Överbehandlat hår? Låt håret ta semester

Ibland kommer vi till en återvändsgränd med våra hår. Håret börjar bete sig annorlunda, produkterna ger ingen effekt och det spelar ingen roll hur mycket du använder inpackningar eller lockar håret så vill inte håret som du vill. Anledningen? Håret behöver lite semester. 

1. Första du bör göra är att gå och klippa dig. Klipp igenom håret ordentligt, ta några centimeter för mycket än för lite. När vi färgar håret, använder värmeverktyg eller produkter så fastnar det mest på dom torra partierna och främst på topparna så dom topparna måste bort.

2. Sluta färga håret på ett tag. Om du verkligen måste, t.ex om du är gråhårig så skulle jag rekommendera en eco-färg eller en oljebaserad färg som är mycket snällare för håret.

3. Ge håret en detox-behandlig, hur du gör det finns HÄR.

4. Jag ska ge er ett bra tips för att du ska få ut så pass mycket av din vårdande inpackning. När du har schamponerat håret, gå ur duschen, handdukstorka håret och applicera din inpackning i hela håret (även hårbotten). Sedan tar du en handduk, fukta den med vatten och lägg in handduken i micron i 10-15sek. Vira handduken som en turban runt huvudet och låt inpackningen sitta i mellan 20-60 min. Detta gör att inpackningen verkar betydligt djupare.

5. Vatten är hårets värsta fiende och därför ska du se över dina tvättrutiner. Tvätta håret 1-2 gånger i veckan, kärlek till håret.

6. Se över vilken hårborste du har? Lägg lite extra pengar på en svinborste som är skonsammare för håret.

7. Låt håret hänga fritt, låt platt/locktången ligga i lådan i några månader. Det kan vara bra att föna håret torrt så håret är som skörast i blött tillstånd men glöm inte att applicera ett lättare värmeskydd.

8. Fyll på med Keratin. Håret är uppbyggt utav Keratin och ju mer ju sliter på håret desto mer försvinner det naturliga Keratinet. Det finns massor med produkter på marknaden idag som innehåller Keratin, t.ex denna (länk).

9. Även om produkter kan hjälpa håret väldigt mycket så tycker jag att när ni ska låta håret gå på semester så ta det lite lugnt med produkter också. Köp en ren argan olja t.ex, använd endast sulfat, silikon och parabenfria produkter (schampo, balsam & inpackning). Rena håret från produkter, ju renare desto bättre under denna hår-semester.

Ni kanske undrar när det är bäst att göra denna förändring, ja tycker att under sommaren (3-4 månader) kan man passa på att göra detta. På sommaren är vi väldigt chill när det kommer till håret och håret mår faktiskt mycket bättre på sommaren än under årets andra årstider så passa på att ge håret semester ett tag.

elins

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Elin! Älskar din blogg, hittade den för någon vecka sedan och numera ägnar jag alla mina kvällar åt att läsa igenom alla dina inlägg från bloggens start! Nu till min fråga, vad tycker du om organisk kokosnötolja i håret? Alltså ingen riktig hårvårdsprodukt, men jag har läst mycket om att det ska vara superbra för håret. Vad säger du? Kan man ersätta hårinpackningen mot kokosoljan?

  Frida 2015-06-04 04:41:39
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Hej Frida!
   Tack sååååå mycket <3
   Det går jättebra. Jag skulle nog inte byta ut inpackningen men jag skulle välja kokosoljan som ett komplement i din hårvård. Det du kan göra är att värma upp oljan några sek i micron tillsammans med flytande honung. Applicera i längder och hårbotten (torrt hår). Låt verka i 1-2 timmar och sedan tvättar du håret ordentligt med schampo och balsam som vanligt. Där har du en dunderkur 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-05 00:13:53
   Svara
 • Hej
  Jag tränar 5-6 ggr i veckan och blir jätte svettig.
  Mitt hår blir jätteblött verkligen och jag måste ju tvätta håret då. Har du tips på nått ang detta då det som sagt inte är så bra att tvätta håret så ofta?!

  Mireille 2015-06-03 21:51:26
  Svara
 • Hej Elin! Tack för dina ovärderliga tips! Jag har precis klickat hem de produkter du nämnt i detta inlägg, för jag tror att mitt behöver just detta, en detox och en sommarsemester. Det enda jag inte klickade hem var arganoljan, jag tänker använda upp Shueumura (stavning?) cremeoil först, hoppas den funkar bra också.. Mitt hår är lockigt, frissigt och blir oftast torrt i topparna, med tunna fina hårstrån men mycket hår.
  Jag undrar om det går bra att använda leave-in spray och värmeskydd ändå under hårsemestern, då jag vill föna mitt hår torrt? Jag har precis låtit min frisör klippa av så mycket som du beskrev i inlägget och nu väntar jag på produkterna 🙂
  Tusen tack för din blogg!
  Kram!

  Pia 2015-06-03 18:32:12
  Svara
 • Hej Elin. Jag skulle behöva hjälp med en sak. Jag har ett hår som är väldigt frissigt och torrt. Jag har lockar men jag kan inte låta mitt hår självtorka eftersom att det bara slutar i ett enda stort friss, hur mycket produkter jag än använder. Jag har försökt föna mitt hår efter att jag har duschat men det blir samma sak där, det går inte att få det rakt och ”litet”, utan det ser ut som ett fågelbo. Det slutar oftast med att jag sätter upp håret i en hård toffs, eftersom att det är det enda sättet att få det någorlunda fint på. Problemet med det är att mitt hår nu har gått av på flera ställen, precis där själva toffsen börjar. Hur ska jag göra för att få mitt hår någorlunda fint efter tvättning? Flätor fungerar inte heller särskilt bra eftersom att jag får lika stort hår när jag sedan släpper ut dom…

  Madde 2015-06-03 17:22:22
  Svara
 • detoxschampoo verkade intressant 🙂

  Sandora 2015-06-03 14:51:09 http://nattstad.se/sandora
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!