Fungerar Ombre om man är gråhårig?

|| Hej Elin,
Grattis till en toppenblogg!
Ombre i all ära. Men det fungerar ju inte när man har en del gráa hár, eller? Jag har fátt en hel del och de máste ju färgas ofta för att inte synas.
Kramar

Hej du (:

Jättebra fråga som jag tänkte ta upp. Självklart går det att färga en Ombre när man har grått hår. Man får tänka lite annorlunda genom att tona in dom ljusa partier mer där dom gråa stråna börjar komma ut så ”gömmer” man in dom gråa-stråna istället för att täcka dom helt.

1. Det finns miljoner olika tekniker man kan använda för att göra färgningen anpassad till just dina gråa strån. Oftast när mina kunder har fått fram gråa strån t.ex i benan, tinningarna och i luggen men vill ändå färga en i Ombre-teknik så täcker jag inte dom gråa stråna helt utan kamouflerar dom bara och sedan möter upp med dom ljusa partierna som ändå ska läggas i en Ombre-teknik. Det gör att dom gråa stråna kanske ”syns” men man förvillar dom, jag försöker göra allt i min makt innan jag väljer att täcka dom helt.

2. Är man mer än 50% grå där hela utväxten från botten är vit/grå så är tyvärr linan löpt. Då måste man täcka hela utväxten, MEN jag tycker fortfarande det är snyggare med Ombre slingade längder och mörkare botten istället för att bli fängslad med att hela tiden bara lägga en täckande bottenfärg som blir trist.

Bara för att man blir gråhårig så ska man inte känna att ”nu är det kört”. Grått hår är egentligen mycket bättre hår, tjockare och mer formbart. Jag brukar spela med dessa hårstrån istället för att kämpa emot dom hela tiden. Möt upp med slingor, övergå i olika mörkhetslägen eller lek med balayage. Så till er kunder som börjar eller är gråhåriga, gå och gör något roligt med håret istället för att skämmas och känna att du faller bakom ramarna när det kommer till tekniska snygga hårfärger bara för att man är gråhårig.

Att gå till frisören och färga håret ska vara roligt, nytt och spännande – inte ett måste!

Gray Hair For The Win (;

bronde

Här är min kund Jessica som t.ex. Hon har verkligen världens vackraste hår, natuligt brunt, tjockt, självfall och starkt hår som bara den. Men hon har börjat få grått hår i utväxten och blir galen på det. Hon vill ha trendiga färg tekniker, naturliga hårfärger och mjuka färger. Hur ska man göra då? Jo jag har gjort precis samma sak som jag beskrev i punkt 2 (ovan) och blandat massor med olika färger, slingat in ljusa partiter och förvillat gråa stråna. Hon har fortfarande en Ombre men den blir helt enkelt mycket naturligare.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej!
  Jag är i samma situation med gråtthår vid tinningarna och nu har de börjat växa ut lite var stans

  Linda 2015-12-31 04:45:04
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar om hairbell är bra för håret eller inte och växer håret verkligen snabbare om man använder denna produkt för jag läste just att denna hårprodukt var skit stämmer det eller?

  Från Alva.

  alva 2015-06-20 14:35:44 http://20juni2015
  Svara
 • Tack för svar! 🙂

  Marlene 2015-05-21 16:24:26
  Svara
 • hej!
  Du e ju bara för grym Elin.

  vet du någon i Göteborg som är bra på detta med ombre på grått¨hår??

  kram Carina

  Carina 2015-05-21 12:47:48
  Svara
 • shit vad snyggt, vilken enormt fin färg!!

  Diana D (La Madre) 2015-05-21 09:15:44 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
 • Tycker du att ombre funkar på en lob också? Har kort hår och hade gärna velat ha en sån snygg färg!

  Stina 2015-05-21 08:49:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!