Intervju med Johan Hellström

IMG_0021

För några veckor sedan fick jag ju träffa den underbara Johan Hellström, VD för Björn Axén. Ni som missade det inlägget så kan ni klicka er vidare HÄR. Men jag fick också göra en intervju med honom, verkligen så roligt och inspirerande. Här kommer frågorna och svaren jag ställde till Johan:

1. Varför tror du att just du har lyckats bli så pass framgångsrik inom denna bransch?

Svar: Jag tror att vad jag än gör är jag 100% fokuserad, 100% närvarande och jag ger aldrig upp. Jag är som en ettrig liten terrier, när folk säger till mig att det går inte så måste jag bara hitta möjligheten till att lyckas för allt går verkligen. Jag gör det jag tror på och då gör jag det fullt ut.

2. Det enklaste och bästa knepet för att få ett tunt/fint hår fylligt och hållbart?

Svar: Jag skulle satsa på att bygga upp håret från grunden och använda Björn Axén – Legacy serien. Schampoo, balsam och primer. Felet många gör att att man tar för hårda och klibbiga produkter som inte ger håret luft och fyllighet utan tvärtom. Den bästa produkten tycker jag är Björn Axén – Volume Mousse, den ger en luftig volym som man inte känner att man har i håret. Har man en liten mängd hår så ska man använda en liten mängd produkter och mitt bästa tips är att använda den lilla Volumaster (Slim). Tupera lite lätt och klämma till med Volummastern väldigt fort och sedan borsta ut allt – då har du en volym som håller.

3. Om du fick välja en hårprodukt att endast jobba med resten utav din karriär, vilken och varför?

Svar: Nu är du lite jobbig mot mig här, haha. Som yrkesman skulle jag skulle välja hårspray, våran Style Fixing Hair Spray. Jag kan tånga i den, platta med den, fixera en frisyr, skapa mer volym med den och skapa fanatiska frisyrer med den.

4. Hårtrenderna har verkligen förändras snabbt dom senaste åren och det krävs mycket mer utav frisörer idag än förr. Vad tror du anledningen till denna hysteri kring trender?

Svar: Jag tycker det är roligt att det har hänt mycket på färgfronten, det har verkligen exploderat. Denna förändring ligger mycket djupare i människan varför detta blir och varför detta händer. I världen och i det samhället vi lever i skapas det behov och vi lever i en tid där vi är uppkopplade på sociala medier hela tiden, vi får information överallt, allt ska gå väldigt fort och vi tröttnar väldigt snabbt. Vi lever i en värld där människan behöver ombyte hela tiden och det i sig har gjort att vi vill ha en frisyr på morgonen, en på dagen och en på kvällen – vi tröttnar helt enkelt. I alla stora trender som sker så finns det alltid en bakomliggande faktor och det har och göra med hur livet ser ut och och vad vi utsätts för som människor. Jag tycker egentligen att ”trend” är så ointressant, det är mycket coolare att människan känner sig snygg, känner kärlek till sig själv och då spelar det ingen roll om det är en ombre, grått eller lila hår.

5. Om man endast har 5 minuter på sig att fixa håret inför en utekväll, vad är ditt bästa tips?

Svar: Spraya en volymspray i hela håret, arbeta med fingrarna och gör en trasig, stökig uppsättning tillsammans med en skitsnygg sminkning.

6. Du tar ju hand om våra vackra kungligheter och det vankas prins bröllop i sommar. Vilken bröllopsfrisyr ska man satsa på i år?

Svar: Jag tycker personligen att det är så otroligt viktigt att titta på vart man gifter sig, vart hålls festen, vad är det för stämning/tema. DET styr så mycket, bestämma frisyr efter tema och utseende. När jag får en brud som vill gå till mig så vill jag veta: hur ser klänningen ut och vart ska man gifta sig för det är en hjälp till att bestämma utseendet på frisyren. Det är viktigt att allt ska passa samman miljön, klänning, smycken, slöja, hår, smink – när allt passar samman DÅ blir det snyggt och då blir det couture – oavsett trend. Utgå från dig som person och gör dig så otroligt snygg – det är trendigt.

7. Ni som också är kända för era magiska hårprodukter. Om man använder olja och volymgivande produkter i samma applicering. Förlorar man funktionen av produkterna då?

Svar: Inte nödvändigt vis, det behöver dom inte göra. Man kan använda två dominanta produkter för att få bästa effekt utav vardera. Björn Axén – Creative Styling Creme som vi vann Beauty Awards med ger en mycket produkt känsla, en del tycker att den är för stark men jag älskar att blanda denna med vårdande olja på långa hår för att få den där rockiga känslan. Oljan kommer att ta ner effekten lite grann men du kommer fortfarande ha en styrka, volym men den ger lite mer glans och lättare att jobba med. Jag gillar verkligen dessa kontraster, visst är det så att använder du en spray och sedan olja så så drar oljan ner effekten utav sprayen men båda produkterna ger ändå effekt. Jag blandar oftast olja med en stylingprodukt för att fortfarande få volym med kanske inte riktigt lika mycket volym men det blir en blankhet och rörelse i håret som jag gillar.

Testa och ha kul, det är ingen som dör. Det värsta som kan hända är att man får tvätta om håret. Det är så många som är rädda för stylingprodukter men var inte det utan blanda, kladda, ha roligt och lär dig nya alternativ som funkar på ditt hår.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!