   Svara
 • Hej Elin! Du är världsbäst!!! Älskar din blogg och beundrar din otroliga kompetens. Ser att du rekommenderar kevin murphys anti gravitation spray. Jag är ute efter en ny volymgivande produkt och undrar vilken produkt (av Kevin murphys volymprodukter) som du rekommenderar för mig med skandinaviskt fint hår. Spray, lotion el mousse?

  emelie 2015-04-27 17:53:23
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!