Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ojämn och fläckig hårfärg? Vad ska man göra?

Hej Elin!
Vad kan jag göra åt mitt fläckiga hår? Så många olika nyanser efter att jag blekt det hos frisör. Hon visste inte heller vad man kunde göra åt det pga att mitt hår blev superslitet. Är det bästa kanske att lägga i en mörkare toning bara? Hoppas du kan ge mig tips! Vågar inte lita på andra frisörer för detta var mitt andra frisörbesök och håret blev inte jämnare för det.

Hej du!

Det beror ju lite på vilken hårfärg du vill ha samt vilken historia du har med ditt hår? Om fallet är så att du har gått från mörkare till att bleka håret ljust? Eller har du gjort en avfärgning? Eller är håret bara överbehandlat? Det är mycket man måste undersöka för att kunna ge en bedömning men jag ska försöka.

1. Först och främst så måste man utgå från din hårkvalité och hur ditt hår mår. Om du har väldigt blekt och överbehandlat hår så kommer en mörk toning bli antingen grön och hålla i två-tre tvättar innan hela håret blir dassigt.

2. Man kan aldrig ”lappa” ihop en hårfärg. Alltså färga över någonting för att hoppas på det bästa.

3. Mitt tips till dig är att INTE BLEKA håret mer, ta det lugnt och vänta in hårets kvalité lite. Försök att inte ”lappa” ihop färgerna i håret och vårda håret ordentligt.

4. Det bästa du kan göra är att byta frisör och verkligen gå igenom ditt hår. Det är svårt att få ett blekt fläckigt hår att bli jämt bara sådär. Man kommer få jobba med olika nyanser och tekniker för att få en jämnare hårfärg. Absolut går det att mörka ner håret men om håret är slitet, skört och blekt så kommer som sagt inte färgen fästa och håret blir fläckigt även den efter några tvättar.

5. Är du bara fläckig i hårbotten t.ex så kan frisören göra en mörkare Ombre i hårbotten och jobba sig ut med olika nyanser av blont och mörkblond för att jämna ut hela färgen. Nästa gång du färgar så kan du slinga över Ombren och du är tillbaka som slingad blondin.

Det är jättesvårt att veta eftersom jag vet varken vad du vill, vad som hänt och hur håret ser ut. Men jag hoppas du blev lite klokare och glöm inte bort att ju bättre håret mår desto snyggare blir färgen.

Stort lycka till!

IMG_4564

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tack för ditt svar!!
  Vissa partier är så blekta att det nästan är vitt. Det skulle inte gå att tona ner det 1-2 ljusare bara? Eller det kanske inte fäster när det är så blekt 🙁 tänkte att det kanske skulle se lite bättre ut med mindre skillnader.
  Men jag ska verkligen vårda håret ordentligt! Men mår verkligen dåligt att gå runt med ojämn färg i håret …

  Lindis 2015-07-13 09:30:46
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har följt din blogg nu de senaste två åren och tycker du är helt outstanding och superduktig!
  För några veckor sedan skrev jag ett personligt mail till dig och allt jag fick till svar var ett mail från din assistent! Det tycker jag är såååååå dåligt!!!!!! Hon skrev att jag skulle skriva till dig här på kommentarsfältet istället MEN ett personligt mail lämpar sig inte för resten av världen! Kram Theresa

  Theresa 2015-07-12 07:26:03 http://Vetej
  Svara
 • Hej, kan du inte ha nån tävling där priset är en tid hos dig, alltså inte priset för behandlingen, det betalar vinnaren, men tiden. Please! Ha en bra sommar!

  Annika 2015-07-11 23:12:10
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!