Så håller du ditt röda hår rött

copparhair

Blondiner blir gula, brunetter blir matta men för rödhåriga är det ännu värre. Tyvärr är det så att vill man sticka ut med sin hårfärg så får man stå ut med att hålla efter hela tiden. Jag vill nästan säga att en färgrik hårfärg är precis som att träna kroppen, träning är en färskvara och måste underhållas för att hållas snygg. Precis så är det nästan med alla hårfärger. Även om frisören ska göra hållbara hårfärger så lever håret och behöver kärlek om omtanke. Så jag tänkte ge er rödtottar lite tips hur ni håller färgen färgrik längre:

✖️ Skydda håret från solen. Allt som kan få hårfärgen att blekas ska undvikas. Införskaffa en snygg hatt i sommar och just shine!

✖️ Vård. Att håret är återfuktat och mår bra är A&O för ett fint hår och en hållbar hårfärg

✖️ Använd schampo, balsam och inpackning för färgat hår.

✖️ Köp en leave-in spray eller ha alltid en vårdande olja i väskan. Spraya på under dagen.

✖️ Färginpackningar är fantastiskt bra att använda, låt den verka lääääänge.

✖️ Håll dig borta från vatten. Försök att tvätta håret så lite som möjligt.

✖️ Torrschampo kommer vara din bästa vän

✖️ Om du får utväxt? Köp en snygg bandana som du använder som hårband, riktigt snyggt.

✖️ Kallt vatten. Avsluta varje tvätt med kallt vatten.

✖️ Du kommer få gå till frisören lite oftare, men för en magisk hårfärg så kan det vara värt det. PS: Klipp dig oftare!

✖️ Ta det lugnt med värmeverktygen, slitage gör att färgen släpper fortare.

redhair

1.LÄNK 2.LÄNK 3.LÄNK 4.LÄNK 5.LÄNK 6.LÄNK 7.LÄNK 8.LÄNK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Har också naturligt rött / koppar. Negativa är att topparna lätt ser slitna ut fort. Minns att en frisör sa det att håret lätt blir mer slitet på röda. Vet inte om det är sant eller inte men. :/

  Johanna 2015-05-24 16:50:13
  Svara
 • Henna håller sig rött och glansigt mycket längre! Man kan oxå göra inpackningar med lite henna i när man vill fräscha upp den.

  Lisa 2015-05-23 23:51:37
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Absolut, Henna håller sig rött mycket längre. MEN det är nästan omöjligt att färga bort Henna, så vill man någonsin ändra hårfärg så skulle jag avråda det för hårets skull. Kram E

   Elin Johansson 2015-05-24 23:24:00
   Svara
 • Hej Elin!
  Kan du inte tipsa om hur man ska sköta självlockiga hår? Både under dagtid som nattetid. Jag har själv lockigt hår men lockarna går tyvärr ur väldigt lätt och jag vet inte vad jag ska göra för att få det att hålla… Det är inte bara mina egna lockar som går ur i stort sett direkt, även när jag lockar luggen med plattången så går det ur efter 5sec… Jag har provat vad som känns som hela universums olika hårprodukter (mest sprayer) med prisklasser från typ 20-500kr men inget hjälper… Har även provat att klippa upp håret en massa för att jag har ganska långt hår men det hjälpte inte heller. Så jag känner mig väldigt hjälplös men hoppas verkligen att du har något riktigt bra superduper tips! Måste även flika in att dina underverk med hår är så extremt imponerade och underbara!
  Mvh en som verkligen är i nöd och behöver hjälp…

  Angelica 2015-05-23 22:42:03
  Svara
 • Julia: Jag har också naturligt rött hår☺ Använder schampo, balsam och inpackning med arganolja. Tvättar inte håret för ofta, sköljer det i äppelcidervinäger ca en gång i veckan (ger fin glans).
  Jag stylar ej håret så mycket, har det ner till midjan. Ofta uppsatt eller låg svans, fläta. Använder sämskinnspolar då jag lockar det. Skonsamt och bra.
  Love my red hair

  Olivia 2015-05-23 22:23:28
  Svara
 • Jag skulle önska att få lite tips till vi som har äkta rött hår. Tycker att det är svårt att hitta tips som inte riktar in sig på färgat rött hår. Typ bra schampo och balsam, inpackningar osv 🙂

  Julia 2015-05-23 17:57:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!