Får ni håret stylat hos frisören?

Hej elin, tack för din underbara blogg!
Jag undrar vilka krav/förväntningar man kan ha på att få håret stylat av sin frisör efter klippning, jag tänker då på volymföning och hollywoodlockar. Ska man be om att få håret lockat/stylat, eller är det oförskämt om inte frisören uttryckligen frågat om man vill ha det på något speciellt sätt? Ingår det eller betalar man extra om det skulle dra ut på tiden?
tack för all inspiration, kram kram

Hej!

Tusen tack, roligt att du gillar den.

Oj vad svårt, det är helt beroende på frisör/salong såklart men jag kan bara tala från mina erfarenheter och intryck. Oftast så har vi frisörer en timme på oss att tvätta, klippa, föna, styla och ta betalt och varje enskild frisör bestämmer detta själva. Allt detta tar en timme, för mig kan det ta 1,5 timme då jag lägger 10 minuter på konsultation och är väldigt noga med styling. Det är som sagt beroende på hur engagerad och mycket tid frisören vill lägga på dig.

Personligen så tycker jag stylingen är väldigt viktig och skulle aldrig någonsin släppa ut en kund bara ”torrfönad”, man vill se om klippningen man gjort faller dit man vill. Jag vill oftast föna in mycket luft för att se hårets naturliga fall och om kunden har något mer önskemål t.ex kortare framparti eller det som går att justera i torrt hår.

Sen är det själva upplevelsen, man vill få ett svall eller ordentligt stylat hår när man går ifrån frisören – det har vi velat i alla tider. För mig handlar det om att kunden är intressant för mig, personlighet säger mycket om hårstyling och hur man är som person – t.ex alla mina superduper glada unga kunder som har en enorm livsglädje vill oftast ha ”blow-dry svallet” och vill känna sig som vilken Hollywood kändis som helst när dom går från salongen.

Jag tycker du ska känna av läget men enligt mig så ska du säga att efter klippningen (innan frisören börjar föna) hur du vill ha det. Om inte frisören själv har tagit upp frågan så ska du inte känna dig dum utan det är din tid i stolen och du ska kräma ut varje sekund där. Sen tycker jag ABSOLUT INTE att man ska betala extra för en styling? Kom igen… det är snålt av salongen och verkligen soo old fashion.

Stort lycka till!!

bronde2

Denna blowdry och en vända med locktången tar mig ca 20 minuter att göra, stylingen håller i flera dagar och det är roligare för kunden att gå ut såhär?

 || Det vore intressant och höra med er, blir ni stylade när ni är hos frisören? ||

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Min frisör flyttar alltid min bena närmare mitten på huvudet. Jag har ändå gått hos honom hela mitt liv, han borde väl känna till att min bena sitter där den sitter av en anledning.

  Sen vill jag bara veta, är det vanligt att man blir klippt i mittbena trots att man inte har det? Hände mig senast jag var inne och klippt mig. Blev inte alls nöjd den gången (men då fick jag lager i håret utan att ha bett om det)

  För att svara på frågan så får jag inte mitt hår stylat. Men jag kör drop-in tider som tar högst en halvtimma

  Amanda 2015-10-30 12:22:08
  Svara
 • Hej!
  Får verkligen inte mitt hår stylat när jag klipper mig. Har testat många olika frisörer. 🙁 så jäkla trist. Det värsta jag vet är att klippa mig för jag känner mig aldrig så ful som då. Jag har långt fint hår, skulle inte en frisör tycka det är roligt att styla det? Önskar jag kunde hitta en frisör med din inställning Elin. Jag vill känna mig fin och speciell när jag sitter där. Inte få håret söndertorkat av fönen och gå ut med en mindre ”elshock”.
  Är det någon här som vet någon bra i Trollhättan/Göteborgsområdet?

  Tack på förhand!

