Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vodka är bra för håret!

Jag satt och läste på nätet som vanligt och läste just en speciell kur om jag kan kalla det så som ska göra underverk för frissiga hår samt för att rengöra hårbotten ordentligt. Kan ni gissa er till vad det är för kur? Jag säger bara, öppna barskåpet och börja bokstavligen vaska.

vodka

Tadeusz Wejkszo/iStock/Getty Images

Jag talar om vodka, detta är helt sjukt men när jag tänker efter så – ja varför inte? Vi säger hela tiden att Vodka är det renaste vi kan stoppa i oss i alkoholsyfte och det innehåller minst kalorier. Vad kan Vodka göra med håret då?

1. Bekämpa ditt frissiga hår: Vodka har alltså ett lågt PH-värde och det gör att fjällskiktet på hårstrået stängs och lämnar håret glansigt, anti-friss och konstigt som det låter ”vårdar” håret. Hårstrået ska vara så stängt som möjligt för att hålla sig friskare längre så detta är ju genialiskt.

– Antingen sköljer man igenom håret med vodka som en efterbehandling efter tvätt.
– Eller så häller du en shot (haha) vodka i din inpackning, denna variant ska jag testa.

PS: Det jag har läst så försvinner doften fort och håller inte i sig. 

2. Rengör din hårbotten: Yes, vi har oftast problem med våra hårbottnar och jag har alltid tipsat om detox-schampon men om man kan använda en produkt till detta så varför inte? Vodkan har alltså en ”sammandragande” effekt och som sagt ett lågt PH-värde samt en utrensande effekt. Perfekt för dig med fet hårbotten eller för dig som bara vill rensa ut gamla produktrester från hårbotten.

– Blanda i en shot vodka i ditt schampo och massera som vanligt. Massera i några minuter så hårsäckarna stimuleras, peela hårbotten kan man säga. Bort med gammal hud och fram med den nya. Avsluta med valfritt balsam i längderna.

Jag ska seriöst testa detta, särskilt behandling nr 2. Om någon utav er hinner testa detta innan mig (eftersom jag har mina tvättdagar på söndagar) så kommentera detta inlägg då. Vore så kul, sluta festa och använd spriten till något vettigare (:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Har du själv provat detta än? Tyckte själv det fungerade jättebra men nyfiken på vad du tycker.

  Bella 2015-07-31 10:38:08
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Hej Bella!
   Jajjemen, jag har testat detta och jag älskar båda alternativen. Helt otroligt 🙂

   Elin Johansson 2015-08-02 23:32:59
   Svara
 • Provade vodka i både schampot och balsamet idag och det blev hur bra som helst. Kände stor skillnad direkt!

  Soffan 2015-07-09 23:09:31
  Svara
 • Testade med ca 1/2 msk Baccardi som jag blandade i balsamet i en liten kopp. Lät verka ca 1 minut (tog inte i hårbotten) och jag kände genast att det skulle bli bra. Nu har jag fönat håret och det är alldeles slätt. Mitt hår var alldeles torrt och frissigt innan och var i akut behov av en riktigt bra inpackning, men det här var fantastiskt bra! Tack för tipset!

  Bella 2015-07-05 11:39:59
  Svara
 • Akut inlägg!!
  Har prexis anlänt till Turkiet och mitt schampoo har läkt ut!!!
  Hade kerastase o här finns vara typ budget varianter i köpa. Typ loreal osv. Vad ska jag göra? Ge nu på ett sådant eller? Måste ju duscha

  Louise 2015-07-04 21:37:29
  Svara
 • Jag har testat det! Vart sugen på det direkt när jag läste om det. När man la på det så vart det kallt och svalkande. Håret kändes lent efter man sköljt ur det. Elin du hade rätt man känner ingen doft alls.

  Evelinn 2015-07-03 23:35:03
  Svara
 • Vodka må vara bra till mycket, men innehåller 40% (volym) etanol som karaktäriseras som ett organiskt lösningsmedel (löser bl.a. väldigt effektivt upp fett och tränger igenom cellmembran i huden). Du skulle väl aldrig använda ett annat organiskt lösningsmedel (lacknafta, thinner, bensin bl.a.) i håret? Tror nog att du kan hålla dig till din vanliga tvättrutin.
  Mvh, en som jobbar med etanol i labb-miljö.

  Lotta 2015-07-03 18:47:05
  Svara
 • Hahah helt sjukt ju! Dock tänker jag att alkohol torkar väl ut håret något fruktansvärt? Hmm…

  Klara nylen 2015-07-03 16:43:50
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!