Tips på hur man ”förfinar” utväxten

lob

Att vi får utväxt är ingen nyhet. Det någonting som alla blondiner, brunetter eller vilket färgat hår som helst lider utav månad för månad. Men vad kan man göra för att underlätta utväxten i emellanåt? Jag tänkte ge er lite tips på hur ni kan göra:

1. Håret växer i snitt 1 cm per månad och i snitt går vi var 10:e vecka till frisören (förutom Ombre-kunderna).

2. Efter ungefär en månad så börjar man se utväxten komma och det första man kan göra är att införskaffa sig ett torrschampo som ger lite nyans till ditt hår. Alla använder ändå torrschampo så varför inte använda ett med pigment? Blondiner kan använda ett matt pudrigt och brunetter/mörka ett mörkt torrschampo.

3. Andra alternativet är att besöka din frisör för en enkel uppfräschning. Blondiner kan lägga en ”base-breaker” som endast ljusar upp ett steg mellan utväxten och dom tidigare ljusa slingorna. Det tar max fem minuter i schamponeringen och sedan avslutar frisören med en snygg blow-dry. Tips är att boka in denna behandling inför helgen så är du redo. Brunetter gör samma sak, en lätt mörkare toning i schamponeringen på fem minuter. Detta gör att du klarar dig 1-2 extra månader.

4. Det finns flera färgpennor, hårmascaror och penslar som man kan sudda utväxten med. Detta gäller även för gråhåriga, super tips.

5. En annan smart grej är att byta bena, utväxten syns mest i mittbena så byt till snedbena så förvillar man utväxten.

6. Att skapa volym är väldigt smart för att förvilla utväxten, tupera eller föna upp en snygg volym med hjälp utav produkter.

Ni tänker säkert att ”gud vad man får hålla på” men här listar jag endast några tips hur ni kan tänka och förhoppningsvis att det hjälper er lite. Ni som funderar på att färga en ombre för att slippa allt detta kan kika in DETTA inlägg.

wow

Här är en jättebra produkt som man kan använda för att förvilla utväxten, läs mer HÄR. Kolla även in denna produkt, helt magisk (LÄNK)

labelm

Detta torrschampo för brunetter tycker jag är riktigt bra, ni kan läsa mer om det HÄR.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin! Jag ska till frisören på tisdag för klipp och färg. Jag blev inspirerad av ditt inlägg om guldigt blonda hår och har tänkt gå åt det hållet samt lite av en ombre effekt. Jag vill dock inte ha för skarpa kontraster och alltför mörkt i botten. Jag undrar om du har lite inspirationsbilder för detta? Tycker det är supersvårt att hitta bilder och har dessutom svårt att se skillnad på guldiga/kalla hår. Tack för en superblogg!

  freja 2015-05-30 16:43:55
  Svara
 • Hej Elin! Har du någon erfarenhet av produkter från Waterclouds? Är dessa bra eller dåliga?

  Emma 2015-05-30 01:31:34
  Svara
 • Hej igen!
  Känner att jag måste få din hjälp! Du som är så bra på färg.:)
  Jag var hos frissan och färgade en ombre. I helhet blev det bra, men på vissa ställen blev håret så blekt/ljust att det har blivit typ grått. Jag har tvättat och testat med färginpackning för dämpa det gråa/silvriga. Men det dämpas inte. Hur ska jag göra?? Jag tror det har blivit så blekt att det näästan blivit vitt isåfall? Jag ör vääldigt mörkt i mitt egna annars.

  Lisa 2015-05-29 21:27:41
  Svara
 • Åh vilket guld-inlägg!! Tack <3

  Lovisa 2015-05-29 18:43:48 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!