Hållbara lockar för tunt/fint hår

Hej Elin!! Vilken inspiration du ger måste jag först säga!
Min fråga hör inte riktigt ihop med detta inlägget, men visste in om jag skulle få svar om jag svarade på ett inlägg som är äldre. Men jag inskaffade en GHD curve 32 mm som du pratat så gott om. Jag har väldigt tunt och fint hår som går ner till under brösten precis. Jag fick inte mina lockar att hålla alls…så fort jag kammade ut håret va dom så gott som borta. Tror det beror på att jag använde för mycket produkter (leave-in, olja, värmeskydd, volymlotion, förtjockninglotion och en mousse i sprayform för rötterna samt en curl hold spray från gud), Jag volymfönade innan jag började locka. Vilka produkter bordet jag ta bort ev lägga till för att få dom att hålla? Är väldigt rädd för att förstöra mitt hår så därför jag använder så mycket produkter tror jag… så vad är bäst för ett tunt och fint hår? (Väntade även en kvart för lockarna skulle svalna innan jag kammade ur) Tacksam för svar!!

Hej du!

Tack så hemskt mycket, roligt att du kikar in här.

Det är väldigt svårt att få ett tunt/fint hår att hålla när man stylar ett sådant hår. Först och främst så är grunden väldigt viktig, helt rätt att du använder bra produkter men det gäller att inte använda för mycket. Lägger man i för tunga produkter och för mycket så ger det en motsatt effekt och man kanske till och med måste tvätta om håret. Jag tycker att:

1. Använd värmeskydd, leave-in spray samt förtjocknings spray i handdukstorkat hår. Använd gärna produkter som är i sprayform, lotion och krämer är för tunga för ett tunt/fint hår.

2. Föna håret upp och ner, du behöver inte volymföna med borste.

3. Dela upp håret ordentligt och börja locka. Ta det lugnt, låt håret bli varmt och när du drar ur locken från tången: fångar du upp locken och fäster den med ett clip mot botten och låt svalna. Har en video där jag visar precis hur man gör (se nedan).

4. När hela håret är upp-pinnat på clipsen så sprayar du saltvattenspray eller waxspray och låter håret svalna tillsammans med produkten.

5. Borsta inte ut håret utan använd bara fingrarna och avsluta med waxspray.

KLART!

Här visar jag hur jag lockar ett tunt/fint hår!

Här visar jag hur du pinnar upp håret på clips så lockarna håller sig hela kvällen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Elin!
  Har rätt tunt hår, med naturligt fall och lite vågor och lockar. Älskar när håret är riktigt fint lockat, och när jag får det lockat hos frisören så håller lockarna(så det ska ju gå!!!) men när jag gör det själv är det omöjligt. Använder inte mycket produkter efter dusch, bara en spray som har flera effekter i samma spray(bla värmeskydd). Har lockat i sektioner och pinnat upp, väntat och sen kammat väldigt försiktigt som jag sett i dina videor men en timme senare finns där inga lockar kvar. Vad kan jag göra? Så tråkigt att försöka gång på gång och så blir det bara dåligt. Hjälp!!

  Ellie 2015-12-12 01:41:18
  Svara
 • Hej Elin! Snälla du kan du inte tipsa om lite produkter för färgat hår? Har färgat håret och vill behålla färgen så länge som möjligt, finns det något speciellt bra schampo som fungar? Vilka värmeskydd och styling tillbehör är bäst till färgat hår? Så ett inlägg eller ett svar på min kommentar hade verkligen varit toppen! 😀

  P 2015-06-04 15:39:28
  Svara
  • Svar på Ps kommentar.

