Davines SU

Ett utav mina favoritmärken Davines har uppdaterat deras sol-serie ”SU/suncare protection for hair & body” och jag har testas dessa produkter i några veckor. Nu ska ni få en recension:

DSC_0276

Serien inneåller bland annat Citrus Myrtifolia, ”Chinotto” är en citrusfrukt och som innehåller antioxidanter med antiflammatoriska egenskaper som även C-vitamin. Alla dessa egenskaper skyddar håret och huden från skador som kan orsakas om man är i solen.

Serien innehåller schampo, hair mask, hair milk och aftersun för huden.

DSC_0280

Min favorit är Davines SU/ Hair Milk. Den är otroligt mjukgörande i håret, borsten bara glider igenom håret och kan appliceras i vått och torrt hår. Även om denna serie är mot solens strålar så går det jättebra att använda denna serie när som för jag tycker att den är så pass bra.

DSC_0281

Schampot känns lite tvål-liknande, tror nog för att man kan tvätta kroppen med schampot också. Inpackningen är magisk, håret blir silkeslent och vårdar håret från sol, klor och saltvatten. Det finns en Aftersun som är till för kroppen, men den har jag ej testat.

En given serie för er som vill byta till en sommar-serie och för er som satsar på en solig sommar. Annars är leave-in sprayen och inpackningen ett stadigt val året om (: Ni finner mer info HÄR samt finns att köpa hos utvalda salonger i Sverige.

Kostaden för dessa är:
Schampo: 239:-
Hair Milk: 269:-
Hair Mask: 259:-

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag har använt Davines värmeskydd ”melu” ett tag nu, och jag känner bara att mitt hår blir så himla torrt av den. Har du testat den? Tycker du jag ska byta? Kram

  Josefine 2015-05-20 21:21:49 http://nouw.com/louisejosefine
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hej!
   Jag älskar Davines. Men det är organiska produkter och ditt hår kanske behöver andra ämnen för att bli mjukt mm. Pröva denna:http://elin.damernasvarld.se/2015/04/18/en-vardande-spray-som-gor-allt/

   Flera fördelar i samma flaska, den tycker jag är väldigt bra. Kram E

   Elin Johansson 2015-05-21 00:30:01
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack för superbra och rolig blogg!
  Jag har precis köpt hem Kevin Murphys Hydrate me wash och rinse. Jag har endast testat produkterna 1 gång men jag är redan missnöjd, doften var mer örtig än vad jag hade väntat mig och känner att jag kommer ut från en indisk affär när jag har duschat men tänkte att är produkten bra så kvittar doften. Jag har mellanlångt hår som är något grövre än det typiska skandinaviska håret och dessutom har jag självfall som är typ som flätvågor. Jag har också håret helslingat i en guldblond nyans. Efter duschen med dessa produkter lät jag håret självtorka(som jag alltid gör) och jag fick ett frissigt och ”urborstat” resultat fast jag inte ens använt borste. Men håret känns i alla fall mjukt. Undrar om det är är bara så att jag ska ge produkten fler chanser eller kan det vara så att det är fel för just mitt hår? Mvh Anna

  Anna 2015-05-18 09:48:17
  Svara
 • Hej! Använder nu Kevin Murphy’s hydrate me serie, men tycker inte det gjort så stor effekt, trots en hel flaska schampo & balsam är slut. Tycker du att jag ska byta till Maria Nila eller försöka på Kevin Murphy igen?
  kram

  Kajsa 2015-05-18 09:11:10
  Svara
 • Jösses min första tanke är att du använder många produkter! Låt håret vila…

  Kattis 2015-05-17 23:29:43
  Svara
 • Hej! Skulle uppskatta om du svarade och hjälpte mig med denna fråga!

  Jag har långt och ”mellan” tjockt hår, inte jättetunt o inte jättetjockt. Det är frizzigt och lockigt men jag brukar platta det ibland.

  Använder då Apotekets värmeskydd ”Apoliva hair n care”. Sen använder jag ”Sebastian potion 9 styling treatment” för att få håret liksom ”hanterbart” och så amvänder jag en olja ”Nashi Argan oil” för att få glans och dölja det torra, eftersom mitt hår blviit jättetorrt på senaste, speciellt på längderna och topparna, torrt torrt torrt!

  Jag vill därför börja med någon mask eller liknande för att förebygga torrt hår. Kan det vara så att dessa tre ovannämnda produkter innehåller silikoner som inte är bra för mitt hår? Bör man undvika silikoner? Har du tips på en bra styling&treatment creme samt en Hårolja som är silikonfri och bra för håret???? Jag måste nämligen använda någon stylingcreme och hårolja för att håret ska se fint ut 🙂

  Skulle verkligen uppskatta ALLA tipa mot torrt hår. Tycker inte alls att det ser bra ut när det är torrt. 🙁

  Tack på förhand!

  Torrt hår, tips!???? 2015-05-17 18:29:02
  Svara
 • Hej Elin! Det är så att jag ska åka utomlands till Grekland 2 veckor i sommar. Jag har precis blekt mitt hår (med olaplex, så nöjd!!) och det är ganska torrt, typiskt skandinaviskt hår. Jag undrar om du kan ge mig tips på vad jag ska ta med mig på resan för att hålla mitt hår i så bra kondition som möjligt. Jag är student, så att köpa för dyra produkter går tyvärr inte. Helst en leave in som skyddar i solen och ett bra schampo och inpackning som inte är för dyrt. Tack så jättemycket för en superbra blogg, lär mig otroligt mycket och du har verkligen motiverat mig till att bry mig om mitt hår mer 🙂

  sandra 2015-05-17 17:58:15
  Svara
 • Hej!
  Vet du någonting om siberica naturas produkter,särskilt deras hårprodukter??.jag hade tänkt beställa dem och undrar om de är bra eller om man ska köpa något annat??
  Ps jag älskar bloggen☺

  Elin 2015-05-17 17:17:10
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en bra blogg och bra tips!
  Jag hade tänkt köpa en ny locktång, en lite större sådan. Jag har läst att du är förtjust i Ghd curve 32 mm locktången.
  Jag har väldigt tjockt och långt hår och tycker att lockarna försvinner fort. Vilken locktång skulle du rekommendera till mig ?? ( ska även prova clips metoden som du använder när du lockat hårt 🙂 )
  Med tanke på att Ghd locktången kostar lite, så vill jag bara höra att det är det värt, eller om du har någon annan att föreslå?
  Jättetacksam för svar
  Med vänlig hälsning, Alexandra

  Alexandra 2015-05-17 17:08:31
  Svara
 • Hej Elin. Jag har försökt leta igenom din blogg efter ngn text om märket ”REF” men hittar inget så du kanske aldrig skrivit om det?
  Jag beställde hem ett litet testprov för inga pengar alls nästan och undrar vad du tycker om det märket om du nu provat? Svenskt och ekologiskt, mest därför jag vill prova. Kram och TACK för bästa bloggen. Är inne här nästan pinsamt många gånger om dagen 😉

  Josefin 2015-05-17 15:20:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!