Fördelar med Ombre

Ni som har hängt med ett tag vet att min signaturfärg är Ombre. Jag har färgat dessa några år nu och många undrar nog om jag inte tröttnar på dessa färgningar? – Nej det gör jag faktiskt inte. Jag har byggt upp min kundkrets på att ge kunderna hållbara, färgberikade och trendiga hårfärger. Det är mycket ombre-teknikens förtjänst. Så jag tänkte ge er några fördelar med att färga en hårfärg i en Ombre-teknik:

 

ombre

1. Första fördelen tycker jag att en Ombre-tenik kan utföras på vilket hår som helst. Oavsett om du är mörk, röd, blond eller svarthårig.

2. Redan färgade hår så som blondiner behöver få in lite färg och glans i deras blonderade hår ska glänsa lite extra.

3. Om du är trött på att färga utväxten varannan månad men resterande hårfärg är fabulös så kan Ombre rädda ditt liv rätt mycket.

4. Du kan vänta mellan 3-5 månader att färga håret

5. Du kommer ifrån ”facket” att ”jag måste gå till frisören” och komma till ”åh, äntligen ska jag få fixa hååååååret (:”

6. Du kan ändra väldigt mycket men nästa gång kan du slinga över Ombren och du känner att du är trött på den.

7. Du kan bli väldigt naturlig med en Ombre. För dig som inte vill se så färgad ut men håret ändå inte vill se ut som en grå mus.

8. Det är mer ekonomiskt.

9. Du får så många valmöjligheter när det kommer till nyanser och mörkhetslägen. Softombre, skarp ombre eller naturlig ombre.

10. Man kan forma ansiktet med hårfärg. Ombre är mörkare botten, mörkare mot ansiktet och det gör att det är roligare att sminka sig t.ex, ögon och ansiktsdrag poppar fram på ett helt annat sätt.

|| Någon som vill överväga att konvertera till en Ombre-färgning eller ni kanske redan har? ||

Här ser ni en film på en skarpare Blond Ombre från förra veckan. Glöm inte att klicka i bästa kvalitén (HD) (:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin
  Jag trillade in på din sida av en slump, nör jag satt och kollade på ombre hår.
  Jag skulle så gärna vilja göra något coolt med mitt hår men jag vet inte vart ma ska vändasig – så hittade jag dig. 🙂
  Tar du emot nya kunder?
  //Weronica

  Weronica 2016-05-06 19:50:30
  Svara
 • Hej,
  Ja det är ju det konstiga.. innan jag gick till den här frisören hade jag låtit håret vara helt obehandlat i flera år och hade enligt frisörer jag klippt mig hos innan väldigt bra hårkvalitet. Det var bara mitt hår och jag har väldigt tjockt hår. Det var ingen extrem blekning. Min naturliga färg är mörkt ljusblond så det skulle bara vara slingor till sommaren för att få lite ljust i.

  Jessica 2015-05-22 01:29:54
  Svara
 • Låter som att din frisör gjort en felbedömning och blekt ditt hår fast det inte skulle klara den behandlingen.. Håret du beskriver är ett sönderbehandlat hår, tyvärr. Som Elin tidigare skrivit så är olaplex ingen magisk grej som gör att håret går att blekas hur mycket som helst, antagligen var ditt hår för skört redan innan och pallade inte blekningen 🙁

  Cicilia 2015-05-20 23:14:24
  Svara
 • Färgade ombre hos dig i vintras, mitt livs bästa beslut nog! Är fortfarande så nöjd! Tycker det ser så naturligt ut, I love it! Dock är det väll dags att besöka frisören igen nu, finns det någon möjlighet att boka tid hos dig igen? Vågar knappt gå till en annan frisör då jag är rädd att bli missnöjd, så jag hållet tummarna för att du släpper några tider snart!
  Kram! 🙂

