Hårtips som alla borde veta

1. Det viktigaste att tänka på när det gäller håret är att man verkligen tvättar håret ordentligt. Det är många som inte tvättar håret på rätt sätt och det kan göra att all energi du lägger på produkter och styling kan gå förlorat. Hur du lär dig att tvätta håret rätt finner du HÄR.

2. Produkter är nästa steg som är väldigt viktiga. Professionella hårvårdsprodukter som passar ditt hår och önskemål.

3. Att borsta håret på rätt sätt är det många som inte tänker på. Vi frisörer predikar om att inte borsta håret i vått hår och att slita är förödande för ditt hår. Det är visserligen sant men det finns många olika borstar som man kan använda för just din hårtyp. Jag tycker det är viktigast att borsta håret från hårbotten (stimulera hårsäckarna) och försiktigt mot längder. Att borsta håret normalt går hur bra som helst, men det är när man börjar slita och rycka ut trasslet som det är förödande.

4. Överdosera inte produkter, det gör att håret blir tungt och fett. Lagom är bäst och det lär man sig när man lär känna sitt hår.

5. Sluta pilla i håret hela tiden. Tänk hur mycket bakterier, smuts och fett vi har på våra händer. Om ni som har problem med fet hårbotten tänker på hur mycket ni tar i håret under EN dag, där kan ni ha svaret.

6. Jag älskar balsam för håret stängs och håret får en magisk glans. Balsam är till för längder och är inte menat att massera in i hårbotten men fokusera på längderna och stryk det sista du har på händerna på hjässan i slutet. Uppklippningen måste också få lite kärlek men massera INTE in balsam i hårbotten, börja nedifrån och upp.

7. Torrschampo är kärleken själv. Spraya 15-20 cm ifrån, lyft håret och spraya lätt in i hårbotten. Jag vet att många sprayar för kung och fosterland på ett ställe och sprayar för mycket vilket kommer göra tvärtom än vad produkten ska.

8. En väldigt bra räddare i nöden är att köpa sig hårband, diadem, praktiska tofsar och en snygg hatt. Det kan rädda vilken hårdag som helst och är roligt att byta lite olika stilar.

DSC_0335

Dessa torrschampon från Batiste är verkligen jättebra och till ett bra pris.

1

Denna borste är en utav mina favoriter som reder ut alla tovor lätt och skonsam.

juni

En hatt är verkligen sommarens trend just nu, finns i alla butiker och är så roligt att bära.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Läser: ”5. Sluta pilla i håret hela tiden.”
  Kommer på mig själv med att sitta och pilla i hårbotten haha! *skäms*

  Lovisa 2015-06-16 18:03:28 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara
 • Hej! Vilket shampoo använder du? O har du några superbra tips för hur man får håret tjockt o fylligt, mitt är ungefär som en råttsvans just nu och jag skulle jättegärna vela ha lika tjockt och fluffigt hår som alla andra naturligt. På senaste tid har ja tappat ovanligt mycket hår vad kan detta bero på? Tack på förhand! bäst blogg btw!

  Amanda 2015-06-16 15:11:03
  Svara
 • Hej Elin,
  Jag har lockigt/ vågigt hår och jag ska slinga det nästa vecka. Vilket schampo O balsam skulle du rekommendera som passar bäst till ett lockigt färgat hår?

  Btw, tack för en fantastisk blogg som ger en massa inspiration! Kram

  Emelie 2015-06-14 10:46:13
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Om du ändå ska till frisören och behandla håret så rådfråga henne/honom om vilken hårvård som passar just ditt hår och dina önskemål. Tusen tack för dina ord och lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-15 23:12:45
   Svara
 • Tycker d var svårt att använda torrscampoo på så långt avstånd
  o det blev bra volym men strävt med baptiste j ej helt nöjd.

  maria 2015-06-13 23:23:18 http://spray
  Svara
 • Hejsan! Nu blir jag lite förvirrad.. I ett inlägg skrev du att man ska massera in balsam i hårbotten och att de flesta gör fel och glömmer det, samtidigt som du nu skriver att man absolut inte ska göra det. Vad är rätt? Hälsningar Elsa

  Elsa 2015-06-13 19:30:32
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa!
   Förstår helt din förvirring 🙂 Det beror helt på vad du vill göra. När det gäller återfuktning/kur så tycker jag som sagt att det är jättebra att massera in balsam/inpackning i hårbotten. När det gäller vardagen och inför styling så tycker jag man ska undvika det. Allt handlar om vad man vill åstadkomma i hårvärden. Hoppas du blev klokare! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-13 19:33:16
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!