Gå tillbaka till frisören?

Hej Elin,

Jag var hos frisören i förra veckan för att lägga en bottenfärg och slingor för att ljusa upp håret. Det blev allt annat än bra då botten blev orange, så frisören fick lägga på en ganska mörk bottenfärg. Jag gick därifrån sent på kvällen och redan då kände jag mig missnöjd. Håret blev flera nyanser mörkare trots att jag ville bli ljusare. Jag ringde tillbaka och fick tid idag, och hon la i nya slingor. Längderna blev jättefina, MEN, övergången mellan bottenfärgen och slingorna (typ en centimeter) blev orangeröd. Vad kan jag göra åt detta? Jag vill verkligen inte ringa tillbaka till frisören då jag redan varit ”jobbig” utan vill lösa det själv, på något vis…

jag vet att du inte vill råda till hemmafärgning, och det är inte det jag är ute efter, men om du kan komma med något förslag till en lösning på mitt problem skulle jag vara evigt tacksam. Som sagt, i övrigt är håret fint, men det är just denna fula centimeter som jag stör mig på.

Kram från Isabelle.
PS, din blogg är så jäkla bra! Älskar att se dina magiska förvandlingar.

Hej du! Tusen tack <3

Jag förstår. Denna punkt är rätt känslig för många men jag tycker ändå att du ska vara nöjd när du går ifrån frisören oavsett om frisören fått gjort om ditt hår 17  gånger. Jag förstår ändå inte hur en frisör låter dig gå ut med en orangeröd övergång? Oftast hoppas frisören på att du inte ska märka och precis som du resonerar: du vill inte vara jobbig. Men du betalar, pengar som du vill lägga på att vara fin och har jobbat ihop till – varför ska du känna dig jobbig?

Du ska INTE experimentera hemma själv, big no no. Att det kan brista i konsultationen och kemin mellan en frisör och kund det händer men oavsett ska du aldrig känna att du är jobbig. Jag brukar tänka så här:

1. Om jag blir hembjuden på en middag hos någon jag inte känner. Värdinnan lagar riktigt dålig mat som inte passar mig alls i smaken så tänker jag alltid att hon försökte, jag blev bjuden och av artighet så skulle jag inte säga att maten var äcklig utan äta upp och tacka för maten.

2. Om jag är på resturang, jag beställer in drink, vin, förrätt, huvudrätt och dessert. All mat var jättegod förutom desserten, det smakade skärbräda? Skulle jag vara jobbig och klaga? JA, utan tvekan. Varför? Jo, för att jag har betalt för maten, jag har tagit mig tid att gå ut och äta middag, jag förväntar mig att maten ska vara vällagad och god. Så jag skulle be om att få en ny dessert eller bli kompenserad med någonting annat. Skulle servitören tycka jag är jobbig? Förmodligen… Men då tycker jag den personen ska byta yrke.

Så med det sagt så skulle jag be dig gå tillbaka. Det du stör dig på är ett tekniskt fel och det ska åtgärdas. När det kommer till tycke och smak, då är det en annan sak. Stort lycka till och lova mig att du inte köper hem en trött, vidrig, hemsk hemmafärg <3

elin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Mycket bra exempel! Tror att det är flera som upplevt detta dilemma, jag kan själv känna igen mig. Hade varit toppen att komma ihåg detta exempel vid liknande tillfällen 😉

  Lovisa 2015-06-03 15:16:06 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara
 • Kan du snälla skriva vad du tycker om MATRIX cleansing conditioner? Är det något värt att prova? 🙂

  Sophie 2015-06-03 13:16:09
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har precis köpt redkens frizz dismiss inpackning och undrar om den går att använda i hårbotten också?
  Kram

  Alice 2015-06-03 11:16:12
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Hej!
   ÅH, vilket bra val 🙂 älskar den serien. Självklart, skölj ur ordentligt bara. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-03 22:20:48
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!