Ligger det mer i tiden att ta hand om sitt hår?

Hej! Jag har följt din blogg sen ca ett halvår. Får känslan av att din blogg växt jättemycket under denna tid. Stämmer det, och isåfall vad beror det på tror du? Ligger det mer i tiden nu att ta hand om sitt hår?
Frisöryrket är jättepoppis. Det känns som ett yrke under utveckling och ett yrke där man kan göra karriär genom att som du vara duktig och även kräver en del handlag o talang. Men samtidigt växer intresset för ekologiska och naturliga produketer för hud och hår. Ekofrisörer poppar upp här och där. Man talar om kemikaliermas hot mot vår hälsa. Du har ju även haft problem med eksem. Vad anser du om traditionell kemisk frisör o produkter kontra ekofrisörer och de mer ofarliga naturliga (miljövänliga) hårprodukterna?
Tack för din underbara blogg!
Kram malin

..

Hej Malin!

Tusen tack för din kommentar. Ja bloggen har vuxit mycket under 1, 5 år ungefär. Jag har bloggat till och från sedan jag var 19-20 år men professionellt har jag bloggat i ca 2 år. En rolig hobby som blev ett framgångsrikt arbete!

Ja vad beror det på?
1. Jo men jag tror först och främst att jag är nischad, man vet vad man får när man kikar in är.
2. När jag själv läser bloggar så vill jag få ut någonting utav det jag läser och lägger tid på. Att läsa bloggar som inte ger mig fakta eller lärdom är väldigt tråkigt. Jag vill att man ska lära sig något nytt hela tiden på min blogg.
3. Jag lägger enormt mycket tid och engagemang på min blogg. Jag är dessutom egenföretagare och arbetar 110% med mina kunder hela dagarna vilket gör att jag måste vara fokuserad och leverera till max på både blogg och salong. Skulle jag endast blogga så tror jag inte det skulle vara lika intressant.
4. Jag har chansen att ligga på Damernas Värld som hjälper och stöttar mig så mycket med min blogg. Dom är helt fantastiska!
5. För att låta självgod så tycker jag att jag är riktigt duktig på det jag gör och vill förmedla det.
6. Jag tar upp ämnen som berör och jag har skinn på näsan vilket gör att man kan vara med och tycka till.
7. Mina läsare vet att jag inte kan bli köpt. Skriver jag t.ex om en produkt så skriver jag hela sanningen och skulle aldrig rekommendera någonting som inte fungerar eller är bra.
8. Sen precis det du var inne på. Vi vill ta hand om oss själva, hårstyling och hårvård ligger väldigt i tiden just nu. Vi vill veta mer och vi är mer kritiska vilket är precis det jag vill att mina läsare ska bli.

Frisöryrket har alltid varit populärt men precis som du skriver så krävs det att vara duktig, sätta sin egen prägel och vara en intressant person för kunden. Jag tror att det räcker inte med att vara en grym frisör, man måste vara mer entreprenör för att slåss om en framgångsrik karriär.

Sen på din andra fråga om ECO salonger, produkter mm. ECO-produkter (hårvård) har verkligen slagit igenom och för varje säsong så poppar det upp nyheter som blir bättre och bättre. När det kommer till ECO-hårfärg så har vi lite mer att jobba på. Jag har inte sådan superbra koll på rena ECO-frisörer men det jag har testat och hört så har det mest varit negativt. Vi tycker om den kosmetiska känslan och ska man som frisör få leka kreativt så har inte ECO-hårfärg kommit så långt än. Men jag hoppas att det slår igenom ännu mer i framtiden för det kommer behövds. Vi blir mer medvetna och vill ta ställning så konsumenter kommer kräva det.

Hoppas du fick svar på din fråga
_MG_4947

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh tack för ett jättebra svar! Va glad jag blev! Trevlig semester! Kram

  malin 2015-07-03 21:27:17
  Svara
 • Snygg outfit.

  Johan 2015-07-02 19:29:34 http://finest.se/soulful
  Svara
 • Om man bara vill gå till frisören varannan månad måste man låta bottenfärgen vara sin naturliga hårfärg om man vill slippa utväxt?

  Elin 2015-07-02 13:10:15
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!