Enkla halvuppsättningar till sommarens fester

Jag tänkte tipsa er om enkla halvuppsättingar som passar både till vardags och till fest. Det jag tycker alltid fungerar är just att sätta upp halva håret, det kan alla göra och genom att göra en fläta eller att twista håret så blir frisyren mer avancerad men med enkla medel. Både twista och göra en enkel fläta kan alla göra och då kan alla göra denna frisyr.

hair1

Twista håret runt ett hårband eller tillsätt blommor är riktigt snyggt och väldigt enkelt.

TIPS: Lättast är det att locka håret först med valfri tång. Det skapar textur och håret blir mycket lättare att jobba med. Om du vill ha blommor i håret så kan du gå in till en florist Interflora t.ex och be dom preppa dom blommor du vill ha. Det gör man alltid inför bröllop och det är en riktigt bra service som inte kostar många kronor. Det gör också att det går lättare för dig att sätta blommorna i håret, smart va?

hair4

Tajta lockar med inbakade flätor är alltid en hit. Eller någonting så enkelt att fläta en vanlig fläta som går över varandra.

hair

Färgglada spännen har blivit väldigt populärt och är ett roligt sätt att piffa till frisyren med. Sen en snygg färg med slingor kan piffa till vilket hår som helst.

hair3

Diadem och hårband är väldigt fint att tillsätta. Det räcker ibland att bara locka håret och sedan dra ett diadem bakom örat och där kan du gå på bröllop. Här under visar jag hur ni gör en enkel krans med hjälp utav flätor.

tisdag

Eller så kan man både twista och fläta, tar 3 minuter och är SÅ snyggt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Kan du inte lägga ut lite mer inlägg riktade till oss som är frisörer! Går som trainee nu och söker tips och trix överallt! Älskar din blogg! Ha det bra! 🙂

  Linnea 2015-06-24 08:21:33
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej Linnea!
   Jag har skrivit om detta förr men jag vill vara en hårblogg och inte en frisörblogg 🙂 Men jag försöker att kombinera men dom tekniska frisör-sakerna kommer inte komma upp här tyvärr. Lycka till med allt 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-24 14:16:42
   Svara
 • Hej!
  Tack för bra tips, nu en fråga. Kom precis hem efter en härlig vecka på Kos. Min tolvåriga blonda långhåriga dotter som badade i poolen sådär fem timmar om dagen har nu fått grönt hår. Mest på längderna. Gulp!! Va gör vi nu? Hon vill inte klippa sig kort.
  Tacksam för råd.

  carina 2015-06-24 08:13:35
  Svara
  • Svar på carinas kommentar.

   Hej Carina!
   Jag förstår, det ända jag vet fungerar är askorbinsyra när håret blivit grönt. Håret blir grönt utav kopparrören som vattnet forslas igenom till poolen. Det är INTE kloret vi blir gröna i håret. Oftast lite äldre hotel med äldre pooler har fortfarande gamla kopparrör kvar i marken, nyare hotel har andra alternativ. Lycka till 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-24 14:19:53
   Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en superbra blogg, dina tips har gjort under för mitt hår!

  Har letar i arkivet men hittar inget inlägg där du tipsar om torrschampo för brunetter. Vet att det finns från baptiste och lee stafford men kan du rekommendera några andra märken?

  Rebecka 2015-06-24 00:10:00
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Hej! Tusen tusen tack <3 Vad konstigt, har skrivit mycket om det. Men Label M har ett jättebra torrschampo för brunetter. Googla typ Label M torrschampo brunt hår 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-06-24 00:12:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!