Sova med fläta, blax-snoddar och småhår?

Hej!
Tack för en bra blogg! Här kommer några frågor:
1. Hur ska man på skonsammast sätt få ner envisa småhår som står rakt upp även efter att ha fönat med rundborste?
2. Sliter man mindre på håret om man sover med fläta?
3. Vad tycker du om ren arganolja? Kan du rekommendera någon?
4. Vad är skonsammast: 1. att man tvättar håret varannan dag men aldrig fönar det, eller 2. att man endast tvättar håret två gånger i veckan men fönar det torrt efteråt?
5. Sliter det på håret om man har det uppsatt med BLAX-snoddar?

Svar:

Först och främst, tack så hemskt mycket – roligt att du gillar bloggen. Här kommer svaren på dina frågor!

1. Småhår kommer man alltid att ha, håret växer, håret går av och alla hårstrån är olika. Skonsammast är att ta lite olja i händerna och dra ner småhåren, men om du vill styra småhåren dit du vill så behövs någon typ av stylingspray. Jag kan rekommendera en Waxspray (länk) eller vanligt hårwax på burk. Ingenting som skadar håret håret at all (:

2. Det som är bra med att sova i fläta är att du har håret på ett och samma ställe. När man sover så rör av dig oftast och håret kan trassla sig och försluter man håret på ett och samma ställe så minimerar man slitaget.

fisk

3. Jag har skrivit en recension om ren argan-olja här (länk). Som jag skrev i det inlägget så älskar jag ren argan olja, det är som att välja ekologiskt och så rent som det bara går i mat-väg. Man kan använda ren argan-olja i ansiktet, på kroppen och i håret och vårdar alla delar på kroppen. Håret mår bäst utav produkter med få ingredienser i sig och där står argan-olja högst upp på pallen.

DSC_0251

4. Jag väljer att tvätta håret två ggr i veckan och föna håret direkt efteråt. Vatten är hårets största fiende och att föna håret går inte att jämföra. Det finns så fruktansvärt mycket vårdande produkter för att minimera slitage under värmestyling. Jag fönar alltid håret direkt efter tvätt, ett hår ska var i blött tillstånd så lite som möjligt och oftast alla produkter fungerar bäst och aktiveras under värmestyling. Mindre tvätt och mer fön röstar jag för (:

km

Glöm inte att vårda håret med en bra inpackning en gång i veckan!

5. Dom snoddar som ger mest slitage på håret är snoddar med en metallplatta på sig. Resten är ett bättre alternativ (:

ponytail

Vill ni läsa mer om hårsnoddar så kika in inlägget —> (länk)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag brukar låta håret självtorka ca 70% innan jag fönar.
  Det konstiga är att _alla_ frisörer har sagt till mig att det bästa är att låta håret självtorka.

  Vad tycker du om Wella SP hårolja?
  De på Åhléns rekomenderade den och den känns bra,
  men nyfiken på din åsikt!

  sandra-21 år gbg 2015-05-13 22:15:17
  Svara
  • Svar på sandra-21 år gbgs kommentar.

   Hej Sandra!
   I denna fråga så säger nog alla olika. Men jag tycker att håret ska vara blött så kort tid som möjligt då (som jag skrev) är vatten hårets största fiende och ett hår som är fuktigt/blött är dubbelt så skört än i torrt tillstånd. Använd bra produkter innan föning så kommer håret tacka dig 🙂

   Tyvärr så har jag inte testat den. Kram E

   Elin Johansson 2015-05-14 14:51:19
   Svara
 • Hej Elin!
  Måste be om ett tips! Jag har under senaste tiden tappat mycket tjocklek på håret och överhåret har även gått av pga av stress och användning av tofs varje dag på jobbet. Har du tips på hur jag bästa ska reparera mitt hår? Något annat än att försöka med fläta och inpackning? Kram!

  Rebecka 2015-05-13 21:57:51
  Svara
 • Är så sugen på den born again masken då jag läst allt du skrivit om den innan. Dock har jag väldigt fint och tunnt hår men med en hel del volym. Vet att du skrivit innan att den passar sig bäst till lite grövre, tjockare hår. Vad blir det negativa med att använda i ett tunnare hår? Får den inte samma effekt? Hoppas du förstår min fråga. Och tack för en fantastisk blogg. Surfar in flera gånger per dag 🙂 kram Josephine

  Josephine 2015-05-13 19:30:37
  Svara
  • Svar på Josephines kommentar.

   Hej du 🙂 Tusen tack, roligt att du kikar in här <3
   Den är magisk. Det som kan hända är att du upplever ditt hår tungt och volymlöst. Det du kan göra är att undvika att applicera inpackningen i hårbotten eller blanda ut inpackningen med lite vatten så blir den lösare. Lycka till! Kram E

   Elin Johansson 2015-05-14 14:56:57
   Svara
 • Hej Elin! Tack för en bra blogg! Jag har medellångt hår med en nyklippt delad lugg som slutar under ögat. Luggen är supersnygg en stund (en halv dag) efter jag fönat och sprejat med saltvatten. Men sen lever den sitt egna liv trots att jag försöker styra och spreja den. Den vill gärna hänga i stripor rakt framför ena ögat. Resultatet blir att jag ger upp och nålar upp den nästan varje dag på jobbet vilket känns jättetrist. Behöver jag säga att jag har tunt, lent, obehandlat hår. Hur får jag luggen att hålla sig på plats och se luftig och fin ut?

  Julia 2015-05-13 17:16:45
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!
   Förstår helt. För att kunna styra håret dit man vill måste man stylar luggen från blött till torrt. Det går inte att forma om luggen om håret redan är torrt, man måste lossa bindningarna för att styla om håret. Jag har gjort en video på detta problem —> http://elin.damernasvarld.se/2015/03/19/sa-fonar-du-bort-smaharen-jag-har-knepet/
   Lycka till <3

   Elin Johansson 2015-05-14 15:01:14
   Svara
 • Hej Elin! Måste tacka för en sjukt bra blogg och väldigt inspirerande! Jag går nu i nian och ska snart ha bal på min skola! jag har tittat runt på youtube/tumblr/bloggar och mycket mer för att hitta en snygg balfrisyr som är lätt att göra hemma. MEN alla snygga som jag hittar är antingen gjorda för de som har kort hår eller för anvancerade för att göra på sig själv! min fråga är då om du skulle kunna visa lite alternativ här på bloggen! Någon som inte täcker ryggen, någon snygg fläta, någon fin med lockar och kanske någon jätte fin uppsättning som inte är för avancerad!
  Tack på förhand finaste du!

  Maja 2015-05-13 15:12:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!