Tips för lockiga hår

Hej Elin! Tack för en intressant blogg! Jag undrar hur man ska göra då man låter håret självtorka, ska jag ha i samma produkter som om jag skulle föna det eller ska jag låta håret torka ”orört”? Jag brukar oftast låta mitt hår självtorka då det mest blir ett stort friss av det när jag försöker mig på att föna det. Jag har väldigt tjockt hår med mycket självfall och grova hårstrån och vet helt enkelt inte hur jag ska bära mig åt för att styla det utan att det kräver alltför mycket jobb med plattången..

Hej du! 

Tack så mycket (:

Jag tycker nästan att självtorka håret har försvunnit mer och mer. Många vill styla håret och tycker det är kul, men sen finns det dom som dig. Självlockiga hår och hår som är tjockt/frissigt. Det är väl den ända hårtypen jag rekommenderar ska låta håret självtorka. Eftersom du har lockigt hår så kommer du få leva med att du har frissigt hår, jag har aldrig i hela mitt liv sett ett självlockigt hår som är glansigt och utan friss utav sig själv – tyvärr. 

Det ligger i ett tjockt lockigt hårs natur att det är stort och burrigt, just det som är charmigt. Men jag ska ge dig några tips: 

1. Använd schampo och balsam för lockigt hår, ska du platta håret så kan du använda schampo och balsam som har en utslätande effekt.

2. Ska håret självtorka så ska du endast satsa på vård. Alltså i handdukstorkat hår ska du applicera, leave-in creme samt vårdande olja. Du kan välja en utslätande kräm istället för leave-in krämen om du vill, helt valfritt.

3. Olja ska appliceras morgon och kväll. BORSTA ALDRIG HÅRET!

4. När håret väl har självtorkat så kan du välja att använda en tjock locktång, locka vissa delar bara så kommer du känna att du får en glans utav det.

Annars tycker jag att ett självlockigt hår ska få leva sitt liv och vara sådär härligt burrigt, du kan köpa en sprayolja och ha i handväskan som du kan spraya på under dagen för mer glans och hård. Ett lockigt hår skriker hela tiden efter fukt och det är just det du ska ge håret. Vill du ha mer tips om lockigt hår så kan du kika in dessa inlägg HÄRHÄRHÄR – HÄRHÄR

8

Vem vill inte ha burrigt hår utav sig själv, tog mig ett tag att få denna look. Kom ni ihåg den föresten? Carrie Bradshaw for the win – HÄR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hej Elin!
  Med tjockt hår och självslockar så måste jag säga att det är enkelt att vara fin efter dusch. Oavsett fön eller självtorka så är det lätt att se snygg ut på direkten. Men det är sen…. Dag 2, 3,4… Då blir det risigt. Olja o vatten i längderna, fingerkamma.. Kan rädda dag 2 men dem andra dagarna blir det fläta eller uppsatt. Har du göra tips?

  Linda

  Linda Modin 2015-05-29 11:29:09
  Svara
 • Hej Elin!
  Vill börja att tacka för Sveriges bästa frisörblogg, den har räddat mitt hår många gånger!
  Jag har själv lockigt hår, som lätt blir torrt och frissigt, så detta inlägg var guld för mig! Vill bara fråga dig om du har några bra tips på vilka schampon/håroljor jag ska välja för mitt hår 🙂

  Yamine 2015-05-26 16:12:34
  Svara
 • Jag har tjockt hår, med nån slags lockar och mitt hår vill jag absolut inte självtorka! Mina toppar ser då ut som att jag inte har klippt dem på ett år. Här är det föna och sen platta/locka som gäller.

