Hur får man bort damm och smuts från håret?

Hej! jag jobbar i gruvvindustri och jobbar dagligen med damm, smuts och andra saker som sliter väääldigt mycket på håret. Jag har håret nästan alltid håret i en fläta, men håret blir ändå väldigt utsatt för just dammet. Man ser på hårstråna att det är ”dammbelägg”. Min fråga är, finns det någon leave in som lägger sig som ett skydd för håret? Eller hur ska jag gå tillväga? Är så less på att håret alltid är torrt och slitet..

Hej du!

Jag förstår, du är i en lite knivig situation. Smuts och damm måste faktiskt borstas ur håret, det gör du med hjälp utav en svinborste (Mason Pearson – Popular) är favoriten eller vilken svinborste som helst. Självklart hjälper schampot att få håret rent men vill du inte tvätta håret så ofta så skulle jag ha som vana att borsta håret varje kväll efter jobbet. Produkter så som olja och leave-in lägger sig som en beläggning på hårstrået så det är bättre att smutsen kommer på den beläggningen än direkt på hårstrået ditt.

Det är jättebra att du jobbar i fläta, att du helt enkelt försluter håret. Det beror lite på hur du vill se ut på jobbet men du kan sätta upp håret i en knut i nacken och sätta ett genomskinligt hårnät över, då minimerar du att alla smuts tränger in. Ju mer du försluter håret desto bättre är det.

1. Smörj in olja morgon och kväll

2. Efter tvätt, spraya överdrivet mycket leave-in spray i handdukstorkat hår

3. Föna håret direkt 

4. Förslut håret så mycket som möjligt, te.x. Fläta, tvinna eller ponytail – rulla ihop till en knut och fäst med hårspänne eller snodd. Alt, hårnät över knuten. 

5. Jobba i någon cool keps, så gör du en knut i ”hålet” där bak med resten av håret. Då räddar du smuts och damm att tränga in i hårbotten (huden).

Hoppas du blev lite klokare (: Kram E

PS: Jag hittade en smart frisyr som skulle passa dig på jobbet. Du knyter håret hela vägen ner, väldigt lätt och du försluter hela håret.

hair

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Jag har väldigt tjockt hår & denna frisyr skulle vara helt omöjlig. Skulle gärna vilja ha lite tips för de med tjockare hår, vad gäller att föna håret och olika frisyrer, tar evigheter att ens bara torka sitt hår med fön & frisyrer är svåra att få till, vardagliga dvs. Jag vet inte heller hur jag ska få till föningen, vilken borste som passar för att det ska gå smidigt

    Sandi 2015-05-16 17:01:29
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!