Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vad är egentligen ett drömhår?

Det är precis den rubriken som jag vill diskutera i detta inlägg. Vad är egentligen ett drömhår? När jag tänker bland mina kunder, erfarenhet och på sociala medier så tänker jag att ett drömhår kan inte vara lika för alla. Kollar jag runt på nätet, frågar runt på just vad vi tycker ett drömhår är så är det det långa, friska, tjocka svallet. Vi strävar hela tiden att nå någonting vi inte har, det är precis lika när det kommer till kroppen – vi vill se ut som alla andra och vi ändrar väldigt mycket på oss själva för att känna sig fina.

Men jag tycker att ett drömhår kan inte vara lika för alla människor? Visst, vi har olika stilar och tankar kring skönhet men även om jag frågar killar, familj, vänner eller när det kommer till en själv så är ett drömhår långt, tjockt och välvårdat svall.

Vad är egentligen ett drömhår för just dig?

bronde

Jag är precis som alla andra, jag anser att ett drömhår är just det jag beskrev (ovan). Men alla människor kan inte vara eniga, jag vill ändå veta om det verkligen är så att det bara finns ett sätt att se på ett drömhår?

bronde2

Men någonstans kan jag som frisör tänka annorlunda. Även fast ett hår är långt, tjockt och välvårdat så är håret ingenting utan en snygg hårfärg eller klippning.

IMG_3439

Lika väl som dom stora förändringarna man gör är för mig en dröm. Se personen bakom håret träda fram och utseendet blir en dröm. Jag vill någonstans ändra synen på drömhåret. Är drömhåret endast en enda sak eller kan ett drömhår se olika ut?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Jag har självlockigt mellanblont tjockt hår men mitt drömhår skulle vara spikrakt brunt långt hår eftersom jag aldrig kommer få det

  Annie 2015-07-21 14:37:48
  Svara
 • Roligt ämne! Ett drömhår för mig är ett hår som både är och ser välmående ut, oavsett om det är långt, kort eller något däremellan! Det ska vara blankt och se tjockt ut.
  Jag har även en snabb fråga! Jag har börjat använda ett märke som heter Aussie Aussome som jag har hört mycket gott om. Jag tycker de funkar jättebra men jag undrar om du har hört något, är de bra för håret? Vårdande osv. Skulle vara jättebra om du ville svara på den här frågan. Älskar dig blogg! Kram❤

  Caroline 2015-07-20 09:12:17
  Svara
 • Hej Elin, vill bara kolla om du kan ge några råd för ett hår på utväxt. Jag har ”alltid” gjort blonda highlights i mitt mörkare blonda hår. Min naturliga hårfärg har alltid varit blandad in med de ljusare färgerna. Under graviditet så blev min naturliga hårfärg mörkare men jag upplever också att håret är tjockare/friskare. I och med detta bestämde jag mig för att låta min naturliga hårfärg få växa fram och det färgade få falla under saxen.

  Mitt hår är jämn långt (ca. 15 cm nedanför nyckelbenet) med lugg. Håret är nu någon typ av helt okej ombre där mitt naturliga mörkare övergår till blont i höjd med örsnibbarna. Men, det blonda börjar se tråkigt ut i färgen (gult) och det är väl i alla fall 1 år kvar tills jag kan klippa bort det. Vad föreslår du att jag kan jag göra med håret medans det är på utväxt och framför allt med de blonda i topparna? Tack på förhand! |Therese
  P.S. Bild nummer 2 i detta inlägg är precis den färg jag skulle vilja ha när mitt ljusa blonda är borta. Så super snyggt!

  Therese 2015-07-20 00:10:43
  Svara
 • Ett drömhår för mig är ett hår som är långt, inte riktigt till midjan men nästan och klippt i olika längder med snygga halvslarviga lockar. Mitt drömhår ser friskt ut, är lätt att styla och är lagom tjockt! / Ha en härlig semester 🙂

  Fanny 2015-07-19 15:49:53
  Svara
 • Mitt drömhår som jag visserligen haft är friskt, glänsande mörkbrunt hår ner till svanskotan. Tyvärr når jag aldrig den längden då mitt hår ”äter upp” sig självt när jag börjar närma mig den längden. Klipper regelbundet, bra hårvård, naturliga oljor, tar hand om det som en skör duk men inget funkar…I flera år har jag kämpat och har gett upp nu. Nu använder jag schampo o balsam avokado & Shea butter från respons och så fönar jag det o sliter på det. Har hår till under Bh bandet så det får räcka 🙁 Har skrivit till dig flera ggr utan nå svar förstår att du har fullt upp. Kram

  Majsan 2015-07-19 14:13:58
  Svara
 • Just nu är mitt drömhår en snygg klippning till axlarna (rakt av) som är lätt att styla så det blir sådär fluffigt o fint 😉
  Jag har väldigt fina står och jag har svårt att få lockat etc att stanna kvar. Har långt, ljust hår men är jättesugen på att klippa av mig det 😀
  Min frisör är Bella Nielsen från Lysekil och som du redan vet är ju hon fantastisk så hon hade definitivt gjort ett bra jobb med mitt hår 🙂 hihi.
  Ha en härlig semester/kram

  Linnea 2015-07-19 11:32:08
  Svara
 • Mitt drömhår är inte ett tjockt, långt Hollywoodsvall på grund av att jag inte alls känner mig bekväm i ett sådant hår, även om det är otroligt fint på andra.