   Hej!
   I varje serie på marknaden finns det produkter som är anpassade för färgat hår, det är bara att välja och vraka. Satsa på en leave-in produkt som är värmeskyddande och fuktgivande samt en argan olja. För att en hårfärg ska hålla gäller det att återfukta håret och minimera slitage så som värmeverktyg och borstning utav håret. Lycka till 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-05 00:10:14
   Svara
 • Hej Elin! Snälla du kan du inte tipsa om lite produkter för färgat hår? Har färgat håret och vill behålla färgen så länge som möjligt, finns det något speciellt bra schampo som fungar? Vilka värmeskydd och styling tillbehör är bäst till färgat hår? Så ett inlägg eller ett svar på min kommentar hade verkligen varit toppen! 😀

  Maria 2015-06-04 15:39:08
  Svara
 • Hej!
  Jag har också problem med att lockarna inte riktigt vill hålla i mitt långa hår. Har du något tips på någon bra läggningsvätska eller liknande? Har hittat en budgetvariant på matvarubutikerna men den innehåller så mycket alkohol och jag blir osäker på om det är så bra att använda i kombination med värmen från en locktång…?

  Tack på förhand!

  Frida 2015-05-31 22:52:45
  Svara
 • Hej Elin! Köpte GHD curve, wave wand för någon vecka sen men har inte riktigt fått till det innan. Testade detta igår och för första gången höll lockarna(även tills idag!). Jag har dock inget Waxspray, vilket rekommenderar du?
  Jag har fina, tunna hårstrån men ändå tjockt hår.

  Olivia 2015-05-30 10:06:00
  Svara
 • Jag har en jätteviktig fråga till dig och jag skulle uppskatta så mycket om du ville svara på den. Jag har ett jättestort problem med håravfall, inte så att jag blir kal eller så, men mitt hår är ganska tunt eller ”normaltunt”, men det är KOPIÖSA mängder hår jag tappar!! Jag tänker ofta att om jag inte hade tappat allt det där håret så hade jag haft fyrdubbelt så mycket hår på huvudet än det jag har nu. Det är många som påpekar det också, så det är inget jag själv bara upplever… Har alltid tappat mycket hår, men nu är det värre än någonsin (nu när jag ändå är mindre stressad än någonsin??) Så vad tror du jag kan göra åt det?? Snälla, hjälp mig med detta.

  Kram Josefine

  Josefine 2015-05-28 23:04:51 http://nouw.com/louisejosefine
  Svara
 • hej Elin, jag har nyss hittat din blogg och älskar den! Jag har en fråga, mitt hår är självlockigt, eller mer vågigt kanske, det är väldigt tjockt och långt. Hur ska jag göra för att få till fina lockar med locktången? Har provat några gånger men det blir inge bra, dom går bara ihop i varandra. Jag har en ghd locktång så jag tror inte det är den som är dålig heller.
  Tacksam för svar och kanske en video där man får se hur du gör. Kram

  Alva 2015-05-28 22:44:52
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Hej!
   Men vad glad jag blir, tusen tack. Du kan söka på lockigt hår i sökfältet eller kategorin Hårvideos så kommer det upp massor där jag visar hur man lockar håret 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-05-28 22:52:17
   Svara
 • Hej Elin! Tack för en fantastisk blogg! Jag undrar vilka produkter du använder i den första videon? 🙂

  Rebecca 2015-05-28 22:33:53
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej Rebecca!
   Tusen tack själv 🙂 Jag använder:
   O&M – Root Lift
   O&M – Thickening spray
   Värmeskydd från Bangerhead Professional – Protect My Hair
   Saltvattensspray från Redken – Fashion Waves
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-05-28 23:24:55
   Svara
 • Hej Elin!
  Jag vet att du har gett mycket tips om lockiga hår de senaste 3dagarna men jag saknar fortfarande svar på några saker och jag hoppas verkligen att jag kan få svar nu! Jag undrar lite hur man ska sova med självlockigt hår för att inte lockarna ska gå ur. Jag har själv självlockigt hår som är relativt långt och tjockt fast uppklippt men lockarna försvinner jämt efter ett dygn och kommer inte tillbaka förens man har tvättat håret igen vilket inte är så kul då jag vill ha lockigt hår men man kan ju inte tvätta håret varje dag… Sedan så försöker jag även locka håret när lockarna går ur med det håller inte i mer än 5sec så jag vet inte vad jag ska göra. Skulle verkligen behöva din hjälp och dina underbara tips och hoppas verkligen att du vill göra det också! Tack för världens bästa frisörblogg!!

  Angelica 2015-05-28 20:12:15
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!