Forma ansiktet med håret

Det har varit mycket shading och contouring i sminkvärlden på sistone och jag kan ha saknat samma tänk när det kommer till håret. Jag pratar mycket med mina kunder om hur vi ska framhäva kundens ansikte med hjälp utav håret och på något sätt är det precis samma sak som att forma ansiktet med hjälp utav smink. Jag hittade jättebra bilder från Katja Cho som jag tänkte visa er.

1

Runt ansikte: 

Ett runt ansikte har oftast en stark benstomme och då passar det jättebra att skapa ljusare partier runt hårfästet, öra till öra. Sedan väljer mörkare toner från örat och nedåt. Dom ljusare partierna kommer lätta upp dom områden man känner sig som bredast och dom mörkare partierna kommer forma ansiktet smalare. Ett exempel skulle vara en softombre med ljusa slingor mot ansiktet samt topparna och låta underhåret mot ansiktet vara mörkare. Eller mörkhårig med ljusare slingor mot ansiktet, som en solkysst look.

2

Ovalt ansikte: 

Vi vet att ovala ansikten passar i alla former och färger men satsa på djup i alla hårfärger. Försök att satsa på kontraster som verkligen gör ansiktet rättvisa, lek och ha kul för ett ovalt ansikte måste också bli intressant. Glans, djup och kontraster är nyckeln till en perfekt contouring.

3

Avlångt ansikte: 

Satsa på djupare toner mot botten och sedan ljusare partier från rot till topp. Ett exempel är att varje gång man lägger slingor (slinga bort utväxten), att alltid lägga en bottenfärg. Som att göra en Ombre fast man slingar hela vägen istället för att blenda ut slingorna. Gärna att dom ljusa slingorna är lite bredare och mer synliga.

4

Fyrkantigt ansikte: 

Fyrkantigt ansikte är oftast hela ansiktet brett och då är det bra att satsa på ljusare och mörkare toner mot käkbenen. Grundtonen skall gärna vara lite mörkare och lätta upp längderna med ljusare partier, viktigt är att inte lägga för mycket slingor för då kommer hela ansiktet att se brett ut. Här skulle jag tipsa om en skarp ombre, mörkare i botten och ganska mycket ljusare från käkbenen och nedåt. Gärna en delad, lång lugg som är ljusare än bottenfärgen. Förvandlar fyrkanten till en snyggare siluett.

5

Hjärtformat ansikte: 

Oftast ser detta ansikte ut som en omvänd triangel och tanken är att håret ska hjälpa ansiktet att kännas lite mer ovalt. Det görs snyggast med ljusare partier längs käklinjen och öronen för att mjuka upp nedre delen utav ansiktet. Snedbenan här är riktigt passande.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!