Att våga, förstå och glänsa

IMG_3439

Förra veckan hade jag en kund som verkligen fick ha sig en funderare. Sandra har gått till väl kända frisörer här i Stockholm och hennes hår var helt dött, ta mig rätt men det fanns ingen färg som skulle kunna fästa eller blekning som endast skulle bränna upp hennes hår. Hon har väntat på denna tid i över 6 månader hos mig och med hela mitt hjärta ville jag hjälpa henne. Jag blir väldigt ledsen, mest för kundens skull. Jag struntar i vilken frisör mina kunder ha gått till innan, känd eller icke – för mig är alla frisörer lika och ska göra ett bra jobb oavsett.

Innan denna förebild (ovan t.v) togs så klippte jag av ca 15 cm. Jag hade en 35 minuters konsultation med henne och vi var oense och tror Sandra tyckte jag var hård. När ett hår är sönderfärgat, tunt och skört i sig själv samt misshandlat med plattång så går det inte att göra så mycket. Jag är ingen magiker och jag utgår alltid från kunden hårkvalité, bedömer jag att det inte går – då går det inte. Det finns säkert 100 andra frisörer som gör detta jobb endast för pengarna.

Till slut gick Sandra med på att klippa av så pass mycket utav dom förstörda längderna för att ens kunna färga håret. Jag lovade henne att göra färgen snyggare än vad hon kom in med men att jag kommer endast göra den färg som hårets kvalité tillåter. Så egentligen visste Sandra inte ens vilken färg jag skulle göra på hennes hår. Jag har haft många tjejer gråtandes i stolen, vissa väljer att lyssna på mig och lita på att jag gör mitt bästa för eras skull. Vissa väljer att slänga ut sig:

” Du är ju hårfärgs-guden, fixa detta nu” eller gå därifrån.

Jag klippte av ca 15cm rakt av först. Sedan lägga en ny grundfärg, blekte upp vissa delar där håret klarade av det med den skonsammaste blekningen. Glossade upp tonen för att ta bort det grön/gula, vill även påpeka att jag använda Olaplex i alla färger samt efterbehandling. Efter färgning så klippte jag alltså Lob:en och håret mådde mycket bättre efter denna behandling. Nu hoppas jag att Sandra tar det lite lugnt med plattången tills i höst när vi ses igen (;

IMG_3458

Precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg om frisörbesök så gäller det att komma fram till ett resultat tillsammans och lita på sin frisör. Hade Sandra vägrat att klippa bort mycket utav håret så hade jag tyvärr inte kunnat göra någonting åt färgen. Kompromissa, ge och ta samt respektera varandra – där har vi nyckeln till ett fint hår.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag är desperat efter din hjälp, idag färgade jag håret för första gången i hela mitt liv 29 år gammal och jag ville ha en ombre som passade till mitt hår med ljusare nedtill, lite blondaktigt om möjligt. I grunden är jag mörkbrun. Frisören jag gick till sa att det skulle gå att ordna men det jag fick är någon guldbrun som är ojämn över hela håret och som inte alls är snygg med en liten mörk hårbotten, inte alls det jag ville ha. Usch jag blev så ledsen när jag såg resultatet att jag bröt ihop och grät i stolen. Det enda hon kunde erbjuda mig var att försöka ljusa upp det om 3 veckor igen i hopp om att det skulle bli bra nästa gång :'(
  Hur bokar jag tid hos dig och kan du hjälpa mig med detta?
  Jag gick därifrån med håret uppsatt i en snodd och luva så ingen skulle se det, så mkt avskyr jag det och nästan så jag köper mörkbrun färg och färger över det och aldrig gör om det! Jag fick verkligen ingen bra första upplevelse
  Uppskattar svar!
  Med vänlig hälsning,
  Zäta

  Zäta 2016-03-21 20:47:54
  Svara
 • Kan du inte snälla ge tips, mitt hår är så oranger och får Absolu inte färga mer 🙁 vad ska jag göra?

  Elin 2015-05-21 17:47:25
  Svara
 • Hej Elin, superfint som alltid! Jag skulle förmodligen få en liknande konsultation om jag satt i din stol! Funderar över att även jag bör lägga ner plattången MEN, jag vet inte jag ska kunna fixa mitt frissiga hår utan den. Har du ngt bra stylingtips för torrt, självlockigt/ostyrigt stort hår? Värmespolar? Är de mer skonsamma? Jag är urdålig på att föna med rundborste. Har gärna volym med lockar i längderna. Tacksam för svar!
  Keep up the good work! 🙂

  Lisa 2015-05-17 20:30:40
  Svara
 • Jag har sett att du har fått den här frågan flera gånger, så jag förstår att du är less att svara på den, men jag hittade inte svaret så nu frågar jag: När tar du nya kunder? Har följt dig länge och jag får ångest när jag tänker på att gå till någon annan frisör, för du verkar vara genomärlig och jävligt rättvis och vill kundens bästa. Det är viktigt, och den egenskapen ska du vara stolt över. Längtar till den dagen jag kan få livets klipp och färg av dig!