  Hanna 2015-06-30 17:41:13
  Svara
 • Jag jobbar som frisör i 5år o på dom 3salonerna jag varit på har vi bara haft 45min på konsultation tvätt klp fön, ibland hinner man inte locka och ibland hinner man. Tycker du inte enbart ska ta upp dom som har en 1timmes klpningar för de sätter oss i ”skiten” o vi anses inte lika duktiga. I övrigt så är du fantastisk frisör och ger mig inspiration till max 🙂

  Paulina 2015-06-18 12:27:08
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Hej du! Tack så hemskt mycket. Som jag skrev så är det helt olika och jag skrev även oftast så har vi 1h på varje kund. Är man anställd så måste man följa salongens regler och har salongen bestämt att du måste hinna allt på 45 min så tycker jag ett personalmöte kan vara bra att ha. Att det krävs mycket mer utav frisörer idag och att 45 min är för lite, kanske får höja priserna för att kunna ge mer service och kundnöjdhet. Jag drar absolut inte alla över en kam men som jag skrev så är detta ämne väldigt olika. Det är viktigt att ta upp dessa ämnen tycker jag så man som företagare kan se över och bli bättre som leder till ökad omsättning och nöjdare kunder 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-18 12:32:22
   Svara
 • Oftast har nog mina frisörer fixat håret efteråt, tycker det hör till lika mycket som att få det tvättat innan… =) MEN problemet är snarare att många frisörer är så himla snabba med att styla håret som de vill, man har ju olika smaker och stilar, och det är konstigt att frisören inte frågar innan om man vill ha plattat, lockigt, volym osv. Hatade när det var modernt med att man skulle vippa ut hårtoppar runt hela skallen!! Det var en plåga!

  J 2015-06-18 08:17:01
  Svara
 • Blir chockad av att läsa att så många inte får sitt hår stylat efter ett frisörbesök! Förstår inte alls. Jag jobbar själv som frisör och ser det som en självklarhet!!! Jag anser att mitt jobb inte är klart förens kundens hår är stylat. Blir besviken de få gångerna kunderna har bråttom och säger att jag ”bara behöver torka det”. Det känns då som att jag går miste om det bästa, att få se slutresutatet :p

  Och att ta extrabetalt är med helt galet!! Konsultation, tvätt och styling ska givetvis ingå! 🙂

  Louise 2015-06-17 23:04:26
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Eller hur, jag håller helt med dig – skrämmande. Din inställning är helt på min bana 😉

   Elin Johansson 2015-06-17 23:18:10
   Svara
 • Testa SENSITIVE & DRY SCALP TREATMENT GEL från Björn Axen, den är superbra! Finns bla på Apoteket.

  Karin 2015-06-17 19:23:45
  Svara
 • Jag har aldrig någonsin fått mitt hår stylat hos en frisör. Jag har väldigt tunt och lockigt hår, så att bara få det torkat med hårfön efter man klippt och färgat håret för över 2000:- känns väldigt trist.. Önskar alla frisörer var som dig Elin!

  Malin 2015-06-17 17:14:47
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Men vad gullig du är <3 jag hoppas kunna inspirera frisörerna att steppa upp lite för det verkar vara 50/50 som får styling och inte får styling. Sen ett tips, byt frisör eller säg till nästa gång så du får en proffsig styling. Lycka till 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-17 23:21:58
   Svara
 • Hej! Jag har ett problem som varat i några månader. Min hårbotten är så otroligt torr. Kliar omedvetet och får sår som resulterar i sårskorpor som också kliar. En ond cirkel. Jag har under tre månaders tid använt Maria nilas palett schampo, balsam och inpackning. Tvättar håret var 3e dag cirka. Måste tillägga att jag jobbar på ett stort köpcentra där det är ständig luftkonditionering, damm och starka lampor. Har du något tips vad jag kan göra för att slippa detta problem? Något speciellt schampo?

