Svar på frågestund part 2.0

1.Hej Elin! Tack för din fina blogg!
Jag undrar över det här med solskydd i håret nu över sommaren. Jag har köpt Redkens Take Cover Mousse SPF 25 och jag tar i den när jag tvättat håret och även under dagen då jag vistas i solen hela dagen. Jag undrar, kan jag då tvätta håret varje kväll eftersom jag tycker att håret blir oformbart och lite fett i topparna efter denna? Jag använder såklart endast frisörhårvårdsserier alltid, skulle aldrig använda något annat. Undrar också om jag kan använda inpackning mer än en gång i veckan nu under sommaren? Använder just nu Kerastase hela serie med extra keratin.
Hoppas du får en härlig resa och jag önskar dig en underbar sommar!
Kram!

Svar: Hej! Tusen tack och roligt att du klickar in här. Jättebra att du använder solskydd för håret. Men jag skulle nog använda en leave-in kräm eller spray som går in i håret lite bättre så du inte behöver tvätta det varje dag. Mitt tips är att du använder solskyddande (uv) produkter så som schampo, balsam och inpackning under sommarmånaderna och sedan byter tillbaka . Vill du bara addera en produkt så tipsar jag om Davines SU serien (länk) eller Kerastase Soleil CC Cream (länk).

Absolut, du kan använda inpackning fler gånger under om du vill.

IMG_0537

2.Hej Elin! Tack för en inspirerande blogg:) min fråga handlar om värmeskydd, jag har extremt lockigt hår, som jag inte gillar och därav plattar. Jag duschar håret två gånger i veckan och plattar det alltid efter. Jag lägger ju i värmeskydd när jag duschart, men säg att jag vill bättra på plattningen dagen efter, ska jag ha i nytt värmeskydd då? Eller hur länge håller ett värmeskydd i håret?

Svar: Du använder bara värmeskydd en gång, alltså när håret är blött och sedan behöver du inte addera mer. Jag har skrivit ett inlägg om solskydd, värmeskydd och leave-in i DETTA inlägg. Om man sprayar i värmeskydd innan man lock/plattångar håret så kallas det ”Spray and Bake”, info om det står också i länken.

leavein

3. Om du fick välja någons hår i hela världen, vems skulle du välja då? (Vi kan låtsas att du passar i allt)

Svar: Oj, vad svårt. Om jag skulle passa i allt, oj. Jag skulle välja ett ”vanligt hår” som jag kunde göra mycket med. Jag tycker Jessica Alba alltid är snygg i håret och hon var så snygg när hon klippte av håret till en ”lob” och lika så när hon har sitt vanliga hår. Tråkigt kanske men jag skulle välja hennes hår (:

jessica

4 .Hej! Vad är din erfarenhet av kerastase? Bra eller mindre bra? Sen undrar jag om hårprodukterna man köper på exempelvis lyko + bangerhead är äkta varor? Tack för en inspirerande blogg 🙂

Svar: Hej! Tack snälla (:  Jag har testat vissa produkter från Kerastase och jag har mest fastnat för leave-in krämerna och inpackningarna. Det jag gillar mest med Kerastase är utseendet på deras förpackningar, knäppt tycker ni säkert men jag tycker dom är riktigt snygga. Gör dock inte innehållet bättre men det är alltid roligt med fina förpackningar. Jag tycker man ska köpa produkter från dom vanliga sidorna så som Lyko, Eleven och Bangerhead – där vet jag att ni får det ni betalar för.

5. Hej Elin. Jag är intresserad av din åsikt om PUREOLOGY. Du tipsade tidigare om deras leave-in kräm som du tyckte var fantastiskt. Men hur ställer du dig till deras övriga produkter så som hårolja, schampo/balsam. Något du kan rekommendera till ett torrt och livlöst hår?

Svar: Hej du! Jag ÄLSKAR Pureology. Jag brukar kalla det eller det är Redkens ”snälla” serie. Denna serie är Redken men Pureology är helt vegansk och helt utan silikoner mm. Leave-in sprayen som du menade är helt outstanding (länk) och har du torrt och livlöst hår så skulle jag rekommendera dig att först gå och klippa dig och sedan börja använda Hydrate serien från Pureology.

IMG_0017

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin, jag vill inte låta bossig eller så utan vill mest få svar på lite frågor som jag ställde mig själv nu när jag läste dina svar. Jag jobbar som försäljare av hårprodukter och tyckte mest att det var lite konstigt för jag har fått lära mig helt annat än vad du sa om värmeskydd av försäljarna,bland annat från Kerastase, Revlon, Redken, Schwarzkopf ja,you name it. Att värmeskydd måste man använda igen om du tänkt ex. platta håret. Alltså, skyddet försvinner när man använt det en gång. Jag vet inte om det är olika från märke till märke, men så har i alla fall vi lärt oss, och så säger säljarna från de märkena att deras värmeskydd är! Kan vara bra att de bara i så fall går ut med en information, så vi kan säga rätt till våra kunder. Sen så är Pureology inte silikonfri, där är silikoner i ingredienslistan! Jag älskar förövrigt din blogg, tycker den är den bästa av de bästa! Kram

  Josefin 2015-07-15 09:44:06
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej Josefin!
   Nej men herregud, ingen fara. Tusen tack <3 Jag försöker alltid tänka mest logiskt och det är självklart att försäljarna och produktutvecklarna vill att du ska använda värmeskydd varje gång du tar i håret för det resulterar till att kunden måste köpa nya produkter oftare – vilken i sin tur gynnar dom stora förtagen. Man får inte glömma att det är försäljning och pengar skönhetsbranschen handlar om för det mesta, finna behov hos kunden så kunden köper mer. Så jag tycker att det räcker att använda värmeskydd en gång och inte mätta håret hela tiden med produkter och sedan smacka på med värme som "kokar" håret. Det finns alltid flera åsikter om detta men av erfarenhet och logiskt tänkande så tycker jag det blir bäst för håret – jag sätter alltid håret i största fokus.

   På andra synpunkten så såg jag det också, tror att den måste ha en kosmetiskt effekt också för att den ska kunna ge någon skillnad. Den är grym så jag kan köpa lite silikoner 🙂 Vill man vara hel utan silikon, paraben och sulfat så måste man använda helt ECO och helt organiska produkter. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-17 00:41:24
   Svara
 • Måste bara få flika in att leave-in sprayen från pureology inte är utan silikoner om man läser i ingredienslistan! Kram

  Fannie 2015-07-14 12:04:10
  Svara
 • Hej Elin!
  Nu kommer en fråga som kanske(?) inte är så lätt att svara på om du inte kan titta på mitt hår men det är så att jag har tappat otroligt mycket hår den senaste tiden. Speciellt i duschen så ligger det liksom som en stor hårboll på golvet. Har tidigare haft järnbrist så tog massor av prover men värdena är bra. Då började jag tänka på att vi har otroligt mycket kalk i vattnen där jag bor och då är min fråga, kan det vara orsaken? Har också haft en väldigt irriterad hårbotten med mjäll och som kliar. Blir galen på mitt problem då jag inte alls trivs i mitt lilla hår som är kvar 🙁

  Sofie 2015-07-14 11:17:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!