Tips på egen, hemmagjord hårinpackning

Allt har blivit så naturligt på senaste tiden samt så har alla inte råd att köpa en hårinpackning för 300-500 kr så därför tänkte jag tipsa er om hårinpackningar som ni kan blanda ihop själva från kylen. Eller för dig som vill få bort grönt hår efter sommaren, eller varför inte ett helt eget leave-in spray?

Kliande, torr och irriterande hårbotten: 

1. Kokosolja
2. Citron saft

Blanda ihop, gör sektioner och massera in i hårbotten i några minuter. Förslut med en badmössa eller en plastpåse i 15-20 minuter och sedan schamponera håret som vanligt samt avsluta med balsam. Mängden ingredienser bestämmer ni utifrån hur tjockt hår man har.

 Väldigt torra toppar: 

1. En Banan
2. Tre msk Honung 

Mixa bananen och honungen i en mixer och mixa till en jämn smet. Schamponera håret först och sedan använd den naturliga inpackningen som balsam på dina torra toppar. Låt verka under en badmössa eller platshätta i 20 minuter och sedan skölj ur ordentligt.

Få bort grönt hår efter sommarens bad:

1. 1dl Citronsaft
2. 4msk bakpulver
3. 2msk flytande tvål

Detoxa håret först, hur ni gör det finner ni HÄR. Applicera denna kur efter schamponering i handdukstorkat hår från rot till topp. Låt verka i 20 minuter, skölj och sedan schamponera och avsluta med en inpackning. Jag tycker denna kur passar bäst till blondiner för att citronsaften och bakpluvret kan få hårfärgen (brunetter) att lossna fortare. Fast hellre det än ha grönt hår kan jag känna (:

Gör ditt egna dunder leave-in spray:

1 dl kokosolja, smält
1 msk jojobaolja
1 msk arganolja
10 droppar eterisk olja (valfti doft)
Fet kokosmjölk
Sprayflaska (finns på Åhléns, Kicks eller på internet)

Alla oljor finns att köpa på internet. Smält kokosolja samt lägg i resterande oljorna i en sprayflaska. Sedan fyll upp med kokosmjölk. Låt flaskan stå i kylen så håller den sig längre. Naturligare än såhär blir det inte och man kan även spraya i hårbotten två timmar innan schamponering om man verkligen vill vårda hårbotten.

DSC_0308

Båda dessa oljor hittar ni HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin,

  Har du provat Joicos inpackningar? Vad tycker du i så fall om dessa?

  Undrar även om du hört talas om Uniq One All in one hair treatment, och vad du tycker om den?

  Har läst mycket bra recensioner om båda och funderar på att införskaffa dessa men vill gärna höra din åsikt då du är så duktig på hår! 🙂

  Nicole 2015-05-18 22:19:16
  Svara
 • Ska man ha tvål i håret?:)

  Isabelle 2015-05-18 18:24:49
  Svara
 • Hu! Citronsaft och bakpulver: Det har man ju på tänderna för att fräta bort det yttersta gula lagret, det skulle jag aldrig våga ha i mitt stackars hår! Nej, jag tror det är bäst att hålla sig till riktiga, skonsamma produkter.
  Tack för en grym blogg i övrigt!

  Klara Nylén 2015-05-18 17:42:05
  Svara
  • Svar på Klara Nyléns kommentar.

   Jag vet 🙂 men detta recept är till för att få bort grönt hår som man får utav pool, gamla rör på landet ect. Annars får man använda askorbinsyra, då föredrar jag hellre citron och bakpulver 🙂 kram E

   Elin Johansson 2015-05-18 17:44:57
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!