Silverschampo – Mina bästa tips

DSC_0387

Jag tänkte tipsa er lite om hur ni använder silverschampo på bästa sätt och hur ni kan tänka. Jag har under många år inte alls gillat silverschampo men på senare år så har utvecklingen gått framåt och schampot blir bättre och bättre. Silverschampot huvudsakliga uppgift är att nautralisera gula pigment och det är många som tror att silverschampo ”tar bort” men det är helt fel. Att ett blont hår är gult eller blir gult kan bero på många saker, har skrivit ett inlägg om det tidigare (länk). För att få bort gula/orangea pigment så måste man bleka håret, silverschampo lägger sig endast som en hinna på hårstrået och som sagt neutraliserar tonen på håret.

1. För att silverschampo ska ge någon som helst verkan gäller det att vara blont (ljusgult), lite torrt hår (som alla blondiner ändå är) och ju ljusare gult håret är desto mer verkan ger schampot.

2. Om håret är orange, t.ex missfärgad etc så kommer silverschampo INTE hjälpa utan mer göra håret dassigt och nästan mörkare då violett dämpar ljushetsläget.

3. Silverschampo ska verka i ett gärna handdukstorkat hår allt ifrån 3-7 minuter. Det beror helt på hur ljust ditt hår är och vilket resultat du vill uppnå. Skölj ur och använd valfritt balsam, gärna ett vårdande balsam med arganolja i sig då silverschampo är uttorkande.

4. Jag brukar göra en ”silver-kur” varannan vecka på mitt hår. Det är många som kommenterar min hårfärg och denna kur hjälper mig väldigt mycket.

Såhär gör jag:

– Sköljer igenom håret ordentligt, schamponerar håret med mitt vanliga vårdande schampo en gång. Sköljer ur och vrider ut håret från vatten väldigt noga så håret känns fuktigt. 

– Tar en rejäl klick silverschampo och fördelar över hela hårbotten och längderna. Jag masserar inte så mycket utan mer smeker på håret. 

– Går ur duschen så jag kan hålla koll i spegeln för maxat resultat. Kollar i spegeln så jag sköljer i det läget det ser snyggt ut. Var inte rädd om hela håret ser mörkt ut, det är bara överskottspigment som ligger över. 

– Sköljer ur och därefter lägger jag i en färgbomb (länk) max i 3-5 minuter.

– Sköljer ur och avslutar med balsam för att försluta håret 

5. Silverschampo är inte en färg, eller någonting du använder för att ”ta bort” någonting utan en hjälp för redan blonda hår att inte blir dassiga och gula.

6. Jag hör många frisörer säga till sina kunder: ”Gå hem och använd silverschampo så kommer det gula försvinna”. Nej, helt fel. Då får frisören bleka om ditt hår och lägga en ny nyansering. Så nästa gång din frisör säger så: Säg emot!!

7. Använd inte silvershampo för ofta. Det innehåller violetta/blå pigment som kan göra ditt hår mörkare och dassigt om det överdoseras.

8. Jag brukar använda silverschampo som detox-schampo ibland för att den har en uttorkande effekt vilket gör att överflödigt talg, smuts och yttre påverkan försvinner. Noga bara att använda inpackning efteråt.

Silverschampo är väldigt effektivt om rätt person använder det och vet hur man ska göra. För oss blondiner är gula pigment och fula beläggningar vår värsta fiende men lär man känna sitt hår och tillsammans med sin frisör finner ett regelbundet sätt att förebygga dessa gula pigment så är det vinsten att få vara härligt blond. Inte sant? Hoppas ni fick lite mer kött på benen och att ni lär er hur ni ska tänka

elinbody

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag har färgat mitt hår hos frisören med blond färg och blekning mm.☺ Jag har fortfarande gult i håret och det skulle jag vilja ha bort. Fick även de rådet om att använda silverschampoo. Komma de behövas blekas en gång till hos frisören eller finns det en chans att jag kan få bort det på egen hand?
  Mvh Linda

  Linda 2016-06-01 11:12:35 http://Hallådär!
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!
   Okej, det beror lite på HUR gult ditt hår är. Silverschampo är bra men det tar inte bort gula pigment, utan mer neutraliserar. Jag tycker att blekningen ska sitta tills allt gult är borta för ett mer långvarigt resultat. Hör med din frisör igen, men jag tycker att grundfärgningen inte ska lämna efter gula pigment på ett blont hår. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-06-02 18:10:57
   Svara
 • Hur länge håller silverschampot i håret?

  Clara 2016-04-12 21:52:47 http://Leksand1
  Svara
 • Hej! Googlade fram detta inlägg, testar att lägga en kommentar fast inlägget är flera månader gammalt 😉
  Funkar silverschampoot på samma sätt för naturligt blonda hår?
  Jag har aldrig blekt mitt hår annat än med solens hjälp och har alltid varit jättenöjd med min hårfärg, men nu såhär under vinterhalvåret har håret blivit väldigt gult och tråkigt. Skulle silverschampoo kunna hjälpa mig?
  Bra inlägg!