  Annika 2015-05-26 13:31:02
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej Annika!
   Roligt att du fixar med håret, alla är olika och det är kul att vi har egna knep för att bära ett snyggt hår 🙂

   Elin Johansson 2015-05-27 12:15:23
   Svara
 • Hej där!
  En liten fråga till bästa experten! Hur ska man få en frisör att förstå att man vill ha en mjuk och lite busig page/ lob? Alltså inte geishaaktigt rakt avklippt samt inte sådär taggigt, vasst, uppklippt och flikigt som man ser på många bilder (lite för överstylat enligt min smak)… Något tips på hur man kan förklara detta, hur man vill att det ska klippas? Är ute efter en mjuk, kvinnlig form på håret…
  Mvh Yvonne

  Yvonne 2015-05-26 13:16:11
  Svara
 • Blir så trött, jag HAR superlockigt hår som är väldigt glansigt, går till en grym frisör, använder mig av balsammetoden och av bra produkter. Så om ni har lockigt hår så sluta genast med schampot. Det förstörde mitt hår totalt.

  Sara 2015-05-26 10:49:29
  Svara
 • Supersnygga bilder, jag önskar att jag hade lockigt men vet inte ens vad jag har, typ mittemellan. Föddes spikrak men med åren vart det vågigt? Eller inte ens det, knasigt i alla fall. Frissigt tokigt. 😀

  Diana D (La Madre) 2015-05-26 09:56:11 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
 • Att låta mitt hår självtorka utan att borsta det skulle aldrig komma på fråga. Herregud vilken risbuske och vad fult det skulle bli. Ryser lite.
  Jag blåser mitt hår torrt och då blir det rakare. Sen kör jag i olja och sover med prinsessan Leia-bullar på skallen. Då vaknar jag med mindre friss och vågor i håret istället för svinto de luxe.

  Annika 2015-01-26 09:57:04
  Svara
 • Vill bara tacka för en grym blogg, med massa bra tips!!
  Men jag har lite frågor angående mitt hår.
  Mitt hår är långt, tunt och rätt så frissigt. Tränar 4 gånger i veckan och tvättar det tre av gångerna, men tyvär blir det fettigt ungefär två dagar efter jag tvättat det. Så min fråga är, vilka produkter ska jag använda? Har heller inte den bästa ekonomin så om du hade några budget tips kanske. Vill ha något som passar mitt hår och alla produkter eller vad man ska säga, alltså schampo, balsam, inpackning, leave in creme och allting som skulle kunna hjälpa mitt hår. Undrar också om du har något annat bra tips, om jag ska låta det självtorka det eller inte osv.

  Clara 2015-01-25 22:39:13
  Svara
 • Hej!!
  Jag har alltid fått höra när jag varit hos frisören att man absolut inte ska föna håret, att självtorka är det absolut bästa osv. Men jag ser att du verkar tycka att föna är bra, om inte bättre? De frisörer jag har varit hos har alltid sagt att det sliter jättemycket att föna håret varje gång man tvättar håret. Har du en annan syn på föning?

  Tove 2015-01-25 18:03:44
  Svara
 • Hej!
  Jag har lockigt hår, dock är det lite uppklippt + extremt skadat och torrt då jag från naturligt svart hår gjorde det rött. Vet att det är i extremt behov av en rejäl klippning och tänker fixa det snarast.
  Men jag undrar om du kan ge tips på ekologiska hårvårdsprodukter utan en massa onödigt skit i som jag kan använda när jag fått bort det mest sletna.

  TACK för en grym blogg!

  AvantiLouice | Foto 2015-01-25 12:21:08 http://avantilouice.webblogg.se/
  Svara
 • Hej,
  Jag undrar om du har något tips på hur man får håret att växa utan att gå av? Mitt hår är lite längre än axellångt och har varit det sen jag var liten, det blir liksom aldrig längre! Har provat att både gå till frisören ofta och sällan.

  Rebecka 2015-01-25 01:43:09
  Svara
 • Jag har väldigt lockigt hår, utan friss och med mer glans än många mina vänner med rakt hår har. Med rätt produkter slipper man det!

  Johanna 2015-01-24 20:16:53
  Svara
 • Hur ska man göra om man inte ska borsta håret? Kamma med en bredtandad kam?

  Lina 2015-01-24 17:38:55
  Svara
 • Varför ska man INTE låta håret självtorka? Det måste väl vara det mest skonsamma, eller?

