Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Är det dags för en ny hårfön?

DSC_0397

DSC_0399

Jag har testat en ny hårfön som ska skydda din hårfärg och minimera frizz och elektricitet. Den är från Braun och heter Satin Hair 7 och ligger i budget-klassen när det kommer till hårfönar.

Egenskaper:

Värmen fördelas jämt och fönen blir inte jättevarm vilket bevarar hårfärgen. Man kan välja denna funktion med en knapp på fönen, väljer man inte den så blir hårfönen varmare. Den har en 2000 watt motor, tre temperaturer och två munstycken kommer med var utav ett blandar kall och varm luft så håret blir snabbare avkylt.

Vad tycker jag?: 

– Först och främst tycker jag sladden är för kort. Oftast fönar vi håret i våra badrum där man oftast har kontakten inne i komoden. Ska jag stå och föna med volymborste ovanför huvudet så räcker inte sladden till. Att man måste sitta på golvet nära ett uttag är dåligt för en så pass ny fön.

– Den har bra värme men använder man ”color safe” knappen så blir som sagt inte fönen så pass varm men det har väldigt lång tid att föna och mer slitage i slutändan.

– Det jag upplevde var att håret blev mindre frissigt vilket är ett stort plus.

– Jag hade nog velat ha mer tryck från den högsta hastigheten så att fönen kan användas utav alla från tunt hår till tjockt hår.

– Ska man volymföna håret med borste så tycker jag den är för klumpig, filtret och baksidan är för stort och svårt att hålla i med en hand.

– Priset är bra, för ca 700 kr från du en bra budget fön som håller det den lovar.

DSC_0412

DSC_0410

För dig som inte vill lägga så mycket pengar på en bra fön är denna jättebra. Jag rekommenderar denna fön till dig som inte volymfönar utan mer vill göra håret torrt och har ett normal-tjockt hår. För dig mig kortare och tunnare hår fungerar denna perfekt.

BRAUN HÅRFÖN SATIN HAIR 7 HD 750 – ca 700 kr (länk)

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Kan inte du tipsa om en bra fön som du gillar?

  Sara 2015-07-07 22:44:38
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag älskar alla hårfönar från GHD, det kommer snart upp ett inlägg om den inom några dagar så får du läsa om den 🙂

   Elin Johansson 2015-07-10 06:45:31
   Svara
 • Kan du berätta vad du tycker om olaplex?:)

  Lovisa 2015-07-07 21:55:52
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Jag har skrivit om Olaplex i ett inlägg tidigare. Bara sök på Olaplex i sökrutan i bloggen 🙂

   Elin Johansson 2015-07-08 04:11:34
   Svara
 • Hej! Vad tycker du om REF schampo/balsam? Något du rekommenderar? 🙂

  Sophie 2015-07-07 17:20:59
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Hej! Jag har testat REF några gånger men inte riktigt fastnat positivt för dom produkterna tyvärr 🙁 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-10 06:46:19
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en inspirerande blogg! Jag har en fråga om volymprodukter och slitage. Mitt hår har slitits mycket (enligt min frisör) av att jag flitigt använt mig av Lernbergers torrschampo. Jag tycker att den produkten ger en fantastisk volym till ett tunt, ljust, nordiskt hår men finns det en motsvarande produkt som ger samma massiva volym utan att slita på håret?
  Tacksam för svar!
  Ulrika

  Ulrika 2015-07-07 14:54:32
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!