Tips för guldiga hår

Våren och sommaren handlar mycket om GLOW. Jag har tipsat väldigt mycket om kalla toner vilket också är mest efterfrågat men idag tänkte jag tipsa om ni som är guldiga i håret håller håret flawless.

1. Det är skillnad på ett hår som har blivit guldigt, orange och gult med tiden än att färga en snygg varm ton. Ett kallt hår som har dragit åt sig mycket smuts, yttrepåverkan eller gamla produktrester blir oftast dassigt orange efter ett tag.

2. När kunder till mig vill bli guldiga i håret, brunetter till blondiner så handlar det mycket om brons, koppar, guld och lite rött faktiskt. Det röda tar fram väldigt mycket glans och lyster, det handlar om några droppar utav rött i en guldig blond ton för att få fram färgintensiteten.

3. Det är många som är rädda för dessa toner när det faktiskt är så att dom flesta passar bäst i varma toner än kalla. Men som jag påpekade i punkt 1 så är det skillnad på när man vill att guldiga toner ska träda fram eller det ”har bara blivit så”.

goldenhair

4. En guldig hårfärg håller sig fräschare längre. Glansigare och friskare då hårfärger idag är oljebaserade, amoniakfria och faktiskt vårdar håret under färgprocessen. I stort sätt är alla kalla färger matta och håret blir inte alls i närheten så glansigt som guldiga färger.

gold

5. Att sminka sig blir så mycket enklare för dig som är varmare i håret. Man kan få fram fantastiska toner och forma ansiktet på ett helt annat sätt, vi ser brunare ut och huden får en helt annan lyster.

6. Många brunetter som blir solblekta på sommaren kommer alltid på höstkanten och älskar sin nya hårfärg. Varför inte börja sommaren med att lägga en guldigare brun med ljusare slingor mot ansiktet, kan inte bli hetare.

brown

Kolla på dessa fantastiska tjejer. Bruna ögon och gröna ögon dominerar när det kommer till varma toner, vi måste våga färga fler färger än bara kalla matta trista färger. Jag älskar mina kalla moccafärger eller mina kalla blondiner men för att ge håret och personen bakom håret rättvisa så behövs det lite färg för att stråla tillsammans.

VS

Det finns en anledning till att världens vackraste tjejer bär guldigt hår, det är inte ofta vi ser Victorias Secret tjejerna med kalla blonda färger. Just sayin!!!

Hur håller jag mitt guldiga hår friskt: 

1. Tvätta håret sällan
2. Använd färgbevarande produkter
3. Använd en färgbomb för beigeblonda/guldiga bruna hår
4. Mycket fukt så som olja eller leave-in

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej!

  Skulle du kunna rekommendera en bra färgbomb/färginpackning för ljust guldbrunt hår?
  Tack!

  Kram
  Katrin

  Katrin 2016-06-21 09:40:58
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Hej 🙂
   Jag tycker Maria Nilas 8.32 (tror den heter så) är jättebra om man är guldblond. Sen om man tycker den blir lite för varm så kan du blanda en ljus/kall färgbomb om du vill ha den lite kallare beige. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-06-26 22:16:40
   Svara
 • Det här är färger för mig! (Trots att jag gnällde på att jag fick röda slingor i mitt hår häromdagen, men guld och varmt gillar jag.)

  Annika 2015-05-07 14:05:22
  Svara
 • Hej Elin!
  Min syster fick barn i november och har sedan dess tappat väldigt mycket hår, vilket jag förstår är vanligt. Hon har väldigt långt hår och det har därmed blivit riktigt glest i topparna. Hon har ett lätt självfall och vill gärna behålla sin längd så mycket som möjligt. Vad skulle du rekommendera henne att göra? Klippa av? Ta något tillskott? Vet att det här är väldigt jobbigt för henne och jag skulle vara tacksam för minst lilla svar. Hälsningar Ida.

  ida 2015-05-07 11:27:13
  Svara
 • Alltså ååhh!! Älskar inlägget <3 grymt bra tips

  Lovisa 2015-05-07 01:16:12 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara
 • Jag skulle också vilja få tips på en bra färgbomb för att bevara sån här färg! Har testat Maria Nila golden blonde men den var liksom bara gul 🙁

  m 2015-05-06 23:14:08
  Svara
 • Du ger alltid så bra tips!! Kramar

  Innebandyfrun 2015-05-06 22:58:34 http://www.innebandyfrun.vimedbarn.se
  Svara
 • Jag älskar guld. Bara det inte drar sig mot gul.

  ErikaJ 2015-05-06 22:07:51
  Svara
 • Åh tack för detta inlägg det gjorde min dag! Många har fått för sig att det är ”fult” med guldtoner i blont hår och jag som med flit (och en duktig frisör) har denna färg fick nu lite upprättelse!! Älskar mitt guldlockiga hår och min frisör Maria på Red Nails i Kristianstad måste vara Skånes bästa frisör (ville inte skriva Sveriges bästa här haha). Tips till alla i Skåne, boka tid hos henne!!!!

  Angie 2015-05-06 21:33:01
  Svara
 • Vilken färgbomb (märke+nr) ska man använda till denna typ av hårfärg? Har färgat liknande hos dig (lite mer Mocca) och vill underhålla det på bästa sätt.

  Sandra Henriksson 2015-05-06 21:26:08
  Svara
 • Försöka bli askblond åt det gråa men det fungerar inte – för de som inte vill vara gula…hur gör de?

  Mian på Finaste mattan 2015-05-06 19:54:19 http://finastemattan.blogspot.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!