  Johanna 2015-06-17 08:26:31
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!
   Du kan beställa eco produkter, byt ut allt. Ditt hår behöver lugn och ro, hårbotten måste återställa PH-balansen. En sida som jag tycker har väldigt bra ECO produkter är mjukhud.se – kika där. Sen kan du värma lite koksolja/fett i micron och massera in i hårbotten, låt verka i 2h och sedan schamponera som vanligt. Lycka till 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-17 23:25:38
   Svara
 • Finns det nån som har koll av er hårkunniga där ute, om man tvättar håret med schampo balsam utan parabeln/sulfat men samtidigt använder silikoner som finns i produkterna och inpackning (ej vattenlösliga) ska man tvätta ur håret ibland då med sulfat schampo för att ”få bort” silikon och rester För att rena håret? Hittar ingen info alls 🙁

  Johanna 2015-06-17 08:25:07
  Svara
 • Helt sjukt. Hade aldrig betalat för några drag med plattång om de inte informerat innan.

  Cecilia 2015-06-17 08:11:18
  Svara
 • Jag utbildade mig själv till frisör på gymnasiet (men jobbar inte som det idag) har bara gått till riktiga frisörer vid två tillfällen, aldrig har de stylat mig efterråt, bara blåsit torrt, även fast de haft vetskapen av att jag kan lite om yrket. Tycker det är tråkigt att aldrig själv få känna på känslan att man är viktigt som kund. Men har samtidigt inte vågat säga till..

  Ellinor 2015-06-16 23:34:20
  Svara
 • hej!
  jag har problem med mitt hårbotten. har tortt och kliar mycket. kör lanza schampo och balsam. det kliar mindre men inte helt borta.
  har du tips på andra schampo och fukt så är jag tacksam.
  tack.

  fariba 2015-06-16 22:40:04
  Svara
 • På typ alla salonger som jag varit på i staden jag bor i (jag brukar gå till en ny salong varje gång för att testa) så tar dom ALLTID extra för styling. Det värsta är dock att de inte talar om att det kostar extra, det kan låta såhär:

  Frisör: Vi kan locka till det lite eller platta det sen efter att vi torkat det?
  Jag: Jaa visst, varför inte?

  Sen när man kommer till kassan blir det ett nytt pris än vad man kommit fram till från början, det läggs alltså på 80-100 spänn extra för styling, som frisören då inte ens informerat om att det ska kosta för styling.

  Jag anser att om man tar betalt på salongen för styling, så kan man väl åtminstone se till att informera innan så att kunden sen inte får en liten chock sedan vid kassan? Den där hundringen kan faktiskt göra mycket skillnad för en student som jag t.ex…. Eller vad anser du om det? 🙂

  Steff 2015-06-16 22:19:26
  Svara
 • Sjääääälvklart, mina kunder får alltid frågan hur dom vill ha håret stylat! Stylingen är såååååå viktig tycker jag! :):)

  Elin 2015-06-16 21:50:55
  Svara
 • Jag får alltid mitt hår fönat och stylat men då går jag till en av de ”finare” salongerna i våran stad, vet att det finns många som inte gör det. Tack för en helt fantastisk blogg också

  Lina 2015-06-16 21:42:50
  Svara
 • Min frisör blåser och plattar håret bara 🙂 (har alltid plattat hår)

  Amanda 2015-06-16 19:43:25
  Svara
 • Tack för en superbra blogg!

  Bytte frisörs sist jag klippte och färga mig. Pga att min frisör sedan tidigare flyttade från staden jag bor i.

  Blev allt annat än nöjd, betalade 2500 för klipp och färg. Då tycker jag man ska få sitt hår stylat. Men fick inte det och fick gå därifrån med blött hår då frisören inte hade tid att föna det. Färgen blev inte heller bra, helt fläckig.

  Så måste byta frisör snart igen, håret ser hemskt ut!

  anna 2015-06-16 19:27:30
  Svara
 • Jag brukar oftast va väldigt stressad efter ett frisörbesök för att tiderna på salongen är rätt så dåliga så det har oftast blivit torrt med fön, men nu i veckan när jag ska gå så hoppas jag på att faktiskt bli stylad då det kommer finnas mer tid. Jag hoppas det, för styling efter gör allt!

  S 2015-06-16 19:08:40
  Svara
 • Håller verkligen med dig i ditt inlägg, jag vill absolut styla kundens hår innan den lämnar salongen, det tycker jag hör till och kunden känner sig mer omhändertagen än att bara gå ut med ett torrblåst hår. Det tar ett par minuter mer men jag tror att man tjänar mer kunder på att lägga ner dom minutrarna än att inte göra de 🙂 Och ta mer betalt tycker jag också är snålt!