  Lisa 2015-01-24 14:29:02
  Svara
 • Jag läste din blogg för ett tag sen när du tipsade om inpackningen – Percy & Reed Totally TLC Hydrating mask! Jag köpte den och använde den för första gången igår, gjorde precis som du skrivit.. hade i den i handdukstorkat hår i 30 min. För det första tyckte jag den luktade vidrigt (men det är ju en smaksak) sen blev mitt hår väldigt torrt, det kändes som när man inte har haft i balsam.. och då tog jag ändå nästan Halva burken!! Men det hjälpte inte. Varför blev det så? Passade kanske just den inpackningen inte mitt hår? Jag använder dagligen andra produkter som du har tipsat om och är super nöjd med Alla!! Men denna var verkligen ett minus!

  Cecilia 2015-01-24 12:08:07
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej Cecilia!
   Det kan vara så att just den inpackningen inte passade ditt hår. Så är det med produkter, vissa passar och vissa passar inte:) Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-25 00:36:44
   Svara
 • Jag läste din blogg för ett tag sen när du tipsade om inpackningen – Percy & Reed Totally TLC Hydrating mask! Jag köpte den och använde den för första gången igår, gjorde precis som du skrivit.. hade i den i handdukstorkat hår i 30 min. För det första tyckte jag den luktade vidrigt (men det är ju en smaksak) sen blev mitt hår väldigt torrt, det kändes som när man inte har haft i balsam.. och då tog jag ändå nästan Halva burken!! Men det hjälpte inte. Varför blev det så? Passade kanske just den inpackningen inte mitt hår? Jag använder dagligen andra produkter som du har tipsat om och är super nöjd med Alla!!

  Cecilia 2015-01-24 12:06:07
  Svara
 • såg att du skrev det om färg mm i ett av inläggen du hänvisa till, men hoppas du hänger med 🙂

  freja 2015-01-23 23:21:54
  Svara
 • Tack för svar! Väldigt intressant med att borsta och färga. Du skriver en naturlig brun färg eller mörkare brun färg men jag har alltid varit blond, har ju dock slingat det på senare år då jag fick en väldigt mörk bottenfärg när jag blev äldre. Jag har nu typ mellanblond färg i topparna med en ”naturlig ombre” iom utväxten. Men undrar om det går att förbli ljusare i topparna med en mer karamellig ton i botten och en bit ut i längderna på mitt lockiga hår? Typ: http://indulgy.com/post/FF5PUJBD2/box-no-more-hair-color-ideas-summer-brown-blond och http://indulgy.com/post/KCG9wjJYC2/lovin-this-i-want-this-for-my-next-hai jag är nämligen inte alls bekväm i att bli brunett 🙁

  freja 2015-01-23 23:20:48
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har också tjockt, lockigt och frissigt hår. Jag har börjat använda Björn Axéns Magic Style Brush, största storleken, istället för platttång. Låter håret självtorka helt med leave in/värmeskydd och sedan lockar jag upp håret i stora mjuka lockar eller så drar jag ut mina lockar för rakar hår. Den ger bara värme, blåser inte. Värmen gör att frisset försvinner. Känns roligt att kunna fixa ett luftigare hår istället för det platta som jag får av plattång. Jag har hår precis ner till axlarna och då funkar det bra, vet inte hur det blir på ett längre hår. Tips till er lockiga och frissiga därute!

  Åsa 2015-01-23 23:04:58
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Superbra tips, riktigt duktigt 🙂 glad jag blir att du har hittat ditt sätt att styla håret. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-25 00:37:58
   Svara
 • Hej Elin! Måste bara säga att din blogg inspirerar mig väldigt mycket kring hår, men har en fråga skulle du kunna tipsa om ett bra värmeskydd som inte kostar så mycket för min ekonomi då jag är student. Kram Emma

  Emma 2015-01-23 22:33:40
  Svara
 • Hej Elin! Har en fråga till dig som jag hoppas du kan svara på

  Amanda 2015-01-23 21:11:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!