Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Så får du ditt hår att växa fortare

1

Detta är Sofias helt egna hår!

Ett långt svall drömmer nog många tjejer om. Kanske inte alla för då skulle världen se väldigt tråkig ut men många utav oss vill ha ett tjockt, långt och välmående hår. Men vi är otåliga och har svårt att förstå eller acceptera att det krävs mycket för att få just det, dock spelar genetik in väldigt mycket. Men jag tänkte ändå ge er några tips på hur ni kan få ert hår att växa på lite fortare.

1. Även hur konstigt det än låter så måste kan klippa av alla klyvna toppar. Som jag alltid säger att topparna måste vara starka för att kunna bli långa, om vi misshandlar topparna så ställ er frågan- vad ska bli längden på era hår? Ett par trasiga, torra och kluvna toppar? NEJ tack. Klipp ditt hår regelbundet för att undvika kluvna hårtoppar som gör att håret går av i slutändan.

2. Nästa tips är att äta en bra och sund kost. Precis som med allt annat som vi vill med våra kroppar så gäller det att vi mår bra inifrån. En sak kan jag säga är att äta mycket proteinrik mat, det gillar hårsäckarna.

3. Låt tiden mellan frisörbesöken vara lite längre. Hör med din frisör hur ni kan planera en hårfärg som håller i 4-5 månader och även klippa sig vid dessa tillfällen. Att gå för ofta gör att ditt hår slits oftare om man färgar håret och klipper man håret för ofta så klipper du bort den längd som har blivit. Allt detta rådgörs med din frisör, alla hår är olika och behöver olika tillvägagångssätt för att nå det resultat man vill uppnå.

4. Använd schampo och balsam för att ge håret fukt och spänst. Använd inte för tunga (oljiga) hårvårdsprodukter utan låt håret andas och tillför mycket fukt istället. Fokusera mest på din hårbotten och använd kurer som stimulerar hårbotten.

5. Det bästa råd jag kan ge är egentligen att försöka använda så lite värme som möjligt på håret. Föna håret men inte på högsta värmen, strunta i tängerna och vill du har långt hår så är all styling uteslutet – tyvärr…

6. Massera hårbotten regelbundet. Det stimulerar hårsäckarna och sätter igång blodflödet i hårbotten.

7. Vitaminer kan vara ett alternativ. Men som jag skrev i punkt 2 så måste kan äta rätt och kroppen måste må bra inifrån. Det finns många alternativ för en lyckad hårväxt, annars fungerar vanlig multivitamin.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Redken extreme har ju kommit med två nya produkter som ska hjälpa till att få längre hår och friskare toppar? Är dessa något du testat? Och om ja så vore det jättekul om du kunde skriva något om produkterna? 🙂 kram!

  Josephine 2015-07-13 11:31:36
  Svara
 • Vad hände med frågestunden, blev det bara en del 1? Tack för en grym blogg!

  Josefine 2015-07-12 22:55:08
  Svara
 • Hej! Tack för tipsen, har hört om en massa mirakel för längre hår med ricinolja är detta något du har erfarenhet av eller vet om det ens funkar eller bara är bluff? Tack på förhand 🙂

  Anna 2015-07-12 13:13:16
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!