  Det viktigaste för mig är att jag kan dra fingrarna genom håret utan att fastna… 😉 men mer specifikt drömmer jag om en tjock, frisk och välvårdad lob i en beigeblond färg med en naturlig sombre/balayage, för att det är någonting som jag känner mig bekväm med och vet att jag passar i.

  My 2015-07-19 09:54:35
  Svara
 • Jag har mitt drömhår! Långt, friskt, brunt med lite ljusbrun balayage och lagom tjockt. Får ofta höra att det är fint. Skulle jag göra något nytt någon gång skulle det vara en mörkblond lob , armhålelängd ungefär och brasiliansk blow out

  Nenne 2015-07-18 23:30:00 http://Nennejohpåyoutube
  Svara
 • Jag har tunt, fint, glansigt, ljusbrunt skandinaviskt hår = svårflörtad volym och inte ett uns av självfall/lockar.
  Jag drömmer om ett rygglångt, ljusblont hår med vågor och ”matt” färg på håret. Lite a la 70 – tal bohem goes änglalik ;P
  Hoppas du förstår min vision 😀

  Tack igen för en superblogg!

  Helen 2015-07-18 22:04:52
  Svara
 • Köpte en GHD plattång idag och det är utan tvekan det bästa köpet jag gjort. Du har ju pratat så gott om dom tängerna så jag tänkte att det var värt ett försök. Köpte en maxi? Kan du visa hur man enklast lockar med den?

  Lina 2015-07-18 20:33:21
  Svara
 • jag får ofta höra att jag har ett drömhår, väldigt långt (till svanskotan) naturlig ombre från mellanbrun i benan till blond i längderna med solblekta slingor plus otroligt bra kvalitet och jag kan sätta upp det i stort sett hur jag vill. Men ska JAG drömma så blir det ju om något jag inte har och det jag alltid har sagt lite rebelliskt att jag ska göra är att ”klippa det kort, permanenta det och färga det rött” för fick jag drömma skulle jag som sagt, göra nått av håret som jag inte har.

  Ayla 2015-07-18 19:50:34
  Svara
 • Hej Elin! Vill börja med att säga att jag älskar din blogg!! En fråga, jag har ett tjock och ganska långt hår, jag går till frisören och slingar det var 3e månad ungefär… Har testat otroligt många shampoon och produkter från frisörer överlag men har inte hittat nåt som passar mig jättebra.. Har väldigt torrt hår.. Vad skulle du rekommendera?

  Natalie 2015-07-18 19:47:07
  Svara
 • Ett drömhår kan variera boende på vem som bär det. Men jag skulle nog säga ett friskt och blankt hår klippt i en fin frisyr och med en glänsande fin färg. Naturligt eller så att säga se naturligt ut . En passande längd för håret och gärna rakt.

  ErikaJ 2015-07-18 18:39:32
  Svara
 • Mitt drömhår är ej långt och tjockt.
  Hela mitt liv har jag tampats med riktigt tjock halvlockigt frizzigt hår, ber varje gång om att tunna det

  Anna 2015-07-18 18:23:04
  Svara
 • Jag har flera dröm hår! Men ett mörkt tjockt kort hår, alltså pixie kort är ett dröm hår för mig. Korta frisyrer får mig alltid att vända mig om på stan. Ett jämnlångt brunt tjockt blankt hår är också ett drömhår för mig.
  Tyvärr är jag blond med tunt och fint hår, så jag kommer aldrig ha mitt dröm hår.

  Susan 2015-07-18 17:45:30
  Svara
 • Drömhåret för mig är nog likt många andras beskrivning. Långt, tjockt, friskt med en fin färg. Jag har väl min ”drömlängd” på håret men jag fäller SÅ mycket hår tyvärr och det är ganska tråkigt att jobba med. Lockar jag håret så försvinner dem nästan direkt. Får ingen volym i håret och det är varken helt rakt eller lockigt. Har ganska ”fina” tunna hårstrån, är kanske därför 🙂 kram www.joseefiinb.devote.se

  JOSEFIN B 2015-07-18 17:40:41 http://www.joseefiinb.devote.se
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!