  Emma 2015-06-16 18:23:09
  Svara
 • Åh detta har jag funderat på!! Blir aldrig stylad efter ett besök hos min frisör och jag tycker det är SÅ trist. Mitt naturliga hår är väldigt yvigt och varken platt eller lockigt, därför är det ofta jag drar på mig luvan direkt när jag kommer ut för att ingen ska se mitt stora hår. Känns som att det är en ren lathet av frisören, det tar ju bara några minuter att dra igenom det med plattången. (Kan också tillägga att frisören är väl medveten om att jag INTE tycker om mitt ”naturliga” hår.) Tyvärr tror jag att detta är extra vanligt i småorter, och många är för ”svenska” för att säga till.
  Kanske också ska tillägga att jag är sjukt nöjd med klippning och slingning, därför jag går kvar hos min frisör 😉

  Matilda 2015-06-16 18:20:57
  Svara
 • Beror på definitionen av styling ;P
  Jag brukar få håret fönat med någon volym produkt i innan, inget avancerat 🙂

  Helen 2015-06-16 18:16:52
  Svara
 • Hej Elin.
  Ja vi kan ju köra några komplimang-rader som man brukar göra 🙂 MEN DU ÄR GRYM! mer än så känner jag inte att jag behöver säga.
  Just nu ligger jag här som ett litet levande frågetecken och hoppas verkligen få hjälp med denna frågan.
  Jag har läst min blogg i 1 år ca och ja man är ju fascinerad över ditt fina hår och hur ”down-to-earth” du verkligen är. Man ser att du brinner för ditt jobb.
  Jag är helt med på hur du volymfönar håret (gör mitt bästa för att lyckas på mig själv fortfarande), jag är med på hur du lockar håret kvällen innan och det håller sig, för det gör det verkligen. Men nu till den stora frågan, jag satte i löshår förra veckan (första gången i mitt liv), har otroligt tjockt hår redan från början men klippte av det för ett tag sen och jag känner mig helt enkelt snyggare i längre hår. Det behövdes 160 slingor för att det skulle se naturligt ut, så det är en riktigt stor kalufs jag har på huvudet numera. Därför underlättar det för mig otroligt mycket att fixa håret kvällen innan så jag sova de där extra minuterna på morgonenkvisten. MEN alla säger till mig att nu när jag har löshår MÅSTE jag sova med fläta för att det inte ska slitas, helt förståligt, men då håller inte alls mina lockar till dan efter och jag måste göra om processen på nytt.
  Vad gör man åt detta? 🙂
  Tacksam för ett litet svar.
  Puss & Kram

  Emelie 2015-06-16 16:04:51
  Svara
 • En till fråga, i mitt arbete står jag.under blommamplar för dagarna och detta resluterar i att mitt blonda hår är grönt när jag kommer hem, och jag blir tvungen att tvätta det. Så hur gör jag dehär skonnsammast för mitt hår?

  Amanda 2015-06-16 15:59:21
  Svara
 • Min nuvarande gör inte det. Jag har superrakt hår så det ser plattångat ut. Antar att frisören tycker det är fint, men jag vill ju ha något extra när jag går till frisören. Platt hår har jag ju varje dag. Ska dit på måndag och ska denna gång säga att jag vill ha lockar. Det här inlägget kom verkligen perfekt!

  Linnea 2015-06-16 15:56:24
  Svara
 • Jag blir alltid stylad av min frisör. Det tar jag som självklart. Betalar jag över 2000 kr för färg och klipp, så vill jag ju självklart också blir stylad 🙂

  Jojo 2015-06-16 14:54:49
  Svara
 • Det beror på vilken frisör jag går till – vissa stylar, lägger ned tid och lockar håret medan andra inte gör något alls.

  Vad tycker du förresten om Maria Nila produkter? 🙂

  Tack för en bra blogg!

  Anna 2015-06-16 14:25:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!