  Josefine 2015-05-16 15:38:47 http://nouw.com/louisejosefine
  Svara
 • Hej Elin
  Jag vill göra någon glamourös och fin uppsättning i sommar när jag ska på ett stort bröllop. Pratade med min frisör om det sist jag klippte mig och hon rekommenderade att jag skulle ta med bilder på uppsättningar jag skulle kunna tänka mig för att sedan bedöma om det funkade och var möjligt på mitt hår.
  Hur kan man bedöma vad som är rimligt att göra och vilka typer av förslag ska man ge? Tänkte så jag inte bara visar upp uppsättningar som är omöjliga och sen blir besviken och måste tänka om helt.. Du har några gånger visat upp jättefina uppsättningar men hur vet man vad som är möjligt på en själv? Mitt hår går ner till brösten och är ”fint”. Fler kanske också är intresserade av hur man kan bedöma detta! Tack för all inspiration du ger, kram.

  Amanda 2015-05-15 15:00:26
  Svara
 • Vilken tur att hon ville gå med på det! Jag förstår att det känns jobbigt att klippa bort längderna, men WOOOOW!!! Att det gick att få det så jäkla snyggt trots allt! 😀
  Hon vart supersnygg i håret och det kommer vara galet snygg i det i sommar! Skönt att du står på dig och verkligen sätter kunden i fokus och på första plats och bara gör det som är möjligt och inte bara gör det för att! Du är grym!!! 😀

  Elin 2015-05-15 14:40:53
  Svara
 • Behöver din hjälp! Mitt hår har genomgått MÅNGA färgningar, blekingar osv. Igår lämnade jag min gamla frisör och testade en ny salong som jag verkligen är jätte nöjd med! Hon skulle fixa till mitt gröna (från klor) och orange (från blekning hos frisör) och rent ut sagt äckliga hår! Fick en gyllene blond med mörkare hårbotten och det känns ok! Hon var bestämd med att kom inte tillbaka förrän 2-3 månader pga hårets kvalité. Äntligen en salong som bryr sig om håret och inte pengarna! Nu är saken den att jag vill spara ut på längderna och få tillbaka min naturliga blonda hårfärg (vill inte färga mer). Kan du tipsa om en bra produkt som gör håret i en kallare nyans utan att det skadar?

  Bor i Spanien, annars hade jag kommit till dig utan en sekunds tvekan!

  Elin 2015-05-15 12:16:23
  Svara
 • Tycker det blev ett väldigt fint resultat!

  Isabelle 2015-05-15 11:49:29
  Svara
 • Hej Elin! Jag undrar vilken hårolja som du tycker är den bästa för tunt och fint hår?
  Använder ol oil från Davines nu men tycker inte att den fungerar så bra på mitt hår.

  L 2015-05-15 11:49:18
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Hej!
   Jag tycker att Kevin Murphys Young Again Oil är väldigt bra på tunna/fina hår. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-05-15 23:01:10
   Svara
 • Bra att hon vågade klippa . Det växer ju ut snabbt o sommar. Och bra resultat.

  ErikaJ 2015-05-15 11:26:19
  Svara
 • Super fint! Bra jobbat

  Johanna 2015-05-15 10:45:27
  Svara
 • Hej hej! Jag går i nian och då vi ska ha en avslutningsfest/bal. Eftersom du är så oerhört bra på allt om hår, undrar jag om du har några förslag på fina håruppsättningar?
  PS jag tycker att din blogg är väldigt inspirerande och du verkar vara en underbar person, stort lycka till i framtiden!

  Julia 2015-05-15 10:28:44
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia!
   Tack, tack och tack – väldigt snällt utav dig. Tips på uppsättningar kommer att komma upp, håll utkik 🙂
   Kram E

   Elin Johansson 2015-05-15 23:00:15
   Svara
 • Vad duktig du är! Ett av dina bästa jobb!

  Kattis 2015-05-15 10:22:37
  Svara
 • Vet du vad snygging? Plattången är slängd. Och håret tvätgas en gång i veckan. Jag kämpar på. Tack ❤ vi ses i augusti.

  Sandra 2015-05-15 10:19:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!