  Erika 2015-05-20 16:20:47
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Hej Erika!
   Men gud vad glad jag blir, kul. Men om du har varit hos mig innan så räknas du som befintlig kund så maila min assistent Josefin på [email protected] så ska du finnas i mitt register så bokar du in en tid hos mig via henne. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-05-21 00:31:39
   Svara
 • Hej Elin,
  Grattis till en toppenblogg!
  Ombre i all ära 🙂 men det fungerar ju inte när man har en del gráa hár, eller? Jag har fátt en hel del och de máste ju färgas ofta för att inte synas.
  Kramar

  Marlene 2015-05-20 15:13:28
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har haft ombre men kände dessvärre att jag ville färga håret igen efter någon månad. Har svart hår och mitt hår blev gulare och orangeare för varje vecka som gick. Går det att motverka det gula på något sätt? Eftersom jag har svart hår måste det blekas innan och det är inte så kul att gå runt med en gul ombre bara efter någon månad.

  Tack för en inspirerande och härlig blogg! 🙂

  Bells 2015-05-20 10:21:44
  Svara
 • Hej Elin,

  Jag har läst så mycket om olaplex och hur bra det skulle vara för håret. Jag var hos frisör i Lund (Skult) och skulle slinga håret lite till sommaren och klippa en lång bob. Innan hade jag hår nedanför axlarna som var jättemjukt och lättkammat. Frisören föreslog att hon skulle använda olaplex och att jag skulle älska resultatet.
  Jag är förtvivlad! Redan efter första tvätten hemma så kände hag inte igen mitt hår. Det känns som gummi och är svårt att kamma. Förr när håret självtorkade blev det silkeslent…. nu känns det som gummi med smör i längderna! Jag använder samma salongschampoo och balsam som innan… får aldrig den nytvättade känslan nu 🙁 Om jag stylar håret och plattar längderna lite (kanske en gång i veckan) så hänger håret som stripiga gardiner.
  Hjälp! Ska det bli såhär efter Olaplex ? Vad kan jag göraxför att få håret mjukt igen 🙁

  Jessica 2015-05-20 05:38:56
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag är riktigt sugen på att skaffa lugg, om det ska vara en delad eller hel har jag inte bestäm mig än, tänkte rådfråga min frisör om detta. Men jag är lite tveksam om det blir så smidig att ha lugg, då jag tränar ganska ofta vill jag kunna sätta upp allt mitt hår. (finns inget mer irriterande med hår i ansiktet när man tränar och är svettig haha).
  Har du några tips på hur man snyggt och skonsamt kan få upp luggen ordentligt när man tränar? Vill helst undvika massa klämmer då jag även har väldigt tunt hår så det bara ”glider ur”.

  Detta är enda anledning till att jag ännu inte klippt lugg. Jag hade det för flera år sen när jag var liten och minns jag hade tjocka pannband när jag spelade fotboll som höll undan luggen, men så fort man tog av det hade luggen lagt sig åt alla möjliga håll och kanter. Men vill gärna slippa ha ett tjock pannband när jag endast är inomhus och tränar nu.

  Tack för en superbra och intressant blogg!
  Kram

  Pauline 2015-05-19 18:02:59
  Svara
 • Hej Elin! Först och främst, tack för en väldigt bra och lärorik blogg! Det är såhär att min naturliga hårfärg är extremt ljus och kall (har aldrig sett någon ljusare och kallare blond färg än min) men har färgat det till en 5a. Är trött på att färga utväxten hela tiden men är osäker på fall jag verkligen skulle passa i blont hår för jag har väldigt rosa underton i huden och är blekare än blekast.
  Sist jag var blond gick jag från mörk brunett och färgade det dessutom själv, vilket resulterade i gult hår och jag såg ut som en gris i gul peruk tack vare min hudton.
  Är det så med alla blonda hårfärger? Är det safe att gradvis ljusa upp det hos frisör så jag slipper färga utväxten var 4 vecka eller kommer jag se ut som en gris igen? Tack på förhand!

  c 2015-05-19 17:41:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!