  Veronica 2016-03-18 11:32:36
  Svara
 • Tusen tack för bra tips!! Väntar på att mitt silvershampoo ska komma hem i brevlådan som jag betsällde igår! =)

  Yasmine 2015-10-06 19:28:00 http://www.betterwords.blogg.se
  Svara
 • Men herregud ”Frisör-Cecilia” – vilken otroligt otrevlig och osympatisk ton du har mot Elin.
  Det ÄR många frisörer som rekommenderar silverschampo ”för att ta bort det gula”.

  Kan vi inte göra så att du skriver var du jobbar och så garanterar jag att jag inte blir din kund och så lovar jag att visa din kommentar på den här sidan till alla mina vänner? Känns säkert jätteskönt.

  Elin är otroligt duktig – inte bara på det hon gör, men hon har också en trevlig, respektfull ton.
  Heja Elin!

  Minna 2015-07-31 01:10:35
  Svara
 • Tack för tipsen, har precis köpt paletts silverschampoo, så ett perfekt inlägg för mig!

  Malin Pettersson 2015-06-10 13:48:37 http://malinlillian.blogspot.se
  Svara
 • Men en kan ju ha det på andra hårfärger också? Min frisör sa att t.ex brunetter kan ha det.
  Jag har lila hår och jag köpte det,
  min frisör sa att det kan ge mitt hår en kallare nyans men det kändes som bullshit däremot

  sandra-21 år gbg 2015-06-06 00:41:13
  Svara
 • Hej! Behöver även brunetter göra detox-kur emellanåt eller gäller det endast blonda hårfärger? Låter som en bra grej för håret att få ut alla produkter med jämna mellanrum. Ha de fint!

  Petra 2015-06-05 21:59:41
  Svara
 • Hej Elin! Jag har försökt maila för att boka en tid hos dig men inte fått något svar.. Och om jag har förstått rätt så ska jag räknas som en befitnlig kund då jag gick hos dig i vintras.
  Kram 🙂

  Erika 2015-06-05 21:32:12
  Svara
 • Hej Elin! Jag har slut på mitt silverschampo och behöver köpa nytt då jag är färgad Soft ombre och vill hålla längderna lite kalla och fina. Har du något bra tips på schampo eller ev någon färgbomb? Tack för en bra blogg! Kram

  Emma 2015-06-05 20:54:19
  Svara
 • Hej Elin! Vad tycker du om Loreal professionals silverschampo? Jag tycker den ger bra resultat men läst att vissa tycker den sliter på håret?

  Sophie 2015-06-05 18:44:10
  Svara
 • Hej! Jag har en color bomb från revlon för blont hår. Har ljust hår naturligt och lite blekta slingor. På förpackningen står det att man bör ha plasthandskar, gäller det även för silverschampo? Hade det för ganska många hår sen, men det luktade förfärligt och minns inte om det blev någon skillnad, så därför har jag också hållit mig borta. Kanske dags att testa igen 🙂

  Cecilia 2015-06-05 18:25:08
  Svara
 • Hej söta!
  JAG tycker att det är jättebra att du tar upp såna saker!! Du står ut och är ärlig och håller ingen bakom ryggen! Jag har precis ett sånt ”problem” som du nämner i detta inlägg. Var till frissan och ville bli blond efter att ha haft en ombre ett tag. Längderna fick jättefin färg men övre delen (ombre-delen) blev gulaktig. Jag åkte hem och irriterade mig på färgen och tänkte att har jag betalat för att det ska se ut som en hemmafärgning? Jag hade Revlon´s färgbomb 1002 hemma sen förut och hade i den dagen efter och det blev liiite bättre. Men jag hörde ändå av mig till frisören eftersom jag har läst här 🙂 <3 att är det gult efter färgning som kommer det tillbaks om några dagar igen. Hon skulle självklart fixa mitt hår så det känns jättebra att jag hörde av mig. Men ville säga att jag tycker verkligen det är jättebra att du tar upp sånt för många, inklusive mig själv, vågar inte vara "jobbiga". Tack! 🙂

  Sen en liten fråga hehe: när du använder färgbomben efter silverschampot, vilket märke och nyans använder du till din fina nyans?

  Kram och tack för en sjukt inspirerande blogg som fått mig att börja ta hand om mitt hår!

  Justina 2015-06-05 09:48:39
  Svara
 • Hej Elin

  Från en frisör till en annan.
  Du gör fantastiskt fina färgningar grundat på det jag sett. Säkert jätteskönt och trevligt att kunna ta tid och betalt utefter det.

  Hur du framställer andra frisörer och vad de ev säger och gör kan ju diskuteras.
  Du kanske skulle tänka lite på det.

  Cecilia 2015-06-05 08:52:19
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej Cecilia! Tack så mycket. Jag grundar mycket på det jag hör från kunder, alla dom läsarna som är här och alla mail jag får. Denna blogg riktar sig till ”den vanliga tjejen” hemma som vill få ett flawless hår och tror att många känner igen sig i den punkten jag tror du menar. Jag vill ta upp alla delar, både som kund och som frisör – jag förfinar inget utan jag vill att alla som klickar in här ska känna igen sig och relatera till det jag skriver om. Sen ska du bara veta hur mycket skit jag får, från frisörer i detta land så att jag tar upp vissa saker som andra kan relatera till är i min mening intressant. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-05 08:58:04
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!