Så håller du dig yngre med ditt hår

Att den frisyr eller en hårfärg ska framhäva dom bästa sidorna hos en själv är väldigt viktigt. Det är alltid någonting jag strävar efter hela tiden, oavsett ålder så ska den tanken alltid finnas med. Men när man börjar bli till åren så får jag höra samma sak varje gång, så därför tänkte jag ta itu med dessa fraser och förklara varför.

1. Bara för att man är över 40 år så finns det ingen anledning till att klippa av håret bara för åldern säger det. Om håret är friskt och livfullt, vem säger att man ska klippa av håret? Men om man vill klippa av håret så tycker jag att en mer livfull, uppklippt frisyr är snyggare än en kantig bob t.ex.

2. Om håret är för långt, stripigt och håret har tappat form – då kan det vara bra att klippa av det för att få ett ansiktslyft utav håret. Ett långt livlöst hår kan dra ner ansiktet så man ser äldre ut än vad man är. En frisyr som ligger på nyckelbenet, en delat lugg och en magisk färg får vem som helst att se amazing ut.

3. Färgen är så viktig. Oftast när man börjar bli gråhårig så är det lätt att man färgar mörkare och mörkare, det är så fel. Va inte rädd att lätta upp färgen lite, slingor mot benan som lättar upp kanten som kommer samt en mjukare pigmenterad botten som matchar din hud gör att vi ser levande och fräsch ut.

4. Försök att hitta en färg som sticker ut lite från din hudton. Skapa kontraster i färgen, är man blek och har en porslins-hy då kanske det inte är så bra med en kall hårfärg. Är man t.ex brunhårig, välj istället en mörkare botten och guldigare längder – eller mustig chokladbrun. Är man ljushårig, välj en krämigare beige/guld ton istället för kalla blekta längder.

5. Hur ser andra ut? Vi har faktiskt kändisar som är över 40 år också, kolla på dom. Hitta inspiration och följ med i trender, bara för att man inte är 20 år och har en softombre så kan man se väldigt trendig ut som 55 år också. Titta på modet med kläder, vilka färger ska man bära – hur sminkar man sig?! Allt hänger ihop, när vi blir äldre så tappar vi pigment och då är det viktigt att matcha allt från topp till tå. Nu menar jag inte att vi ska vara slavar under trender, men en lätt sak att finna inspiration utav.

6. Fake it – make it: Ja precis, om rynkorna i pannan stör dig så mycket men inte vill ta till botox så är luggar i alla dess former helt magiskt. Kolla bara på Britt Ekland – hon må vara 100 år gammal (haha). Men hennes delade tjocka lugg gör att hon ser så smashing ut. En längre delat lugg kan göra att dina kindben ser mer åtstramade ut och du får ett lyft, luggar i alla dess former är välkommet.

7. Överstyla inte håret – Idag är det trendigt att vara naturlig och sig själv men förbättra med små medel. Föna inte övernaturligt mycket volym, locka inte sönder håret och för guds skull färga inte en extrem hårfärg. Håll det classy och modernt, alltid lyxigare så!

Här nere kommer lite inspirationsbilder!

nov1 nov3 nov2 nov4 nov5

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej jag är 52 och har halvlångt hår, vill gärna ha en fräsch uppklippt frisyr som är fräscht men vet inte vad jag ska säga till frisören så svårt att få det rätt.

  Helene 2016-04-06 06:17:55
  Svara
 • Fast det är ju inte bara hårets kvalitet som avgör om man ska klippa av håret eller ej efter 40. Det är ansiktet som smalnar av och ”hänger”. Därför kan många inte fortsätta ha långt hår som en 20-åring. Men man behöver ju inte ha kort tantfrisyr Heller. En kvinnlig axellång frisyr är skitsnyggt!

  ErikaJ 2015-05-27 22:31:36
  Svara
 • Tack fina Elin för att du tänker på oss lite äldre också 🙂
  Stor Kram till dej!

  Anki Johansson 2015-05-27 19:22:34
  Svara
 • Alltså vet inte vad hon som är bredvid madonna heter men faan vad snygg hon är. ÄLdre och så snygg.

  Diana D (La Madre) 2015-05-27 12:45:53 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
 • Hej och tack för en jättebra blogg! Jag skulle vilja fråga om ngt jag funderar lite över, jag är en ganska mörk brunett som börjar få lite mer grått i håret än vad som är bara roligt. Jag löser det rätt så enkelt med färg som jag köper hos frisören och bättrar på utväxten var tredje vecka. Det funkar bra på det viset att jag aldrig ser grå ut och mitt halvlånga hår är välvårdat och glansigt. Men precis som du skriver här så har jag med åren blivit snäppet mörkare än vad som är min egen hårfärg. Och det har jag varit rätt nöjd med men har nu blivit sugen på att bli liiite ljusare, alltså fortfarande brunett men inte fullt så mörk. Och då är min fundering, hur mycket jobb krävs det för detta? Hur mkt sliter det på håret? Krävs en avfärgning för att gå en liten nyans ljusare? Är det då verkligen värt det? Jag vill fortfarande kunna fixa färgning av utväxt själv som jag gör idag då jag verkligen hatar utväxten med grått och inte har varken tid eller råd att sitta hos frisören jämt och ständigt. Tacksam för svar.

  Helena 2014-11-10 19:19:49
  Svara
 • STORT tack för detta inlägg, vilken stjärna du är som tar dig tid! Hade vi inte bott i Norrland så hade jag bokat in min mor på en lyxig stund i din stol direkt. Vem vet, det kanske får bli en present till henne längre fram.. Tack igen, mycket bra riktlinjer!

  Mia 2014-11-10 18:04:34
  Svara
 • Hej Elin!
  Har för mig att du har tipsat om plattången från Ga.Ma, ”IHT Tourmaline Digital” i ett inlägg förut och skulle skriva en recension. Har du gjort denna recension? Om inte, får du gärna göra den då jag är nyfiken på om den är bra 🙂

  Linnea 2014-11-10 16:42:14
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej!
   Ja precis, nej jag har inte gjort en full recension men jag kan absolut göra det 🙂
   Kram

   Elin Johansson 2014-11-12 13:55:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!