Tips på håruppsättningar

IMG_3776

Hej mina vänner!

Det är lördag och dags att utse vinnarna utav ”Veckans Utmaning” som är lite annorlunda denna vecka. Jag bad er (frisörer) att hjälpa mig att tipsa mina läsare om håruppsättningar och hårstyling inför fest, bal eller bröllop. Jag har valt ut en del arbeten och ni har gjort fantastiska jobb (som vanligt) och här kommer det massor med inspiration.

Sen vill jag lyfta fram alla elever, praktikanter och ni som går på frisörskolan som skickar in enormt fina jobb varje dag. Det är ni som är vår framtid och jag blir väldigt glad och stolt att ni som inte är färdigutbildade än skickar in flest bidrag, vill mest och verkligen är riktigt grymma redan nu. 

2

 

Denna styling är gjort utav Sofia Gustafsson från Eskilstuna. Såhär beskriver Sofia sitt jobb:

– ”Har sjukt många långhåriga kunder som inte vill ha allting uppsatt och lätt känner sig ”nakna” då de inte har något kring ansiktet eller som hänger ner.
En härlig halvuppsatt frisyr som faktiskt går att fixa hemma själv.”

Ni finner Sofia:
Salong – Hallberts Salong Eskilstuna
Instagram – LÄNK

1 1-2

Detta fina bidrag har Alma Eriksson från Oskarshamn gjort och såhär beskriver hon sitt arbete:

–  ”Jag har valt att göra en uppsättning med fokus i nacken. Amanda har hår till rumpan så jag har lockat allt hår med en kontång och låtit dom svalna i clips (tajta lockar). Sen har jag tuperat kronområdet för sig (volymtupering), nackpartiet( fäste för uppsättningen ) för sig och sidopartierna har jag formtuperat.
Känslan jag vill nå är romantisk och feminin. Tycker frisyren passar väldigt fint till Amandas vackra balklänning.”

Ni finner Alma: 
Salong – Salong Klipp & Form 
Instagram – LÄNK
Blogg – LÄNK

image1

Här kommer ett bidrag från Malin Andersson ifrån Uddevalla. Här beskriver Malin sitt bidrag:

– ” Här har jag sytt upp håret med KEVIN.MURPHY’s sykit! Fantastisk idé att kunna använda nål och tråd för att kunna få en messy updo. Preppat håret med HAIR.RESORT.SPRAY från KEVIN.MURPHY för att få struktur och hållbarhet i lockar & frisyr.”

Ni finner Malin: 
Salong: Skönhetsspecialisterna
Instagram: LÄNK

3

Här kommer en jättevacker uppsättning från Jessica Lindström Westh som jobbar i Karlstad. Här kommer hennes beskrivning:

– ” Gjorde denna bruduppsättning i lördags (lite innan utmaningen, kanske inte räknas?) och tanken är en slarvig romantisk uppsättning som inte får se för ”stram” ut. Volymen lade jag lågt då det passade hennes profil bäst och för att få den lite ”lösa” känslan. Femfläta bakom luggen för att tillföra en detaljerad känsla i en annars ganska busig frisyr. Smycket tycker jag tar frisyren från bal till bröllop! Snyggt alternativ om man inte vill köra fullt ut med slöja.

Ni finner Jessica: 
Instagram – LÄNK
Salong – Aqua 

5

Här kommer en fantastisk styling från Josefine Nilsson från Kumla. Här är hennes beskrivning:

– ” En av mina kära kunder ska ta student nu, och balen är på tisdag så vi passade på att öva lite, hon ville bara ha stora glammiga Hollywood lockar, så enkelt som möjligt eftersom att hon hade en väldigt strassig och färgglad klänning. MEN för att ändå ha nånting i håret än bara lockar så gjorde jag en diskret men ändå VÄLDIGT fin vattenfallsfläta, enkelt men ändå SUPERSNYGGT och nånting som gör att frisyren sticker ut lite. Mycket bra tips för den som inte vill ha allt hår uppsatt men ändå få nånting fint i lockarna!”

Ni finner Josefine: 
Salong: Barberarn Kumla
Blogg: LÄNK
Instagram: LÄNK

6

Här kommer duktiga Klara Henrysson från Linköping som går andra året på frisörgymnasiet. Här kommer hennes ord:

– ” Jag går första året på frisörgymnasiet i Linköping och din blogg ger så mycket tips trix och inspiration! Älskar hur du får fram alla sidor utav frisöryrket, de allra bästa stunderna men även de svårare situationerna. Jag fick i veckan ett uppdrag på min praktik att göra en baluppsättning med flätor som huvudinspiraton. Jag valde att mixa inbakade, halvinbakade, vanliga tre flätor samt fem flätor.”

PS: Jag måste bara inflika och säga att detta är riktigt bra gjort, kolla in flät-tekniken på dockan. Riktigt bra jobbat Klara, kämpa på – detta är grymt bra jobbat. 

Detta är gjort utav: 
Klara Henrysson
Linköping
Instagram: LÄNK

8

Här kommer en nätt och vacker uppsättning från Evelina Kotilainen och Wilma Lantz som också går andra året på frisörgymnasiet i Eskilstuna.

Salong: Nina Prenker Hår & Inspiration och Hallberts Salong Eskilstuna
Instagram: LÄNK & LÄNK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jessicas bidrag är en perfekt kopia från en populär bild på Pinterest. Jag hade den som inspiration när jag valde uppsättning också. Riktigt snyggt!!!!

  Linda 2015-05-31 07:50:13
  Svara
 • Hej Elin!
  Mitt mörkbruna hår brukar alltid få röda nyanser i solen. Nu har jag först färgat ljusa slingor och sedan färgat över de med en mellanbrun färg. Det är jättefint, men nu ser det ännu mer rött ut i solen. Hur får jag bort det?

  Väldigt tacksam för svar!

  Kram från Linda

  Linda 2015-05-30 18:39:04
  Svara
 • Hej Elin
  Jag satte i keratinvax extensions (på salong), men efter bara 2 veckor har jag tappat 6 slingor som bara glidit av håret.. jag har tidigare haft samma extensions som satt som berget, vad kan felet vara denna gången??

  Enligt salongen är de normalt att tappa ca 10% men de sa även att jag kunde komma och sätta i så många som ramlat av, men då av de slingor jag redan betalt för, alltså de jag tänkte sätta i nästa gång jag sätter i nytt hår…

  NL 2015-05-30 16:59:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!