Svar på frågestund part 1.

1. Kan du ge tips på hur du gör när du applicerar färger? Tex vilken teknik du använder när du gör en ombre? 🙂 du är jätte duktig. Kram

Svar: Hej! Tusen tack , roligt att höra. Tyvärr så har jag valt att inte göra det, jag har även skrivit ett inlägg om det HÄR.

2. Kan du göra en video på hur du lockar ditt hår?

Svar: Jag har gjort flera videos på hur jag lockar mitt hår på min youtube kanal där jag heter elinjohanson (länk). Annars kommer det en video här under:

3. Hej Elin!
Jag har precis fått reda på att jag har kommit in på frisörlinjen. Jag undrar bara om du skulle kunna ge några tips och säga om vad man ska tänka på innan man börjar frisörlinjen

Svar: Men gud vad roligt, grattis. Självklart kan jag gör det. Oj, det var så längesedan jag gick frisörlinjen men jag ska försöka.

Det viktigaste jag tycker inför man ska börja en frisörlinje är att man verkligen vill och att man är förberedd på att kämpa hårt och slå sig fram med armbågarna. När jag fick frisörlinjen (gymnasiet) så droppade en del av för att dom kände att det inte passade dom, självklart är det så på många linjer men oftast på just frisörlinjer är det så. Det är mycket kreativt men det är också en mental, stress och konsentrations prövning utav dess like.

Mina bästa tips: 
1. Våga göra massor med fel. Det gör man i början och det är faktiskt felen och missarna man lär sig mest utav
2. Jag tycker att det kreativa ska stråla och man ska aldrig backa en kreativitet för teknik. Var kreativ och lek, det är framtid.
3. Fråga, fråga och fråga. Kräma ur så mycket som möjligt under denna utbildning.
4. Var intresserad och gör även dom saker som du verkligen inte kanske tycker är så kul.
5. Ta gesällprovet efter utbildningen, är det är ett underbart kvitto och statement. Om man vill jobba utomlands t.ex så är det väldigt ”creddigt” och lättare att få jobb.

LYCKA TILL!!!

4. Hej!
Bästa inspirationsbloggen när det kommer till hårvård med kvalité!
Tunt hår som går av samt kluvna hårtoppar på flera ställen på hårstrået, bäst att klippa av rejält (i mitt fall skulle det vara en ”twiggy” kort hår, har till axlarna idag) eller finns det någon slags mirakel-produkt kan ta till med, som hjälper det lite? Målet är ett friskt hår som gärna får vara axel-långt.
(Äter varierad nyttig kost, använder inga värmeverktyg förutom hårfön vid tvätten en gång i veckan, använder Kevin Murphy sedan 1,5 år tillbaka)

Svar: Tusen, tusen tack. Det bästa för att bekämpa kluvna hårtoppar är att klippa av dom, det finns inte så mycket mer man kan göra. Det finns faktiskt några produkter som är till för just att förebygga och vårda så längderna klarar at att bli längre. Hela serien från Redken – Extreme är helt perfekt för just detta och innehåller Biotin som hjälper kluvna hårtoppar. Kika in HÄR.

clearwater-hair-salon-redkens-extreme-length-sealer

5. Hej fina Elin! Älskar din blogg!
Min fråga är hur du gått till väga för att vänja ditt hår och din hårbotten vid att endast tvätta en gång i veckan? Du nämnde när du åkte till Thailand att du skulle troligtvis tvätta håret varje dag där och sedan skulle behöva börja om med att vänja håret vid tvätt endast en gång i veckan när du kom hem igen.
Kram på dig, ha en bra resa!

Svar: Hej! Tack så hemskt mycket, så roligt att gillar min blogg. När jag kom hem från Thai så hade jag väldigt solblekta toppar och håret blev precis som jag trodde – torrare än torrast. Sen tvättade jag håret typ varannan dag där men jag ska säga att det tog inte så lång tid att gå tillbaka till min vanliga rutin (en gång i veckan) när jag kom hem. Eftersom jag endast tvättat håret en gång i veckan i flera år så tror jag inte att det kan förstöras på bara två veckor. När jag kom hem så schamponerade jag håret ordentligt med detoxschampo, inpackning och massor med olja i topparna. Väntade med att tvätta håret så länge det bara gick (ca 1,5v). Sedan tvättade jag håret två gånger i veckan i tre veckor och sedan gick jag ner till en gång i veckan.

Det går, det gäller bara att variera frisyrer mellan tvättarna. Utsläppt 2 dagar, utsläppt med torrschampo en dag, halvuppsatt (knut på huvudet) en dag, fläta en dag och sedan ponytail två dagar.

6. Hej!Kan håret påverkas hur man mår? Har mått psykisk dåligt en period. Mitt hår går av 🙁 /Sofia

Svar: Men vad tråkigt att höra, krya krya 🙁 Men på din fråga så självklart, hud, hår och naglar påverkas mycket utifrån hur vi mår. Om man äter mediciner så kan dom påverka håravfall och när man mår dåligt så vill kroppen fokusera på hälsan och ger mindre till allt annat. Hoppas du mår bättre snart, ät bra och näringsrik mat och köp kosttillskott.

7.
1 Jag ska också till USA i sommar! Har du några ”måsten” att köpa där inom hårväg som bara finns i USA, eller som är mycket billigare?
2. Jag har precis köpt Redkens serie ”All Soft”, vilken jag älskar, men såg nu att första ingrediensen var vatten… Brukar inte du lära ut att varningsklockor ska ringa då? Borde man inte förvänta sig av ett märke som Redken att produkten inte huvudsakligen ska vara utspädd med vatten, och är serien egentligen dålig då?
Tack för grymmaste bloggen, och att du uppdaterar den så ofta, utan att det blir det minsta enformigt, utan hela tiden är spännande och intressant blogg!

Svar:
1. Men vad roligt. Jag ska faktiskt kika på mycket hårsmycken och roliga lösningar att sätta upp håret med. Produkter och sånt har jag så mycket utav hemma så det behöver jag inte. Men Redken är självklart mycket billigare här och man kan köpa stora förpackningar av allt, ett supertips.
2. I alla produkter (nästan) så är den största ingrediensen vatten. Det kommer inte riktigt fram hur stor procent vatten dock men dom är absolut inte dåliga för det. Jag är ett stort fan utav Redken och dom har väldigt bra produkter, så jag köper att dom innehåller en hel del vatten.
Sen tusen tusen och tusen tack, gullig du är <3

8 .Vilket är den bästa lösningen/räddningen om det blir lekage vid slingor? Alltså hur räddar man de på bästa sätt om man upptäcker de i schamponeringen.

Trevlig resa!!

Svar: Tack så mycket! Jag skulle antingen göra en ”vask-blekning” i botten för att lätta upp mellan slingorna. Det gör jag med blekning, vatten, lite 9% väte och lite balsam. Massera in fort i hårbotten, stå och kika tills botten lyfts knappt ett steg (brukar ta max 2-3 min) och skölj. Eller så skulle jag tona ner hårbotten med en nyansering i schamponeringen så ”blödningen” mjukas upp.

9. Kan du visa
Hur du sminkar dig och vilka produkter du använder ?:)

Svar: Hej! Jag publicerade precis ett inlägg där jag visade vilket smink jag använder (skrolla nedåt i bloggen) bland annat men ni har efterfrågat och se hur jag sminkar mig så kanske ska göra en sådan video längre fram.

IMG_0847

10. Hej Elin, tack för en bra blogg!
Jag undrar vad du har för tips på ”vardags borstar”. Jag skulle vilja ha en och samma borsta för att reda ut mitt hår när det är blött, för att borsta det under dagen och för att borsta ut lockar. Har långt och tjockt hår som lätt trasslar,har du tips på en borste som är bra för det?

Svar: Hej och tack söta du. Du, då har jag ett super dunder bra tips. Världens bästa och mest användbara borste som finns – plus ett riktigt kap. KIKA IN HÄR.

wetbrush

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin!

  Jag undrar vilken locktång du använder i videon? Du har ju visat några olika på bloggen 😉 Ditt hår blir magiskt fint!

  Rebecka 2015-07-06 22:55:36
  Svara
 • Hej Elin!
  Vill först säga tack för denna fina blogg! Sedan jag börjat läsa din blogg har jag lärt mig så mycket mer om hur jag ska ta hand om mitt hår, vilket är så roligt. Tack snälla!!

  Jag har ett problem med mitt hår som jag bara känner blir värre och värre. Nu senaste veckorna har jag tappat mer och mer hår. När jag tvättar håret, borstar håret, drar händerna genom håret etc följer massvis med hårstrån med. Även på mina kläder kan jag hitta tussar med långa hårstrån.

  Jag har börjat fundera på varför detta händer nu och vad det beror på och har två olika teorier.
  1. Nu när det är sommar så vill jag få upp håret så mycket det går (det blir ju så varmt annars) och går därför med knut (inte för stram utan lagom lös) mitt på huvudet mest hela tiden. Sover också ibland med knut för att det även då brukar bli så himla varmt med håret. Är det knutarna som får mitt hår att lossna? Isåfall, varför? Jag har ju inte håret stramt uppsatt och då känns det konstigt att håret skulle lossna av att bara vara uppsatt.
  2. Jag tvättar håret med ca 5-7 dagars mellanrum (schampoo och balsam från Matrix biolage). Kan det vara så att håret blir ”mer ömtåligt” sista dagarna innan man tvättar det?

  Som sagt har jag länge kunnat gå ca en vecka utan att tvätta håret och har sedan länge använt hårsnoddarna som du tipsade om från bikbok (utan metallplattor). Mitt hår har aldrig färgats och jag har aldrig haft exstensions. Alltså har mitt hår fått leva helt naturligt. Jag brukar heller inte locka eller föna håret särskilt ofta. När jag använder värmeverktyg använder jag alltid värmespray.

  Kan du förstå vad detta beror på? Jag blir så ledsen när jag blir av med mer och mer av mitt hår och vet inte vad jag ska ta mig till. Snälla hjälp!!

  Emma 2015-07-05 10:36:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!